Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / 2 / 0
Mam pytanie dla użytkowników benzo mianowicie jutro będę w posiadaniu midazolamu 15 mg i wpierodlić to całe czy na pół to będzie mój pierwszy raz z benzo
  • 1002 / 308 / 5
Jak rozumiem mówisz o jednej tabletce 15mg? Midazolam to słabe benzo na początek. Mocno usypiające, mocno amnestyczne, mocno uspokajającego. Słabo rekreacyjne. Jeżeli chcesz iść spać 15mg będzie ok. A jeżeli trochę uspokoić to 7.5mg. Więc raczej weź 7.5 bo po 15 bez tolerancji just pójdziesz spać
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 389 / 99 / 4
@Detronizator2 Mógłbyś podać źródło tych danych w tabelach? Bo chętnie bym sobie na ten temat doczytał.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 124 / 4 / 0
Pytanie teoretyczne ile trzeba zjeść bonzo dajmy na to klona 2 żeby dorobić się skręca jaką jest bezpieczna ilość?
  • 1002 / 308 / 5
@Hlaskover wystarczy wpisać w internetach "benzodiazepine binding affinity" i ci wyskoczy parę.
@dasmoker jeżeli pytasz o skręta to jest on efektem tolerancji, czyli zmiany czułości receptorów, to zjawisko tyczy się sytuacji w której po dłuższym okresie przyjmowania jakiejś substancji (depresanta) przestajesz to robić, gdy robisz to nagle a twoje receptory są mało czułe nie są wstanie prawidłowo funkcjonować, czyli spełniać swoich funkcji. W ten sposób dochodzi do zbioru nieprzyjemność zwanych skrętem. Chodzi tutaj o długie zażywanie, nie jednorazowe. Przy długim stosowaniu skrę wystąpi przy każdej dawce 0.5mg +, im więcej tym większy.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
  • 287 / 140 / 0
chce zejść z mocniejszych benzo na najsłabsze
czyli z (chronologicznie ostatnimy miesiacami, 4mg clon/d
potem alpra sr1mg x 4/d potem 2xalpra 1mg+ 2x lorazepam 2,5gm/d
i teraz w tym miesiącu 3x Bromazepam 6mg/d

nie obawiam sie o żadne uzależnienie fizyczne, jedynie psychiczne
chce zejść do tranxene 10mg x2/d
czy lepiej diazepam 10mg/d
?
Co uważacie, póki co jestem za tranxene bo działa 30h dość stabilnie i dawki się na siebię nakładają
czy lepiej diazepam, tylko ta dawka malutka hm...
  • 1002 / 308 / 5
Ja bym ci radził tranxene, znaczy jej działanie jest mniej rekreacyjne od diazepamowego, ale jedno opakowanie tranxeny (10mg x 30tabletek) to ponad dwa razy więcej niż opakowanie relanium (5mg x 20 tabletek). Więc skoro będziesz musiał jeść tego ogromne ilości, i tak powoli schodząc do mniejszych, to pierdolenie się z tyloma opakowaniami diazepamu jest uciążliwe, łatwiej jest dostać tyle tranxeny oraz tranxene działa dużej, dawki się ładnie kumulują a w końcowej fazie odstawienia można brać co dwa dni, co bardzo dobrze działa na psychologiczny aspekt uzależnienia.
  • 24 / 3 / 0
15 kwietnia 20235matrix pisze:
chce zejść z mocniejszych benzo na najsłabsze
czyli z (chronologicznie ostatnimy miesiacami, 4mg clon/d
potem alpra sr1mg x 4/d potem 2xalpra 1mg+ 2x lorazepam 2,5gm/d
i teraz w tym miesiącu 3x Bromazepam 6mg/d

nie obawiam sie o żadne uzależnienie fizyczne, jedynie psychiczne
chce zejść do tranxene 10mg x2/d
czy lepiej diazepam 10mg/d
?
Co uważacie, póki co jestem za tranxene bo działa 30h dość stabilnie i dawki się na siebię nakładają
czy lepiej diazepam, tylko ta dawka malutka hm...
Też polecam tranxene z powodów jak kolega wymienił wyżej, czasem myślę, że cena, dawka, i beznadziejna ilość diazepamu w pudełku w naszym kraju utrudnia leczenie uzależnienia od bzd. Na detoxach ładują teraz oxazepam każdemu :pacman: nowowiejska wwa, na diazepam trzeba sobie ''zasłużyć''. z ciekawości jeśli nie boisz się o uzależnienie fizyczne, jak objawiają się u ciebie objawy psychiczne. Chodzi o samo ciśnienie czy stany depresyjne, lękowe? sam teraz czekam na wizytę u magika i myślę czy diazepam czy tranxa będzie lepsza chociaż klorazepatu nie brałem.
  • 287 / 140 / 0
@autumn_mood
Już po wizycie u magika
wybralem tranxene 10mg x 3 (1-1-1)
thx

ps. urzekające ma ta tranxena te różowe kapsułki :D
  • 1682 / 271 / 0
Jeśli alprazolam działa na mnie dobrze przeciwlękowo i to w niskich dawkach, ale nie ma już u mnie żadnego potencjału rekreacyjnego jak kiedyś (więcej niż 1 mg tylko mnie usypia), które benzo mogłoby podziałać euforycznie? alprazolam spełnia swoje zadanie, ale chciałbym raz na jakiś czas przyjemnie się porobić i zrelaksować jak za dawnych lat xd
ODPOWIEDZ
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.