Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Hej!

Czy prometazyna pomaga na lęki?

Dostałem ją i mam brać doraźnie. Gdy będę czuł niepokój .
  • 112 / 40 / 0
@Mowak W jakimś stopniu na pewno pomaga, ale nie ma dużego kalibru. Dziwie się że nie dał ci czegoś takiego jak xanax (alprazolam) czyli benzo stosowane na zaburzenia lękowe. Chociaż to pewnie zależy jak poważne są twoje lęki

Za to mieszając z kodeiną dostajemy jeden z najlepszych mixów (Lean). Proporcje to było jakoś 10mg kodeiny ma 6.5mg prometazyny. 100-150 kody na początku starczy.
  • 126 / 10 / 0
To ma mulić do spania?Czy jak ma działać? Zjadłem 2 pigułki i po 1.5godz nadal nic nie czuje. Ile tego trzeba wziąć?
  • 6 / / 0
Zakupiłem dzisiaj leana z 290mg kody i 240mg prometazyny. Można to wyzerować, czy lepiej podzielić na 2 dawki? Tolerke mam zerową. Na co dzień biorę 40mg miansecu na sen i 225mg wenli
Ostatnio zmieniony 24 maja 2025 przez Dkshrm, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 327 / 68 / 0
weź lepiej na dwie dawki, dużo tej prometazyny
czas zwolnić
  • 373 / 110 / 2
Czy to prawda to co piszą że prometazyna jest deliriantem w dużych dawkach? Jeśli tak to ile trzeba zjeść żeby lunatykować?
  • 177 / 26 / 0
Dobrze usypia, 50mg pomaga zasnąć szybciej i wyciszyć natłok mysli.
Przedstawienie musi trwać.
  • 3096 / 1056 / 0
bardzo pomocny, wyciszający i w dodatku nieuzależniający lek, z którego korzystam już on dawna - jedynie syrop poznałem relatywnie niedawno (jest mocniejszy, szybciej wchodzi, i to mimo mniejszej zawartości promatazyny)

prometazyna, będąc pochodną fenotiazyny, jak i pierwsze leki przeciwpsychotyczne, może być błędnie klasyfikowana, ale to pierwszy lek antyhistaminowy, wyprzedzający czasy hydroksyzyny (o ile spamiętałem daty). jej profil farmakologiczny, w kontraście do w/w, czy też leków OTC tejże grupy (np. desloratadyna), działa, w wyraźny sposób, na OUN powodując uspokojenie i sedację - stąd często podawana przed zabiegami, co wychodzi z mody. dodatkowo - silny antagonizm rec. H1 odpowiada za działanie przeciwalergiczne (zejście świądu, uczucia puchnięcia i ciepła). zakres terapeutycznych zastosowań jak najbardziej zasadny.

natomiast dla nas, głównie opiatowców, jest to środek z niebios zesłany, bo nic tak nie wzmaga efektu narkotycznego np. dihydrokodeiny, metadonu, jak właśnie "difka" - i to już w dawce 25 mg

ja kiedyś wziąłem po tapentadolu z morfiną, to miałem oczy wielkości szpilek, mimo rozbujanej tolerancji na opioidy. a przeież fizycznie nie zawyża poziomu opiatów w osoczu - a jednak, ugrzanie b. mocne.

natomiast teraz, po redukcji, Diphergan 25 - pomaga mi nie stosować tyle morfiny (IR), oksazepamu, zolpidemu, czy tramadolu. nie muszę też brać na noć 25 mg promazyny, bo z "difką" starcza mi 12.5 mg

lek bardzo uniwersalny, tabletki bardziej na uspokojenie ogólnie podłych, ale trzymanych w ryzach myśli, a syrop (byłem zszokowany, gdy po 20 minutach uderzyła mnie fala wyciszenia i wy******* na cokolwiek) raczej do zadań specjalnych, bo właśnie rychło działa.

ten lek pozwolił mi zredukować spore ilości leków benzodwuazepinowych, a to naprawdę duże słowa i jest dla mnie ważny, a zatem muszę pochwalić się niżej - pokazując zaledwie tegoroczny, skonsumowany przydział.

jedynie niesprawiedliwe są ceny prometazyny, głównie Dipherganu, kontra hydroksyzyny (jakikolwiek gen.), którą ma się za grosze i jeszcze na zniżkę. drażetki dipherganu są nierefundowane, czyli obligatoryjne 100% - a producent już nie polski, tylko z DE (Baush-Health ([?]) - ok. 48-52 PLN, a syrop 39.99, więc drogawo, ale ja i tak wolę to, skoro pomaga, niż na darmo stosować Sedam - przykładowo (Bromazepam).

pozdrawiam, przodo!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.