Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 954 / 51 / 0
Methylis pisze:
...
Skarbie, odpuść sobie... do niego i tak to nie dotrze, i i tak mu się nie uda.
#daily motivation
[ external image ]
  • 619 / 45 / 0
Szczuply, poczytaj o diecie GOMAD (Gallon Of Milk A Day). Stosowalem i schudlem 10 kg w miesiąc.
Polecam.
  • 152 / 13 / 0
JanBreivik2 pisze:
Skarbie, odpuść sobie... do niego i tak to nie dotrze, i i tak mu się nie uda.
Właśnie to zauważyłam, że nic nie dociera do kolegi szczupłego. Nawet jakby pisać prawdę i uargumentować to dużą ilością racjonalnych teorii, to i tak się znajdzie artykuł w internecie na jakiejś pseudorzetelnej stronie, który to zaprzeczy. Jednak to napisałam, bo może komuś się to przyda. Lepiej abym coś skomentowała niż żeby ktoś potem zepsuł sobie zdrowie, ślepo wierząc w pewne rzeczy. Jednak wierzę w to, że większość osób tutaj na ten temat (temat odchudzania) ma racjonalne myślenie i wie, jak to robić, aby się nie wykończyć. Zresztą to widać po tym wątku.
  • 76 / 1 / 0
ravez pisze:
Szczuply, poczytaj o diecie GOMAD (Gallon Of Milk A Day). Stosowalem i schudlem 10 kg w miesiąc.
Polecam.
Dzięki, podziałało!
  • 76 / 1 / 0
Głodówka dzień pierwszy:
zaprzestałem brać psychotropy (amisulpryd)
wziąłem validol dla rozluźnienia i odświeżenia oddechu
silny ból głowy całe popołudnie i noc... wziąłem dwa apapy (nie bierzcie nigdy aspiryny, apap można na czczo)
w nocy mocne skupienie, barwne fantazje mimo bólu

Głodówka dzień drugi (dziś):
obudziłem się wypoczęty; spokój, brak lęków
po kilku godzinach pojawił się ból głowy, jednak lżejszy niż wczoraj
pojawił się też męczący głód
wziąłem 375 mg magnezu i zarówno ból jak i głód prawie zniknęły

generalnie jest dobrze... zjadłbym sobie z chęcią jajecznicę z boczkiem, dobrze przyprawioną, plus chlebek i masełko, ale tego nie zrobię, bo jestem otyły, a dziś jest Europejski Dzień Walki z Otyłością :P

głód powinien minąć jutro lub pojutrze, czas pokaże
  • 81 / 2 / 0
Głód znikający po magnezie? Kurde sorry ale nie chce mi się w to wierzyć. W szpitalu przy wygłodzeniu nie podają tylko samego magnezu tylko kupę innych składników odżywczych i dopiero wtedy mija potrzeba zjedzenia czegoś.
The fishing with mr green :mrgreen:
  • 456 / 22 / 0
Ja od kiedy staram się w miarę regularnie jest to w zasadzie samo z siebie leci nie korzystałam jednak jeszcze z żadnej poleconej diety po prostu mój cykl dobowy dostaje ostro po dupie i myślę, że to mocno spowaliało mój organizm bo na zarywanych nockach nie bardzo jadłam. Jak to co robie teraz przestanie działać to biorę się za każdą z podanych dietek ale głodówke sobie daruje .
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
  • 76 / 1 / 0
wędkarz pisze:
Głód znikający po magnezie? Kurde sorry ale nie chce mi się w to wierzyć. W szpitalu przy wygłodzeniu nie podają tylko samego magnezu tylko kupę innych składników odżywczych i dopiero wtedy mija potrzeba zjedzenia czegoś.
skład:
regulator kwasowości: kwas cytrynowy; węglan magnezu; regulator kwasowości: wodorowęglan sodu; substancja słodząca: cyklaminian sodu; aromaty; substancje słodzące: sacharynian sodu, sukraloza; witamina B6; barwnik: ryboflawiny 5'-fosforan sodowy; substancja słodząca: neohesperydyna
te substancje słodzące niwelują głód prawdopodobnie
  • 76 / 1 / 0
Głodówka dzień drugi, kontynuacja:
znowu silny ból głowy, plus gorączka... wydaje mi się, że dostałem jakiegoś wirusa, na którego chorowali niedawno znajomi
wziąłem 2x gripex max

Głodówka dzień trzeci:
lekki ból głowy, wziąłem magnez
na mieście czułem się zmarnowany
zapodałem sobie 832 mg cytrynianu potasu i 1000 mg witaminy C
ból zniknął

myśl dnia: tosty z serem żółtym, majonezem i keczupem
jak jutro głód nie przejdzie to się wkurzę

po 2 godzinach coś mnie żołądek z lewej strony ściska i lekko boli, możliwe że to od tych suplementów
z tego powodu przerywam chwilowo głodówkę skromną zupką warzywną... ból po chwili minął
wrócę do suplementacji potasem za kilka dni, jeśli będę miał jakieś problemy z sercem
możliwe że codziennie będę wpieprzał zupki warzywne, myślę, że to dobry pomysł

hmm... idę do sklepu... moja głodówka zamienia się od teraz w dietę warzywną
tjaa... seler jest ohydny... brokuł też niespecjalny...
wpieprzam teraz groszek, pomidory i ser cheddar (wiem, wiem)
czuję się po tym syty

Głodówka zakończona sukcesem :)

nie wiem ile schudłem, bo nie mam wagi
rezygnuję na miesiąc z mięsa i pieczywa, ze słodyczy zrezygnowałem dawno temu
dieta 5:2 będzie dla mnie najlepsza.
  • 81 / 2 / 0
Same substancje słodzące nie wystarczą do tego, żeby organizm wytrzymał. To tylko glukoza i zapychanie się i to tak samo jak z wegetarianizmem który tak naprawdę nie jest wcale taki zdrowy, bo człowiek jest mięsożercą i potrzebuje tych składników do życia
The fishing with mr green :mrgreen:
ODPOWIEDZ
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.