Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
21 października 2025podyszka pisze: A powiedzcie mi jak po tym śpicie? Macie jakieś sny bo ja tak dla slabo
21 października 2025PanSlyszacy pisze: Witam, mam pytanie czy coś się zmieniło w wystawianiu recepty na lek z tramadolem poprzez telemedycynę? lekarz ortopeda, może wystawić receptę czy trzeba osobiście się udać na wizytę stacjonarną? mam problem z kręgosłupem miałem już wcześniej przepisany lek ale od przeszło pół roku nie korzystałem z telemedycyny i nie wiem czy pojawiły się jakieś nowe zaostrzenia w wystawianiu recepty na tramadol?
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
chodzą słuchy, że ktokolwiek kiedykolwiek dostał receptę przez funkcję przedłuż receptę w ikp XD no way. to nie działa raczej nadal, o ile Twoja przychodnia POZ ta w której przyjmuje Twój lekarz rodzinny na NFZ nie ma tego zaimplementowanego w swój system, a jestem niemal, że pewny, że nie ma.
Moja przychodnia która zajmuje pierwsze miejsce w jakimś tam konkursie pierwsze miejsce w Wielkopolsce i raz zajęła 1 miejsce w całej Polsce również tego nie ma, więc tak, żebyś znał skalę problemu.
a jak miałeś wystawiony lek opioidowy rok temu, to wątpię, żeby Twój lekarz rodzinny uznał, że lek jest Ci nadal potrzebny, musiałbyś niezłą argumentację mu przepchnąć.
w każdym razie 3mam kciuki i życzę powodzenia, daj znać czy się udało.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.