Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Kodą z benzo :cheesy: Ludzie, kurwa, jak nie kijem to pałką. Kodeina niekoniecznie będzie krokiem do monaru poprzez morfinę, tramal, buprę, fent, helenę dordzeniowo, ale będzie natomiast środkiem zamiennym, no ukryć się tego nie da. Po stestowaniu pierwszym, drugim, jedenastym, koda wejdzie Ci na dobre w krwiobieg - jest tak na ogół. Łapy se za Twój przypadek odciąć nie dam, ale stawiam z 60-70% co najmniej na to, że po takiej "kuracji" od benzo nie przestaniesz ćpać kodeiny, ba, zaczniesz mieszać ją z benzosami. Odradzam.
Jak chcesz wyjść z benzo, pójdź do lekarza i powiedz jak sprawa stoi, poproś o antydepresanty. Jaki jest Twój staż z benzo i jakie głównie jesz?
Brałem alpre blisko 5 lat, byłem na detoxach, poryłem sobie od alkoholu i benzo układ pokarmowy i często miałem ataki lęków jakieś tam hiperwentylacje itp. dlatego teraz biore małe ilości klona i umiem radzić sobie z psychicznymi problemami niedostatku w benzo. Mam ich z kolei nadmiar w stosunku do opio, których skutki absty odczułem już po niecałym miesiącu codziennych spotkań z Tramalem i kodeiną (przeważnie thio, na antka mam zbyt zrytą wątrobę).
Gdy po ok. 36h od ostatniej mojej dawki Tramalu obudziłem się w środku nocy myślałem że ktoś łamie mi przedramienia, łydki podobny efekt, no mógłbym opisywać... Więc mi np. Mimo że lubię opio dużo trudniej to odstawiać i dawać sobie z tym spokój niż z benzo, więc mimo oficjalnej gadaniny, że benzo są na równi z opio jeśli chodzi o uzależnienie to powiem tyle - benzo to hujowy syf gdy się w to wpadnie, ale chociażby kodeina, dla ludzi z małą wolą to tragedia w stosunku do BDZ. Więc każdy co chce wyjść z jednego lub drugiego - czytać mój post wyżej, wiem że nie jest łatwo, ale w tych sprawach "przeskakiwania" obu substancji i tak droga jest hujowa...
pozdro dla odstawiających (jak boli po kodzie to w parę dni przejdzie potem samozaparcie, bo nic innego...) :-)
poczatkowym okresie po dosc szybkim odstawieniu benzo
GABA odpowiada między innymi za zwiotczanie mięśni.
Za mało GABA = możliwa padaczka i inne, potencjalnie śmiertelne, fizyczne objawy odstawienia.
Podziwiam, że schodzisz z tego jebanego uzależnienia ale rób to ostrożnie i z głową :-)
edit: co do tego wychodzenia po latach z benzo, wtedy cold tourkey może zabić nawet, podobno przy GBL/GHB/1,4 butanodiolu też... chociaż i były przypadki, że ktoś zawinął kitę po odstawieniu alko... jak w tej piosence - "Piwo to moje paliwo" :D
* zmniejszac dawke tak by przez tydzien brac tylko codziennie 150 mg kody
* potem przez kolejny tydzien bralem 50 mg kody z syropu Pini firmy alofarm
* w tym drugim tygodniu zaczolem brac chlorprotixen ktory mi przepisal w dawce 15 mg 1-1-2(rano,poludnie,wieczor) jadlem te 50 mg kody i te leki i jakos wytrzymalem
* w trzecim tygodniu odstaw kodeine i wykup 2 opakowania dipherganu i w chuj chlorprotixenu
* jedz tak : rano jeden chlorprotixen (15mg) , diphergan 25 mg Połódnie chlorprotixen 15 mg ,wieczorem 50 mg chlorprotixenu i 50 mg dipherganu po takiej dawce usniesz i nie bedzie az takich potęznych obiawów
* co do bęzo jak zjesz bęzo i poczujesz po ich zazyciu lekką faze nakrecisz sie bardziej by jebnąc kode . zaufaj znam to po sobie :) powodzenia . MAM NADZIEJE ZE KOMUS TO SIE PRZYDA
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.