Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Ten buspiron dziala typowo przeciwlękowo (jeśli zadziała) i raczej Cie nie pobudzi. Po co to było brać jak paro chyba działą dobrze na lęki?
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 1530 / 9 / 0
prozak to jest taka piguła szczęścia, ale nie na każdego działa. Ogólie antydepresanty to są takie subtelne narkotyki wg mnie. Nie wiem jak zdrowy człowiek by na to zaareagował. imao a wg mnie działa jak delikatna kreska spida bez tych wszystkich nieprzyjemnosci typu zwałka czy shizy, ssri jak mdma ale wiadomo, że o wiele słabiej. Nie wiem jak by to było brać będąc zdrowym. Pewnie podobnie albo i lepiej.

Benzo to gówno i dlatego Ci tego nie chcą przypisać. Muszę przyznać, że od kiedy przerzuciłem się na alkohol i benzo to sam widzę, że stałem sie głupszy i mam bardziej rozjebaną pamięć krótkotrwałą niż po nadużywaniu mj.

GBL? Daj pan spokój. To jest depresant i wg mnie działa tylko doraźnie. Piwem czy heleną też można się na krótką metę leczyć, ale chuj z tego będzie. Podobnie jak po benzo. Z początku fajnie fajnie, a potem jeszcze gorsza depresja i potrzeba przyjebania\wypicia by było jako tako. Co innego takie grzyby. Po nich naprawdę dostałem wiecej chęci do życia niż po całej kuracji na fluoksetynie + xanax. Nie jest to łątwe, trzeba się dobrze nakręcić, ale naprawde da radę. To już zależy od człowieka czy chce ćpać czy chce się wyleczyć.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Ale w tym rzecz że buspiron działa na receptory dopaminowe ,więc to działanie przeciw lękowe nie jest takie same
Jeśli chodzi o to działanie paro to tłumi lęki fakt ale też uczuć trochę
Bo jak by to wyjaśnić nie masz lęków ale też nie odczuwasz tych emocji co inni ..np jeśli ktoś opowiada ciekawą historie to inni czują podekscytowanie ...entuzjazm...albo w sporcie uczucie rywalizacji itd...to właśnie tego kompletnie nie czuć
mao a wg mnie działa jak delikatna kreska spida
Z akcentem na delikatna ..spróbował bym selegeline...podobno działa mocniej ..ale raczej nieosiągalna jak dla mnie

Ale ja tym GBL nie chcę się leczyć tylko spróbować tak raz doraźnie bo nie bawiłem się jeszcze tym
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 1530 / 9 / 0
Za spidem nie przepadam, ale wolę delikatne pobudzenie niż zamułkę czy rozpierdol. Ogólnie jest ciekawie i nie ma lęków jak się tylko leczy a nie dorzuca jakieś rzeczy ;)
Jezeli chodzi o GBL to tylko do zabawy, nie do leczenia. Zresztą jak ze wszystkimi depresantami. Tym się nie uleczysz, a jedynie będziesz się tylko leczył.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Mnie się wydaję, że brak lęków łączy się z wyciszeniem pozostałych emocji, w końcu lęk to emocja. Nie ma chyba takiego leku na rynku, żeby działał idealnie na lęk nie spłycając pozostałych emocji.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 682 / 7 / 0
John Stuart Mill nie najezdzaj tak na tego GBL prosze cie ;) fakt dziala doraznie, ale ja go swego czasu traktowalem jako antydepresant, a wiesz czemu? bo pol litra tego plynu starczy na meeeega dluuugi okres czasu, zadne leki z grupy benzo czy antydepresantow nie daly mi tyle radosci, usmiechu, pogody ducha co GBL, poznalem wtedy tez duzo ludzi, pozniej niestety przedawkowalem i w szpitalu zrobili mi pranie mozgu ze dragi sa zle... %-D zreszta chuje mi wyjebali ostatnie 50ml z plecaka :'( ) takze odpuscilem sobie wtedy, ale teraz chce zrobic wielki come back :gun:
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2009 przez NiezdrowyAntoś, łącznie zmieniany 1 raz.
Sun Was High (So Was I)
  • 1241 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
qiuru18 pisze:
Ale w tym rzecz że buspiron działa na receptory dopaminowe ,więc to działanie przeciw lękowe nie jest takie same
... uwazam ze ten lek pozwolil mi sie ostatecznie odbic ...
zlikwidowal leki jak narazie skutecznie = trwale (pomimo ze juz troche czasu minelo od rozstania
ale nameczylem sie na tym qrestwie swoje ... ;)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
bo pol litra tego plynu starczy na meeeega dluuugi okres czasu, zadne leki z grupy benzo czy antydepresantow nie daly mi tyle radosci, usmiechu, pogody ducha co GBL, poznalem wtedy tez duzo ludzi, pozniej niestety przedawkowalem i w szpitalu zrobili mi pranie mozgu ze dragi sa zle...
Na ile Ci to starczyło? Bo mi dwa skromne tripy na grzybach starczyły na kilka miesięcy i nie musiałem nic dorzucać by czuć się dobrze. Co innego na depresancie jakim jest alkohol, też się nim wspomagałem przez rok by było dobrze, ale teraz nie jest już tak fajnie a nawet gorzej. Do tego było dobrze jak sie było pod wpływem a takie grzyby zostawiły miłe przerycie na długi czas. I nic więcej nie potrzebowałem. Dla mnie to znów było jak dobrze wspominany pierwszy mix na lekach ssri + benzo z tym, że nic nie musiałem dorzucać, bo wszystko już tam było ;) Ja nie wierzę w depresanty, dla mnie działają doraźnie i na krótko. Wolałbym zjeść grzybki kilka razy w roku i móc na trzeźwo robic to i zachowywać się jak przez jakiś czas wrzucania GBL.
  • 37 / / 0
Trzeba miec pecha zeby od wpierdalania dragow rozwalic sobie trzustke zamiast watroby
No trzeba mieć ..pecha ale gorzej by było jak byś sobie głowę rozwalił ...
No ale nie wiesz jednak chlopczyku ze to typowe badania na watrobe.
I tak samo maja do trzustki jak ty do wiedzy o tym temacie
Wiec idz juz postraszyc tych okropnych lekarzy swoja "kompetencja".
Uwaga! Użytkownik Man of my own nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
I tak samo maja do trzustki jak ty do wiedzy o tym temacie
A jednak.... głowę też Ci popsuło
Przynajmniej moja kompetencja nie zniszczyła Mi trzustki ani wątroby
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.