04 sierpnia 2024Amunicja pisze: Sam fakt, że jest się narkomanem, a jest to choroba nieuleczalna. Wystarczy mi, że mam Parkinsona, nie potrzebuję się jeszcze dopierdalać jakimiś prochami (chociaż przez zbyt niski poziom dopaminy i szukanie motywacji w dragach zamiast w normalnym życiu to właśnie ćpanie wyucza jakiekolwiek działanie i daje przejściową przyjemność, o ironio. Szkoda tylko, że kosztem własnego zdrowia i stylu życia/myślenia). Już dawno trzeba było iść w leki a nie dragi, ale człowiek uczy się na błędach. A nauka na swoich(zwłaszcza w tym przypadku) jest bardzo wartościowa ale też wymaga sporo zrozumienia przyczyn, które za tym stoją.
It's not going to be fun.
Żeby nie było offtopu to też dodam, że u mnie jakieś natrętne myśli związane z ćpaniem, analizowanie interakcji substancji takie wyolbrzymione, zniszczony układ nagrody, i związany z tym ogromny brak motywacji, czasami takie uczucie jakbym oddalał sie od marzeń. Chociaż rozwijam sie w różnych dziedzinach życia i jest w chwili obecnej dobrze, potrafie myśleć pozytywnie itd
-Nic nie trwa wiecznie, niebezpiecznie, jest wierzyć w to że coś trwa wiecznie.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.