Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Ostatnio dostałem od lekarza psych recepte na dwa opakowania fluoksetyny 20 mg. Mój problem to lekka depresja tzn. ciągle czuje się jakiś zdołowany, nic mnie nie cieszy, przestałem wychodzić z domu -nawet w weekendy, niczego nie robie poza pracą i spaniem po pracy lub leżeniem i czekaniem na następny dzień. Mam też problem z niską samooceną i ogólnie jest szaro i kiepsko.

Nie wiem czy powinienem zacząć to brać, nie chce się czuć inną osobą niż jestem w rzeczywistości, chociaż chciałbym pozbyć się tego ciągłego złego samopoczucia i czuć się normalnie. Chciałbym aby cieszyły mnie normalne rzeczy, tak jak cieszą innych ludzi. Nie chce zamartwiać się w nieskończoność zwykłymi pierdołami bez znaczenia.

Czy ta fluoksetyna działa subtelnie -czy mocno, lekarz zalecił mi dawkowanie rano 1 tabletka 20 mg ale ja mam zamiar przynajmniej na początku brać połowe dawki czyli 10 mg.
Martwią mnie też troche efekty uboczne -jak długo się takowe utrzymują i czy są na prawde tak uciążliwe jak to opisują inni ludzie z tego i nie tylko forum.

Kiedys brałem Sertaline -ZOLOFT i na początku troche czułem efekty uboczne ale po tem się ustabilizowało. Po tej sertalinie czułem się niby dobrze ale inaczej niż gdy tego nie brałem. Czułem po prostu, że nie jestem tak do końca sobą. Pytanie czy po tej fluoksetynie będzie podobnie jak po Sertalinie? Co byłoby wg Was lepsze??
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
fluo jest slabsza - znacznie ... jednak jej dzialanie jest ze tak to wyraze pelniejsze

tak po fluo bedziesz sie czuc inaczej ... nie ulega watpliwosci - ale o to chodzi chyba ... ?

jesli po sertra cie nie przeraza to fluo nawet nie zauwazysz - nie musisz sie martwic efektami ubocznymi

jak na Ciebie zadziala nie dowiesz sie poki nie sprobujesz sam :P
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1800 / 20 / 0
To spoko, nie oczekuje po tym leku sztucznego spida ani innego wyraźnego działania. Ja chce po prostu po tym się czuć normalnie i tyle. Chce się ponownie cieszyć porankiem a nie wstawać z słowem "kurwa ja pierdole"
Chce mieć ochote do robienia wszystkich tych rzeczy które z jakiś powodów zaniedbałem. Chce aby ten lek pomógł mi wrócić do ludzi bo od ponad dwóch miesięcy nigdzie nie wychodze nawet w weekendy. Totalna izolacja i apatia.
Oczywiście podczas leczenia nie ma mowy o ćpaniu, chce o tym zapomnieć. Zbyt jestem już zmęczony...
  • 1530 / 9 / 0
Powinno pomóc, ale czy dwa miechy to nei za mało? Moze to tylko jesienno-zimowa depresja, co warto by zwalcyzć jakos naturalnie. Dobre jedzenie, banany, grejpfruty, ryby, białka, magnaez etc i sport. Nie warto wg mnie brać 10mg, jak zalecają 20mg to bierz 20mg. Mi na początku 20mg stykało, potem było za mało to już po 40mg było tak jak być powinno. A no i fluoksetyna się dość długo wkręca, ale to pewnie iwesz.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 682 / 7 / 0
JSMill moze i po grzybach jest tak jak piszesz (nie wiem nie bralem ale chcialbym), ale sa na ta chwile trudno dostepne, a ja pisze z uzywkach dostepnych w tej chwili od zaraz, taka uzywka jest GBL

a to ze po LSD czy grzybach moge kompletnie zresetowac psychike w dobra lub zla strone jestem w stanie uwierzyc zwykla mary jane robi mnie raz na plus innym razem na minus, takze po grzybach nie ma gwarancji ze nie bedzie duuuuzo gorzej zamiast lepiej - nikt tego nie wie, to jak loteria, szczesliwy traf...

userd wspolczuje, akurat jestem najarany i wczulem sie w to twoje niewychodzenie z chaty itd, nie ma wiele gorszych rzeczy niz taka samotnosc, to najbardziej ryje czache, sprobuj fluksy, moze pomoze, po to niby te leki robili

elo
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2009 przez NiezdrowyAntoś, łącznie zmieniany 1 raz.
Sun Was High (So Was I)
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
userd pisze:
To spoko, nie oczekuje po tym leku sztucznego spida ani innego wyraźnego działania. Ja chce po prostu po tym się czuć normalnie i tyle.
fluo naprawde jest duzo blizsze mdma niz sertraline speed bedzie i inne bajery raczej same przyjemne poza sennoscia w dzien ale i to szlo wyeliminowac ... nie bedzie normalnie bedzie zajebiscie - jesli faktycznie nie bedziesz cpac (zbyt wiele) :)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 682 / 7 / 0
[quote="ooo"]

fluo naprawde jest duzo blizsze MDMA niz sertraline speed bedzie i inne bajery raczej same przyjemne poza sennoscia w dzien ale i to szlo wyeliminowac ... nie bedzie normalnie bedzie zajebiscie - jesli faktycznie nie bedziesz cpac (zbyt wiele) ]

nie no kurde nie wiem ale smiac mi sie chce jak to czytam... fluo bliskie MDMA czy tam sertralina MDMA? przeciez te leki sa mega subtelne, dzialanie bliskie placebo... dla mnie dzialanie klonow jest bardzo subtelne heh, ale moze ooo rzeczywiscie masz tak zajebiscie te neuroprzekazniki (czy cokolwiek innego) w glowie wrazliwe ze cie to wszystko tak bierze i widzisz takie roznice... najs
Sun Was High (So Was I)
  • 1800 / 20 / 0
NiezdrowyAntoś pisze:
[ przeciez te leki sa mega subtelne, dzialanie bliskie placebo... dla mnie dzialanie klonow jest bardzo subtelne heh,
No i dokładnie takiego działania oczekuje po tym leku, -delikatne ledwoodczuwalne działanie ale jednak z odczuwalną poprawą. Oczekuje, że ten lek "wyzeruje" mój nastrój czyli -nie chce zmieniać swojej osobowości -chce tylko nie mieć takich chujowych dołów.
Nie czuje się dobrze, coś -nie wiadomo co zaburza mój spokój wewnętrzny, czuje taki dziwny niepokój. Mam też poczucie klęski i qrwa kapitulacji. Mam kryzys w chooj.
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
userd a odstawiles tą kode? Ostani raz pisałeś tu, że dostałeś od lekarza hydroksyzyne i że masz nie ćpać kody.. udało się?
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 1800 / 20 / 0
Od 28 października przy pomocy bupry odstawiłem kode i dopiero wczoraj tj. 5 grudnia wziąłem 300 mg :nuts:
Oczywiście tego żaluje i nie chce powtarzać ponownie. Miesiąc miałem przerwy potem wypadek przy pracy a teraz będzie walka z lekką deprechą, ale Kody w dalszym ciągu nie dotykam. ;]
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.