Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 78 / 16 / 0
Witam oraz proszę wybaczyć o mały offtop. Udzielają się tu zarówno osoby z praktyką kliniczną oraz osobistą i mam pytanie: ile czasu potrzeba na uzależnienie fizyczne od klonazepamu branego w dawce ok. 0.2 mg dziennie na noc nasennie? Czy przerwy w formie 3 dni przerwy po dniu zażycia zniwelują ryzyko uzależnienia fizycznego, czy tylko spowolnią?

Ostrzeżenie słowne za chamski offtop — nie jesteś na forum od dziś i dobrze wiesz, że istnieją wątki poświęcone takim zagadnieniom. Przenoszę. @V44
  • 1 / 1 / 0
Ja lykam z “z doskoku”. Miewam ciagi po 3msc i powaznie nic mi nie jest.
Wczesniej bylam na odwyku od alpry bo po miesiacu brania - doslownie umieralam.
Psychicznie uzalenienie, mimo terapii jest dla mnie nieosiągalne. Mam CHAD i benzo to dla mnie taki autopilat. Pyk i nagle jest spokoj.
  • 765 / 43 / 0
Ja zacznę, jestem kurwa w szoku że klonozepam kosztuje teraz 39zl z groszami. Ja jestem na dawce 1mg co 6h od paru lat i nie schodzę bo nie mogę zejść.
@up
Trzymaj wszystko dla siebie , stosuj małe dawki "z doskoku" jak Ci tak wygodnie się żyje.
  • 2950 / 977 / 0
@Rokison miałem to samo, gdy farmaceutka policzyła mi 2x 39 zł za Clonazepamum TZF - cena naprawdę urosła, gdzie dawniej klonazepam, to było jedno z najtańszych, dostępnych benzodwuazepin. dawno nie miałem z nim do czynienia, bo kiedyś narobiłem sobie przez niego niemałych problemów z prawem, ale teraz poprosiłem o e-reckę na 2 op. i muszę powiedzieć, że pomaga taki 1-2 mg całkiem wyczuwalnie. dobrze wzmacnia narkotyczne, sedacyjne działaie syropku Methadone Hydrochloride (z tym akurat prewencyjnie wolę przestrzec, jako kompetentny - przy mieszankach tego typu warto zachować należytą rozwagę).

także i ja byłem w szoku, kolego :tabletki: :papieros: :korposzczur:
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 3 / / 0
Cześć wszystkim! :)
Otrzymałem Clonazepamum TZF 0,5 mg od lekarza dzisiaj i pierwszy raz mam obawy związane z benzodiazepinami.
Cały czas doraźnie brałem Alprox w dawce 2 mg (1+1 po 1 mg) i wszystko było okej.
Niestety, naczytałem się wielu komentarzy tutaj, w innym wątku oraz na forum. Często pojawia się zarzut, że klonazepam powoduje utratę pamięci i swego rodzaju ,,przypadły" - czy z policją, czy w życiu prywatnym itp.
Zgaduję, że po 0,5 mg nie spotkają mnie takie sytuacje, więc powiedzcie mi proszę - ile wy tego bierzecie? Bo jestem przerażony po przeczytaniu tych doświadczeń i czuję strach przed wzięciem tej małej dawki..
  • 195 / 26 / 3
@Forumowicz jak alprę leciałeś w dawce 2mg to uważam, że klon 0,5 mg nie będzie dużym problemem. Jeśli się nie mylę to tabletka ma krzyżyk do podziału. Jak się bardzo obawiasz to przetnij sobie tabletkę i weź 0,25. Jednak na moje nie ma się czego bać.
Wer schön sein will, der muss auch leiden.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną

Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.

Nowe badanie: 60% użytkowników marihuany twierdzi, że dzięki niej pije mniej alkoholu

Czy marihuana może pomóc ograniczyć spożycie alkoholu i zredukować związane z nim szkody zdrowotne? Takie pytanie rodzi się po lekturze wyników nowego badania przeprowadzonego na grupie ponad 23 tysięcy respondentów z Nowej Zelandii. Wyniki wskazują, że 60% osób używających zarówno marihuany, jak i alkoholu przyznaje, że ich spożycie alkoholu spadło po użyciu marihuany. Odkrycie to stawia nowe perspektywy przed polityką zdrowia publicznego, zwłaszcza w kontekście potencjalnej legalizacji marihuany jako narzędzia do ograniczenia szkód zdrowotnych.

Niedorzeczny zarzut z powodu grzybków

31-latek w plecaku miał grzybnię halucynogennej łysiczki kubańskiej, a w mieszkaniu gotowe, już ususzone grzyby tego gatunku. Mężczyzna usłyszał zarzuty. Grozi mu do trzech lat więzienia.