Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 9 / / 0
W okolicach Lublina już coś się zaczyna :) gdzieś od 15 sierpnia. 11 łysic do tej pory a było dużo starych i kilka malutkich i je zostawiłem. rok temu też w sierpniu były ale dopiero pod koniec września był gruby wysyp.
  • 112 / 1 / 0
http://www.medonet.pl/wideo/bezpieczne- ... .html#play

Uwaga, Onet ostrzega przed groźnymi grzybami halucynogennymi silnie uzależniającymi psychicznie i po których ludzie wchodzą pod pociąg, z myślą że go zatrzymają. #1 set & setting

Nie szkoda wam zbierać grzybów? Pare sztuk właściwie nie nadają się do czegoś konkretnego a szkoda żeby zabraklo na sezon w pełni.
  • 433 / 2 / 0
Ja byłem na łące, coś tam się powoli pojawia ale nie ruszam, niech sobie rosną lajtowo.

Okolice Lublina.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012 przez Vombat, łącznie zmieniany 1 raz.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 227 / 5 / 0
na dole polski 40 stuk w 30 min.

http://zapodaj.net/dccdc17e3fbc3.jpg.html

Jak widać na zdjęciu to dość uciemiężone sztuki już (większość pozrzucała zarodniki [widać było je na źdźbłach trawy poniżej itp.])
Poza tymi starymi, pojawiają się małe - starałem się nie ruszać ich i właściwie poszedłem z łąki, bo ciężko je wypatrzyć, a nie chciałem poniszczyć.
Te pojedyncze maleńkie sztuki które są na zdjęciu, zebrałem ponieważ zmusiły mnie do tego okoliczności - ich los był przesądzony. Nie było to tak, że zbierałem jak leci, żeby nie było ;) Żal mi tych maleństw :(

Na miejscu zrobiłem tylko to zdjęcie telefonem niedobrej jakości, ale pokażę i tak, co by serca się Wasze uradowały chociaż trochę ;)
http://zapodaj.net/aa7ed07c66326.jpg.html
  • 20 / 2 / 0
a pierwsze lysice raczej latwiej znalesc w jezach czy na lace o krotej trawie? bo mam 2 miejsca z tamtego sezonu co tylko lysiczki znajdowalem w jezach
  • 4024 / 373 / 951
Łatwiej w krótkiej, bo lepiej widać.
  • 303 / 1 / 0
A wcześniej są w jeżach, bo większa wilgoć.
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 373 / 951
Zależy, u mnie łączka taka krótkowłosa właśnie pierwsza owocuje, może dlatego, że taka nitkowata trwa dobrze trzyma wilgoć, nie wiem...
  • 1519 / 20 / 0
Ohohoho. Wróże bardzo dobry sezon.
Ostatnio pogoda była bardzo grzybna i przyniosłem z lasa kilkanaście kilogramów wszelakich grybów.
Jeżeli taka pagoda sie utrzyma, to łysiczkowe łąki też pewnie zarosną łysicami :)
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 34 / / 0
tez jestem z kaszub konkret wiocha ale jak na razie w zeszlym roku znalazlem tylko dwa malutkie grzybki choc pelno 'idealnych miejscowek' czyli wilgotne laki krowy itp.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".