Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
21 października 2025podyszka pisze: A powiedzcie mi jak po tym śpicie? Macie jakieś sny bo ja tak dla slabo
21 października 2025PanSlyszacy pisze: Witam, mam pytanie czy coś się zmieniło w wystawianiu recepty na lek z tramadolem poprzez telemedycynę? lekarz ortopeda, może wystawić receptę czy trzeba osobiście się udać na wizytę stacjonarną? mam problem z kręgosłupem miałem już wcześniej przepisany lek ale od przeszło pół roku nie korzystałem z telemedycyny i nie wiem czy pojawiły się jakieś nowe zaostrzenia w wystawianiu recepty na tramadol?
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
chodzą słuchy, że ktokolwiek kiedykolwiek dostał receptę przez funkcję przedłuż receptę w ikp XD no way. to nie działa raczej nadal, o ile Twoja przychodnia POZ ta w której przyjmuje Twój lekarz rodzinny na NFZ nie ma tego zaimplementowanego w swój system, a jestem niemal, że pewny, że nie ma.
Moja przychodnia która zajmuje pierwsze miejsce w jakimś tam konkursie pierwsze miejsce w Wielkopolsce i raz zajęła 1 miejsce w całej Polsce również tego nie ma, więc tak, żebyś znał skalę problemu.
a jak miałeś wystawiony lek opioidowy rok temu, to wątpię, żeby Twój lekarz rodzinny uznał, że lek jest Ci nadal potrzebny, musiałbyś niezłą argumentację mu przepchnąć.
w każdym razie 3mam kciuki i życzę powodzenia, daj znać czy się udało.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
paroksetyny nie biorę trzeci dzień. Schodziłem z 40mg do dawki 10mg. Obecnie jestem na escitalopramie 20mg. Czytałem, że ten nie koliduje z działaniem tramadolu. Szczególnie przez inny metabolizm w organizmie. Czy okres od odstawienia paroksetyny jest jeszcze za krótki, czy chodzi może o coś innego?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.