przeniesiono - detronizator
11 listopada 2024mamyto321 pisze: Potrafi ktoś mi wytłumaczyć skąd te twierdzenie, że klon jest silniejsza i bardziej niebezpieczna benzodiazepina niż alpra?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ostrzeżenie słowne za chamski offtop — nie jesteś na forum od dziś i dobrze wiesz, że istnieją wątki poświęcone takim zagadnieniom. Przenoszę. @V44
Wczesniej bylam na odwyku od alpry bo po miesiacu brania - doslownie umieralam.
Psychicznie uzalenienie, mimo terapii jest dla mnie nieosiągalne. Mam CHAD i benzo to dla mnie taki autopilat. Pyk i nagle jest spokoj.
@up
Trzymaj wszystko dla siebie , stosuj małe dawki "z doskoku" jak Ci tak wygodnie się żyje.
także i ja byłem w szoku, kolego
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Otrzymałem Clonazepamum TZF 0,5 mg od lekarza dzisiaj i pierwszy raz mam obawy związane z benzodiazepinami.
Cały czas doraźnie brałem Alprox w dawce 2 mg (1+1 po 1 mg) i wszystko było okej.
Niestety, naczytałem się wielu komentarzy tutaj, w innym wątku oraz na forum. Często pojawia się zarzut, że klonazepam powoduje utratę pamięci i swego rodzaju ,,przypadły" - czy z policją, czy w życiu prywatnym itp.
Zgaduję, że po 0,5 mg nie spotkają mnie takie sytuacje, więc powiedzcie mi proszę - ile wy tego bierzecie? Bo jestem przerażony po przeczytaniu tych doświadczeń i czuję strach przed wzięciem tej małej dawki..
11 listopada 2024pomasujplecki pisze:Tak, receptory Gaba-A i Gaba-B. Klon oddziaływuje bardziej na te drugie, a one wpływają bardziej spazmolitycznie na mięśnie gładkie, odwrotnością tego jest po prostu padaczka i nawet jeśli nie masz predyspozycji do niej to po klonach szybciej dostaniesz ostrego ataku, nawet z zatrzymaniem oddychania co może być niebezpieczne jeśli nikt nie będzie w pobliżu i Cię prawidłowo „nie zabezpieczy” na ziemi. Nic fajnego11 listopada 2024mamyto321 pisze: Potrafi ktoś mi wytłumaczyć skąd te twierdzenie, że klon jest silniejsza i bardziej niebezpieczna benzodiazepina niż alpra?
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
18 listopada 2024przodownik pisze: @Rokison miałem to samo, gdy farmaceutka policzyła mi 2x 39 zł za Clonazepamum TZF - cena naprawdę urosła, gdzie dawniej klonazepam, to było jedno z najtańszych, dostępnych benzodwuazepin. dawno nie miałem z nim do czynienia, bo kiedyś narobiłem sobie przez niego niemałych problemów z prawem, ale teraz poprosiłem o e-reckę na 2 op. i muszę powiedzieć, że pomaga taki 1-2 mg całkiem wyczuwalnie. dobrze wzmacnia narkotyczne, sedacyjne działaie syropku Methadone Hydrochloride (z tym akurat prewencyjnie wolę przestrzec, jako kompetentny - przy mieszankach tego typu warto zachować należytą rozwagę).
także i ja byłem w szoku, kolego![]()
![]()
![]()
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.