Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Swoją drogą nie próbowałem, nigdy większych dawek niż jeden karton (kartony 100 uq i 120uq). Czym różni się trip przy zażyciu 150 czy 200uq?
Bo siedząc mega skwaszonym zastanawiałem się jak może być grubiej, a będę miał za niedługo okazję zwiększyć moc :D
27 marca 2019Wildmilk pisze:
Swoją drogą nie próbowałem, nigdy większych dawek niż jeden karton (kartony 100 uq i 120uq). Czym różni się trip przy zażyciu 150 czy 200uq?
Bo siedząc mega skwaszonym zastanawiałem się jak może być grubiej, a będę miał za niedługo okazję zwiększyć moc :D
A jak z czasem działania? Mniej więcej podobny?
Tripster jest wymagany jak żadne z nas nie miało wcześniej przygód z kwasem?
Czy po LSD jesteś na tyle ogarnięty, że jak ktoś do Ciebie zadzwoni, dasz radę przeprowadzić z nim rozmowę?
Czy na drugi dzień po wzięciu będziemy w stanie chodzić po górach? Czy jest to bardzo wykańczające?
W ilości 100ug powinniście sobie poradzić, ale to już zależy od was, zróbcie dobry resarch, tripsetter dla początkujących jest zawsze dobrym wyborem.
Zależy od tego jak późno weźmiecie LSD, jeżeli wieczorem, to możecie mieć poważne problemy z zaśnięciem do rana, przez co będziecie zmęczeni. Z drugiej strony Bieszczady to nie wspinaczka a wędrówka. Myslę, że będzie ok.
Z rozmawianiem przez telefon mam tak, że wydaje mi się, że mówię rzeczy totalnie z kosmosu, cała rozmowa wydaje się mocno abstrakcyjna, a potem okazuje się, że wszystko było nie do poznania dla osoby postronnej. Mogą zdarzyć się trudności z odpowiadaniem i dłuższe niż zwykle przerwy.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.