Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2198 / 715 / 0
W takiej dawce rozmowę się jeszcze jakoś ogarnie, ale lepiej się zupełnie odciąć od spraw, problemów i obowiązków. Wtedy można się w pełni nacieszyć kwasem i sobie różne rzeczy przemyśleć w spokoju.
Problemy ze snem faktycznie są, ale u mnie zawsze następnego dnia jest tak poprawione samopoczucie że na braki snu i zmęczenie nie zwracam jakoś szczególnie uwagi. W pracy, na uczelni czy na treningu wszystko normalnie mogę ogarnąć.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 1295 / 232 / 0
02 kwietnia 2019Cuwadus pisze:
Tripster jest wymagany jak żadne z nas nie miało wcześniej przygód z kwasem?
Nie zaszkodzi, ale przy tej dawce nie wydaje się konieczny.
Czy po LSD jesteś na tyle ogarnięty, że jak ktoś do Ciebie zadzwoni, dasz radę przeprowadzić z nim rozmowę?
RACZEJ tak, choć w okolicach peaku jednak bym nie odbierał. A poza tym - przez cały czas tripa rozmówca znający działanie psychodelików z łatwością usłyszy, że coś się z Tobą dzieje.
Czy na drugi dzień po wzięciu będziemy w stanie chodzić po górach? Czy jest to bardzo wykańczające?
Na drugi dzień będziesz miał masę energii i kwasowego "kaca" (afterglow), który sprawi, że będzie to najlepsze chodzenie po górach, jakiego kiedykolwiek doświadczyłeś. Jeśli weźmiecie LSD wieczorem, nie będziecie w stanie usnąć do następnego dnia, ale zmęczenie z tym związane dotknie Was dopiero późnym popołudniem/wieczorem (mniej więcej dobę po wrzuceniu), więc lepiej przed tym być już w domu.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 26 / 1 / 0
Czy po LSD jesteś na tyle ogarnięty, że jak ktoś do Ciebie zadzwoni, dasz radę przeprowadzić z nim rozmowę?
Zgadzam się z przedmówcą, a generalnie jest na to niezwykle prosty i skuteczny sposób, wyłączyć telefon na ten czas. I problem z głowy.
  • 491 / 64 / 0

IMHO po 100 da się radę przez telefon. gorzej by było face to face, bo po twarzy i ruchach po prostu to widać, ale głos da się opanować.
  • 775 / 118 / 0
taa, bełkotanie i gadanie od rzeczy zaczyna się u mnie z reguły po porcji 150ug wzwyż ;)
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 106 / 13 / 0
Dobra, juz zrobilem rozeznanie jak to u nas z kwasem wyglada i jest tak

Sa kartony bodajze 220ug, i sa tez takie micro gwiazdki jakies zelowe, slyszalem ktos cos?
  • 8103 / 909 / 0
@ZibiZibi
220 ug to nie za dużo jak na pierwszy raz ? Ja bym brał 120 ug - 150 ug na początek na pewno byś uzyskał dobra fazę.Po 220 ug to już gruby trip.Miej przygotowane benzo albo jakiegoś opiekuna tripu.
No nic udanego tripu ! :lsd: :ojeju:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1 / / 0
Siema zaglądam tu od dawna, ale dopiero teraz ośmieliłem się coś napisać :)

Pierwszy raz LSD spróbowałem parę lat temu na imprezie u kumpla, była to dość spontaniczna decyzja gdyż wcześniej zażyłem 1 tabletkę extasy i zaniepokojony brakiem wejścia dorzuciłem od kolegi 0,5 kartona nie wiem jaką wartość nominalną miał cały. Odczucia? Nie odczułem szczególnych właściwości LSD poza żywymi kolorami z TV.

Parę miesięcy temu dorwałem pewne źródło i zakupiłem kartony o nominałach 100, 150, 200 ug.

Pierwsza aplikacja 100ug, to było coś chociaż bez jakiś szczególny oznak odurzenia, kolory, gwiezdne wojny w głowie przy zamkniętych oczach, wszystko co widziałem na dworze było doskonałe (np. drzewo bez liści paskudne na trzeźwo, wtedy było najpiękniejszym drzewem na ziemi. Po peaku dość duże problemy z zaśnięciem, ze względu na wizje przy zamkniętych oczach.

Tydzień temu zjadłem 350 ug i jeżeli mam być szczery... to było coś! Istna rozjebnia kolorów i falujących kształtów, halucynacji bo inaczej tego nie można nazwać, gdy idąc chodnikiem on ci spierdala spod nóg. Jeżeli jesteś niedoświadczony to przy takich dawkach proponuje mieć tripsittera bo nie będziesz w stanie odróżnić co jest rzeczywistością, a co działaniem LSD. Po peaku poszedłem na blanta i jazda dopadała mnie ponownie, do tego stopnia, że stwierdziłem się zmieciony z powierzchni ziemi przez LSD. Dużo rzeczy w życiu spróbowałem i po tym seansie stwierdzam ,,odłóż chłopie swoje wszystkie zabawki do piaskownicy bo dopiero teraz wiesz co to jest prawdziwy trip"
  • 8103 / 909 / 0
@aciddrinkers
Szczególnie podobał mi się ten trip na 350 ug.Zawsze chciałem spróbować LSD, ale to za moich czasów nie był dostępny u mnie w mieście a teraz mam F 20.0 i mogę zapomnieć o psychodelikach.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 384 / 63 / 0
Na pierwszy raz z kwasem będę miał kwadraty jakieś 220-240 ug (220 bodajże) i tak sobie myślę, czy warto wrzucać go na raz, czy jednak kawałek odciąć, tak trochę mniej niż 1/3. Wrzuciłbym wtedy na spróbowanie ten mały kawałeczek, a potem resztę (ogólnie będę miał 2 sztuki po te 220 ug). Tak imo będzie najlepiej, bo jednak LSD mocny skurwiel, lepiej zbyt ostro nie lecieć na początek
?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.