Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 9 / / 0
W okolicach Lublina już coś się zaczyna :) gdzieś od 15 sierpnia. 11 łysic do tej pory a było dużo starych i kilka malutkich i je zostawiłem. rok temu też w sierpniu były ale dopiero pod koniec września był gruby wysyp.
  • 112 / 1 / 0
http://www.medonet.pl/wideo/bezpieczne- ... .html#play

Uwaga, Onet ostrzega przed groźnymi grzybami halucynogennymi silnie uzależniającymi psychicznie i po których ludzie wchodzą pod pociąg, z myślą że go zatrzymają. #1 set & setting

Nie szkoda wam zbierać grzybów? Pare sztuk właściwie nie nadają się do czegoś konkretnego a szkoda żeby zabraklo na sezon w pełni.
  • 433 / 2 / 0
Ja byłem na łące, coś tam się powoli pojawia ale nie ruszam, niech sobie rosną lajtowo.

Okolice Lublina.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2012 przez Vombat, łącznie zmieniany 1 raz.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 227 / 5 / 0
na dole polski 40 stuk w 30 min.

http://zapodaj.net/dccdc17e3fbc3.jpg.html

Jak widać na zdjęciu to dość uciemiężone sztuki już (większość pozrzucała zarodniki [widać było je na źdźbłach trawy poniżej itp.])
Poza tymi starymi, pojawiają się małe - starałem się nie ruszać ich i właściwie poszedłem z łąki, bo ciężko je wypatrzyć, a nie chciałem poniszczyć.
Te pojedyncze maleńkie sztuki które są na zdjęciu, zebrałem ponieważ zmusiły mnie do tego okoliczności - ich los był przesądzony. Nie było to tak, że zbierałem jak leci, żeby nie było ;) Żal mi tych maleństw :(

Na miejscu zrobiłem tylko to zdjęcie telefonem niedobrej jakości, ale pokażę i tak, co by serca się Wasze uradowały chociaż trochę ;)
http://zapodaj.net/aa7ed07c66326.jpg.html
  • 20 / 2 / 0
a pierwsze lysice raczej latwiej znalesc w jezach czy na lace o krotej trawie? bo mam 2 miejsca z tamtego sezonu co tylko lysiczki znajdowalem w jezach
  • 4024 / 374 / 951
Łatwiej w krótkiej, bo lepiej widać.
  • 303 / 1 / 0
A wcześniej są w jeżach, bo większa wilgoć.
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 374 / 951
Zależy, u mnie łączka taka krótkowłosa właśnie pierwsza owocuje, może dlatego, że taka nitkowata trwa dobrze trzyma wilgoć, nie wiem...
  • 1519 / 20 / 0
Ohohoho. Wróże bardzo dobry sezon.
Ostatnio pogoda była bardzo grzybna i przyniosłem z lasa kilkanaście kilogramów wszelakich grybów.
Jeżeli taka pagoda sie utrzyma, to łysiczkowe łąki też pewnie zarosną łysicami :)
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 34 / / 0
tez jestem z kaszub konkret wiocha ale jak na razie w zeszlym roku znalazlem tylko dwa malutkie grzybki choc pelno 'idealnych miejscowek' czyli wilgotne laki krowy itp.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.