Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1009 / 42 / 0
kodeina z rana jak smietana
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 486 / 27 / 0
marihuana. Chyba najmniej inwazyjna używka do częstego stosowania
ciris@tutanota.com
  • 5331 / 964 / 0
U mnie ze stazem, coraz wiecej sie nadaje , Patrze w lustro - "a chuj, nie widać po mnie i ide do roboty" . Piekny mechanizm zaklamania rzeczywistoscii tu działa.

A tak to najczesciej GBL + jakies 2fma, 2fa. Benzo w niskiej dawce... Jak jestes zqazwyczaj smutny a nagle wskoczysz do roboty jak Pan zycia, nerwowo sie ruszac, albo zaczniesz walic euforia to ktos sie skuma. Oczy , to co mowisz,, zachowanie
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2876 / 267 / 0
whitealex pisze:
Marihuana. Chyba najmniej inwazyjna używka do częstego stosowania
zdecydowanie, tzn. na początku "kariery" to oczywiście strasznie mocno muli i się raczej dużo konstruktywnych rzeczy nie zrobi, natomiast jak u mnie leci już któryś rok ciągu to mi już nie przeszkadza w niczym. fizycznie nie wyniszcza żołądka jak inne używki, można jeść (chociaż czasem chciałoby się mniej, dużo mniej), zachowanie jest normalne i w moim przypadku 100% naturalne, tzn. nie ma opcji żeby ktoś się zorientował. rozumiem, że po innych używkach po tylu latach ciągu zachowywałbym się normalnie, jadł, spał, jednak organizm pewnie nie byłby w zbyt dobrym stanie - po mj mi to nie grozi, jedna miłość do bucha
  • 1544 / 198 / 0
Oczywiście że taka używka jest mj, która można palic codziennie bez wiekszych konsekwencji
  • 14 / / 0
Syntetyczne kanna- ale nie polecam, choć stosuję
Uwaga! Użytkownik okoekstatyczny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
DXM na 1/2 plateau jak dla mnie
  • 2278 / 278 / 3
Selegilina i pea.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 4 / / 0
alkohol, kodeina, kofeina, marihuana a z harcorowych to niezbyt duze ilości speeda [w dzień a jakIeś klony na wieczór koks i niektóre b-k tez da rade z benzo
  • 6 / / 0
U mnie świetnie sprawdza się benzo, głównie ze względu na moje problemy psychiczne (nerwica, mania) i jedzenie klonazepmu na zmianę z alprą nawet nie tyle, że ułatwia mi funkcjonowanie, a wręcz mi je umożliwia. Emocje przestały brać górę nad wszystkim i takim sposobem się wjebałam.
Myślę, że mj to faktycznie najlepsza i najbezpieczniejsza opcja, ale u mnie się nie sprawdza.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.