Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 42 / / 0
Witam, mam pytanie czy coś się zmieniło w wystawianiu recepty na lek z tramadolem poprzez telemedycynę? lekarz ortopeda, może wystawić receptę czy trzeba osobiście się udać na wizytę stacjonarną? mam problem z kręgosłupem miałem już wcześniej przepisany lek ale od przeszło pół roku nie korzystałem z telemedycyny i nie wiem czy pojawiły się jakieś nowe zaostrzenia w wystawianiu recepty na tramadol?
  • 100 / 12 / 0
Mnie internista wystawiał na telemedycynie oraz przedłużał receptę przez aplikacje przychodni (na NFZ). Normalnie w dokumentacji widnieje, że na telemedycynie wypisał. Ale faktycznie gadali coś, że opio nie wolno. Ale może tramal nie jest na tej liście, skoro wg prawa nie jest narkotykiem
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.