Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
Co do brania koko czy amfetamin na atomoksetynie, to na koksie miałem wrażenie, że czułem się bardziej nieswojo w towarzystwie innych ludzi, gdy byłem sam było ok, większy niepokój jakby ale ja ogólnie wole amfetaminy niż koks więc może to nie była wina atomoksetyny, ale też problemy ze snem miałem większe biorąc koks na atomoksetynie. Ogólnie biorąc koks na atomoksetynie czułem, że "widać po mnie mocno" i unikałem wzroku innych i wogule towarzystwa. Co do metylofenidatu i amfetamin to odniosłem wrażenie, że na atomoksetynie potrzebowałem ich więcej by poczuć i jakby słabiej znoszone było uczucie zmęczenia względem amfetamin branych solo.
Też jestem ciekawy jak wygląda kwestia serotoninergików/psychodelików przy braniu atomoksetyny. Ktoś tu wspomniał że działa wyraźnie na serotoninę - ja tego nie czuję, źródła też podają że na serotoninę działa "minimalnie", ale nie zamierzam stać się studium przypadku syndromu serotoninowego więc nic z tej grupy nie brałem, jeśli ktoś jednak brał to niech się podzieli doświadczeniem bo informacji na ten temat faktycznie mało.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.