Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
Keeda pisze:A co z euforią z samego słuchania muzyki ? U mnie taka występuje i to bardzo często :)
dla mnie euforia to ten stan, gdy leżę i samo to już jest cudowne. nie muszę nic innego robić, tylko tyle mi trzeba do szczęścia.
dla mnie euforia to ten stan, gdy leżę i samo to już jest cudowne. nie muszę nic innego robić, tylko tyle mi trzeba do szczęścia.
IMO to nie jest euforia. Takowa jest raczej mocnym, energetycznym, wzbierającym uczuciem. Chyba, że tak się czujesz ilekroć się położysz. Też lubię leżeć, ale raczej nie odczuwam z tego powodu euforii, napewno nie każdorazowo.
Coś pozytywnego, miłego i za razem osobistego, niepowtarzalnego. Każdy odczuwa ją inaczej, we własny sposób.
Stan euforii jest bez wątpienia odczuciem pozytywnym. Czymś pożądanym. Może być wywołany jakimś konkretnym zdarzeniem, spotkaniem, robieniem czegoś wyjątkowego, albo zażyciem substancji psychoaktywnych.
*edit: nie nudzi się, ale niszczy mózg
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę
Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).