Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 465 / 47 / 0
Jest w ogóle jakaś alternatywa dla benzo na stany lękowe nie mylic z bardzo silnym atakiem paniki tylko doraźnie , noi dwie kwestie , żeby nie usnąć , dać radę myśleć czyli funkcjonować i bez psucia nastroju ? Wiem SSRI biorę , przestało działać, klasyka, mirtazapina na spanie więc git , mam chlorprothixen i ketrel w arsenale , ale doraźnie w pracy to chyba kiepski pomysł ? Boję się tego dotykać ogólnie. hydroksyzyna odpada bo poza zmęczeniem i gorszym nastrojem nie ma nic . Pregabalina też nie bo paradoksalnie stymuluje, zamiast zwalniać to napędza myśli i jej nie lubię zwyczajnie, pogarsza skupienie . Czy na doraźny efekt mocny przeciwlękowy, bez uśpienia lub zwarzywienia nie ma nic oprócz benzo ? Nooo ja wiem co jest , opio ale trzymajmy się apteki XD

scalono - detronizator
27 listopada 2023Rokison pisze:
Oficjalnie udało mi się odstawić alpre i lorafen. Było dość trudno ale opiaty i buprenorfina mi w tym pomogła. Na chwilę obecną cieszę się z życia na klonie.
A buprenorfina jako sama w sobie nadaje się ze tak powiem do normalnego funkcjonowania z antydepresantami na jakiś czas ? Nie zeby sie nacpac , czy to przypadkiem nie jest mniejsze zło niż benzo na dłuższą metę , mam na myśli tutaj funkcję kognitywne, normalny nastrój i uspokojenie ? Czy jeśli nie mam większych przygod z opio to w ogóle nie szukać w nich alternatywy dla benzo bo się skończy na tym i na tym ostatecznie i będzie dopiero większa chujnia . Bo wiem że są ludzie co ciągle się bija między opio a benzo a na dłuższą metę i tak ładują się w to i to ? Benzo z zasady nie lubię i nie widzę w nich żadnej rekreacji, Kratom jest lepszy ale działa krótko i tolerancja idzie w górę i chuj . Noi czy tak samo jest z bupra? Pozdro
  • 22 / 1 / 0
Czy benzodiazepiny fałszują wyniki badań krwi hormonów? Głownie chodzi mi o estradiol i prolaktynę
  • 1005 / 310 / 5
@Mikey0205 Nie.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 344 / 44 / 0
@odbytniczy1991
Przeciwlękowo nic tak dobrze nie zastąpi benzo. Przexiwlękowo dla mnie najlepsza alpra. Możesz spróbować małe dawki doraźnie ale sam wiem jak to z tym doraźnie jest. Ludzie też coś pisali o małych dawkach DXM z 30-50mg bodajże, coś tam czytałem że ludzie codziennie brali po takich małych dawkach z rana i po jakimś czasie im pomagało bo skoro żadne leki ci nie pasują to lipa. Ssri to gówno.
  • 465 / 47 / 0
Pytanie do tych co pracują i muszę jeździć autem a bierzecie benzo doraźnie czy nie , przecież to przypał jak chuj ? Ja już nie mówię ze reakcja inną ale niebezpieczne dla siebie i innych. Jakaś metoda na to ? Tylko bierzecie te o krótkim działaniu ? Wiem ze psy są nieświadome ale robią się coraz bardziej bo jest już cicha epidemia benzo w PL

Scalono — CAF
04 grudnia 2023Ukurwiony420 pisze:
@odbytniczy1991
Przeciwlękowo nic tak dobrze nie zastąpi benzo. Przexiwlękowo dla mnie najlepsza alpra. Możesz spróbować małe dawki doraźnie ale sam wiem jak to z tym doraźnie jest. Ludzie też coś pisali o małych dawkach DXM z 30-50mg bodajże, coś tam czytałem że ludzie codziennie brali po takich małych dawkach z rana i po jakimś czasie im pomagało bo skoro żadne leki ci nie pasują to lipa. Ssri to gówno.
Na atak paniki nic Xanaxu nie zastąpi ale na ogólne lęki o wiele bardziej wolę Kratom .
  • 344 / 44 / 0
Najlepiej afobam wziąść chyba najkrócej i najszybciej działa, kratomu nie próbowałem ale u mnie xan zawsze leży w razie czego pod ręką. Uważaj też na opio ja lubię sobie czasami zrobić mixa ale staram się jak najrzadziej nie wiem co ci doradzić, chyba najlepiej małe dawki Afobamu żeby jakoś funkcjonować normalnie i nie przymulać.
Radzę za kółko nie wsiadać po benzo mordo bo albo sobie albo komuś możesz zrobić krzywdę. A co do chlorprothixenu, mój kolega stosuje sam próbowałem na zjazd małe dawki aż tak nie mulą ale otępiają i odcinają troche od świata zewnętrznego.
  • 465 / 47 / 0
Nie wsiadam właśnie po tylko jadę trzeźwy w robocie czasem musze wrzucić potem puszcza i normalnie już wracam, ale i tak na teście wyjdzie, więc mimo że nie pod wpływem to i tak przypał.
  • 344 / 44 / 0
Niby tak ale jeżeli masz tolerancję to te 0.5mg wrzucisz Afobamu który krócej działa to myślę że nic się nie stanie, ale ryzyko i tak jest.
  • 465 / 47 / 0
No właśnie, ryzyko jest i przecież metabolity utrzymują się dłużej. Poza tym ogólnie jesteś w dołku z innych powodów i ostatnie co mi potrzebne to jeszcze przypał jakiś na drodze. A najlepsze jaja są z pregabaliną , przecież na to nie ma zakazu z tego co wiem, a każdy kto zarzucił ponad 150mg bez tolerki to wie jakie to uczucie, za chuja bym nie wsiadł wtedy do auta, gorzej niż po benzo. A przy kontroli wszystko niby cacy. Z resztą można jeździć biorąc SSRI, ale każdy kto wie jakie potrafią być jazdy na początku i myśli, że może by się tak wjebać w tego tira z przeciwka bo czemu nie XD no to oczywiste, że nie wsiada się w takim stanie za kółko, choć według prawa jest wszystko ok.
  • 22 / 1 / 0
03 grudnia 2023Detronizator2 pisze:
@Mikey0205 Nie.
Ok skoro nie fałszują, to czy mają na nie wpływ, podwyższają / zaniżają? Głownie chodzi mi o klon.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.