Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 381 / 5 / 0
Za 10 lat opowieści o komandosach zrobią się prawdziwą legendą.: D
Dzieciaki będą mi zazdrościły.
  • 131 / / 0
Eee, te komandosy przereklamowane jednak są według mnie.
Wiadomo, gorsze wina się piło na podlasiu, ale jednak tych lepszych od komandosa było więcej.

Ale jak już człowiek musi się porządnie jabolem nawalić(żeby nie było- preferuję rudą wódke, ale nie zawsze jest kasa), to najlepiej kupić 2-3 carskoje igristoje i z kumplem wyskoczyć na bloki/do parku. Odlot na 4 godziny gwarantowany. A jak komuś za mało, to pod wieczór kolejne trzy flaszki. :rolleyes:

A, właśnie, jak już o tym wspomniałem- wy też tak macie, że gorzałę najchętniej pijecie kolejkami, w sporym towarzystwie, chichając i chachając, ale jeśli chodzi o jabole to lepiej wziąć ze sobą jednego kumpla, usiąść na ławce w pochmurny dzień i powyżalać się?
  • 4024 / 375 / 951
Dawno nie piłem jednego ani drugiego, ale jak dla mnie - raczej odwrotnie. Jedyne naprawdę fajne razy z wódką, to te we dwóch/dwoje i ze stosownym tempem.
  • 589 / 1 / 0
Mam sentyment do Byka, po innych pawie już nie były takie... oczyszczające.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 6 / 1
Polecam Jeżynę z Tesco - cena 3,85zł, kupowany w łódzkim małym Tesco. Smak (jak na jabola) jest rewelacyjny, zawartość alko 12 koni mechanicznych na 0,7l.
  • 146 / 3 / 0
Arizona i Kelleris, old school :d pamiętam jeszcze wina z tymi babkami, nazw nie pamiętam. Wino czekoladowe, och mniam, teraz już nie ma, teraz nie pije . Ale jak byłem młody to się waliło ostro... mój rekord 8 win !! i jeszcze chodziłem (dziewczyna mnie prowadzała) , a kumpel leżał już po 3 .
Z nim również mieliśmy stację bazową u mnie w piwnicy w zime było nawet przyjemnie, łóżko, grzejnik podłączyłem pod 110 i grzał ostro. Tyle tego wina waliliśmy że w ciągu miecha ułożyliśmy piramidę na środku pomieszczenia pod sam sufit z butelek, podczas jednej z "głośniejszych imprez" wpadł mój sąsiad i szarpnął za drzwi, gdy jego oczy to ujrzały usta powiedziały tylko: " oooooooooo kuuuuuuuuuurwaaaaaaa" . Ach te czasy menelskie.

A ostatnio ziomek poczęstowal jakimś winem żołądkowym, wypiłem dwa kubeczki ( bo ja to tak z gwinta już nie mogę) i rzygałem dalej niż widziałem, nie przyjmuję już tego .
  • 10 / / 0
Jabole, są najlepsze ;D Jak nie popularny 'Komandos" czy sławne wino marki "Wino" to jakis dzbanuszek czy po sąsiedzku Amarenka z biedry ;)
  • 5892 / 1218 / 43
http://www.duckduckgo.pl/imgres?imgurl=http ... CFEQ9QEwBQ

Moje winko z moich rejonów :) MNiam mniam
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2518 / 28 / 0
Nosferatu666 pisze:
Jabole, są najlepsze ;D Jak nie popularny 'Komandos" czy sławne wino marki "Wino" to jakis dzbanuszek czy po sąsiedzku Amarenka z biedry ;)
Wszystkie 'wina', które wymieniłeś (oprócz Amarenki) pochodzą z likwidowanego OSTROWINA, więc ciężko je dostać w innych województwach niż wielkopolskie. Gdzie także jest już to towar deficytowy.
  • 3854 / 316 / 0
Komandosa jeszcze mogę dorwać w Żabce. Jednak skoro Ostrowin upadł, to jest to pewnie ostatnie tchnienie tych buzonów na rewirze.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.