Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 953 / 4 / 0
tak.
do i.m. nadają się tylko idealnie czyste roztwory.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 2877 / 100 / 0
A w przypadku podania takiego roztworu iv jestem mniej narazony na efekty uboczne ?
Kwestia tego, że ja na 99% nie będę w stanie przeprowadzic poprawnego iv. Dziewczyna mówi, że mi zrobi, ale i tak nie sądzę, że da radę i efekt będzie taki, że będę miał przebitą żyłę, siniaka jak jabłko, a i tak pójdzie pod skórę.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 953 / 4 / 0
powiem takL
może i to lamerskie i nie tak byś chciał, żeby Twoje pierwsze i.v. wyglądało, ale... poćwicz sobie wcześniej na wodzie / soli fizjologicznej. to da Ci jakieś ogólne pojęcie o iniekcjach. jak już wyłapiesz o co chodzi w tym całym wielkim i.v. to możesz spokojnie fenta walić :-)
poza tym, ile tego fenta będziesz miał? jak dobrze wygotujesz adekwatną dla Ciebie dawkę, to powinieneś góra 2-3ml mieć, przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia., więc dużo sobie wstrzyknąć nie musisz.
decyzja należy do Ciebie.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2013 przez dolcze, łącznie zmieniany 2 razy.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 149 / 3 / 0
Syn Bozy pisze:
To naprawdę gorszy pomysł niż i.v. ?

tak jest pułkowniku
ban
  • 1540 / 211 / 0
Fentanył z plastrów ekstrahuje się roztworem, który jest kwaśny. Podanie czegoś takiego i.m. skończy się prawie na pewno stanem zapalnym, lub gorzej - ropniem. Wiem coś o tym, bo kiedyś część podałem poza żyłę. Spuchło mocno na parę dni, całe szczęście, że ilość, która poszła pod skórę była niewielka.
  • 75 / 1 / 0
@Synu Boży, igrasz z ogniem. Przeczytaj uważnie to, co sugeruje Ci dolcze, oraz uwagę starego dziada, i się zastosuj. Plastry i.m. .... to bardzo, ale to bardzo głupi pomysł. Zapomnij.

No i miej na uwadze, że zawsze lepiej przypierdolić mniej i ewentualnie dociągnąć później, niż zapodać za dużo i szukać aparatu tlenowego. A już w ogóle najlepiej dla Ciebie, jeżeli ktoś ogarniający temat pomoże Ci w całej akcji i będzie z Tobą przez ten cały czas.
  • 214 / 1 / 0
Plastry z fenatnylem to tylko durogesic?
Jakie ceny zazwyczaj tego? Bym wiedział ile targować %-D
  • 3197 / 385 / 0
Przeczytać wątku się nie chciało? Albo użyć duckduckgo? ;-)
Są różne plastry. Przykładowa cena za Durogesic 100ug/h to 60-100 PLN.

miałem wywalić to pytanie, ale jak już jest odpowiedź... ;) | idk
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2013 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: !
  • 611 / 17 / 0
Dziwna sprawa: pierwszy raz probowalem fentanylu wczoraj, a ze przerzucilem sie na tramal i jestem pare miesiecy w ciagu... Nie spodziewalem sie, ze tak tolerancja mi urosnie na inne opiaty. Wczoraj puknalem 1mg fentanylu i bylo srednio... Tolerka wyjebana w kosmos :c
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 1680 / 269 / 0
fentanyl potrafi wywindować tolerancję na wszystkie opiaty i opiody podczas jednego ciągu. Podam Ci przykład, przed ciągiem fentowym dobrze działało na mnie: 40mg morfiny, 600mg tramadolu, 450mg kodeiny, 30ml metadonu. Po ciągu fentowym W OGÓLE NIE DZIAŁAŁO na mnie 100mg morfiny, 1g tramadolu, 900mg kodeiny :) Musiało trochę minąć czasu zanim zaczęły działać inne opio a jak już zaczęły to szybko tolerka poleciała w górę.
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.