Za to mieszając z kodeiną dostajemy jeden z najlepszych mixów (Lean). Proporcje to było jakoś 10mg kodeiny ma 6.5mg prometazyny. 100-150 kody na początku starczy.
prometazyna, będąc pochodną fenotiazyny, jak i pierwsze leki przeciwpsychotyczne, może być błędnie klasyfikowana, ale to pierwszy lek antyhistaminowy, wyprzedzający czasy hydroksyzyny (o ile spamiętałem daty). jej profil farmakologiczny, w kontraście do w/w, czy też leków OTC tejże grupy (np. desloratadyna), działa, w wyraźny sposób, na OUN powodując uspokojenie i sedację - stąd często podawana przed zabiegami, co wychodzi z mody. dodatkowo - silny antagonizm rec. H1 odpowiada za działanie przeciwalergiczne (zejście świądu, uczucia puchnięcia i ciepła). zakres terapeutycznych zastosowań jak najbardziej zasadny.
natomiast dla nas, głównie opiatowców, jest to środek z niebios zesłany, bo nic tak nie wzmaga efektu narkotycznego np. dihydrokodeiny, metadonu, jak właśnie "difka" - i to już w dawce 25 mg
ja kiedyś wziąłem po tapentadolu z morfiną, to miałem oczy wielkości szpilek, mimo rozbujanej tolerancji na opioidy. a przeież fizycznie nie zawyża poziomu opiatów w osoczu - a jednak, ugrzanie b. mocne.
natomiast teraz, po redukcji, Diphergan 25 - pomaga mi nie stosować tyle morfiny (IR), oksazepamu, zolpidemu, czy tramadolu. nie muszę też brać na noć 25 mg promazyny, bo z "difką" starcza mi 12.5 mg
lek bardzo uniwersalny, tabletki bardziej na uspokojenie ogólnie podłych, ale trzymanych w ryzach myśli, a syrop (byłem zszokowany, gdy po 20 minutach uderzyła mnie fala wyciszenia i wy******* na cokolwiek) raczej do zadań specjalnych, bo właśnie rychło działa.
ten lek pozwolił mi zredukować spore ilości leków benzodwuazepinowych, a to naprawdę duże słowa i jest dla mnie ważny, a zatem muszę pochwalić się niżej - pokazując zaledwie tegoroczny, skonsumowany przydział.
jedynie niesprawiedliwe są ceny prometazyny, głównie Dipherganu, kontra hydroksyzyny (jakikolwiek gen.), którą ma się za grosze i jeszcze na zniżkę. drażetki dipherganu są nierefundowane, czyli obligatoryjne 100% - a producent już nie polski, tylko z DE (Baush-Health ([?]) - ok. 48-52 PLN, a syrop 39.99, więc drogawo, ale ja i tak wolę to, skoro pomaga, niż na darmo stosować Sedam - przykładowo (Bromazepam).
pozdrawiam, przodo!
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.