Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1345 / 6 / 0
Dorośniesz to zrozumiesz. Albo i nie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 840 / 26 / 0
Dawno dorosłem , i nie podkradam rodzicom alkoholu .

Polecam film właściwie dokument : opium.Ból,rozkosz,zysk. : http://www.youtube.com/watch?v=DBbRUdN5 ... re=related

Fajnie by było gdyby w PL powstały takie siedziby w których mozna iść i puknąć sobie legalnie , a nie latać i kitrać sie po jakiś kiblach , klatkach itd.
Myśle ze by to przyniosło większe korzyści niż straty .
Pozdro
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
Masz na grochowie kolo ronda wiatraczna taka swietlice. Tam mozesz przyjsc i puknac sobie, poplywac na folii i jeszcze herbate dostaniesz jak jest zimno.
  • 840 / 26 / 0
Poważnie ? Słyszałem kiedyś ze jest wymiana pompek czy coś w tym stylu . Ale o tym nie słyszałem . Teraz jeszcze ciepło da rade zrobić na dworze , ale w czasie zimy męczące jest latanie poklatkach , sklepach . Masz jakieś konkretne namiary na to ? Moza iść legalnie , wyjąć temat zagotować i puknąć sobie ? Szkoda tylko ze znając mnie zbyt daleko mam tam i gdzie indziej jezdze po temat nie chciałoby mi się jechać taki kawał i tracić czas na dojechanie , jak mam w ręku materiał tak od razu dostaje skręta pomimo ze nie jestem w ciągu (psycha słaba) .
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2140 / 282 / 0
czarny3211 pisze:
Teraz jeszcze ciepło da rade zrobić na dworze , ale w czasie zimy męczące jest latanie poklatkach , sklepach .
Najlepiej mieć auto, zajebisty komfort. Dobrze jest pijechac gdzies, gdzie ludzie sie zbytnio nie kręcą i nie zajrza przez szybe, szczególnie jesli chodzi o gotowanie, bo puknąć można dyskretnie, ja nawet w autobusie pukam, chowam ręce do plecaka i walę w dłonie :) No, a w aucie jak mam już zrobione w pompce to albo zaciskam pasek, ale to przypal, albo biorę marker i wsadzam go w rękaw, potem kręcę nim tak, żeby zakręcic rękaw i zrobić cos takiego jak staza, opieram marker io nogę i jak sie wbiję puszczam go i on sie odkręca. Dyskretniejsze niz pasek, jak nie mam markera to biore dlugopis, albo nawet jakiśpatyczek. pod klatkami też tak robie, większa dyskrecja, pasek jest przypałowy. Jak jest ciemno to parkuję w pobliżu latarn, generalnie pelen komfort. Jak juz puknę to oczywiscie wysiadam, zamykam samochód i wracam do domu pieszo :)

Oczywiście w aucie lepiej nie stukać jak ktos bierze okazjonalnie (jeśli ktoś ma zamiar prowadzić, nie wysiąść tak jak ja :) ), wtedy spad koncentracja nawet po malych dawkach opio, za to w ciągu organizm inaczej juz reaguje i szybkosć reakcji jest normalna, ale tylko przy niskich dawkach, po wiekszych trzeba przeczekać, nierzadko ponad godzinę. Ale miło się czeka, szczególnie w nocy jak dookoła świecą latarnie a nam w aucie jest cieplo i słuchamy ulubionej muzyki :)
Ostatnio zmieniony 09 października 2012 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 840 / 26 / 0
Słuchaj ja spory okres podczas swojego ciągu musiałem dojeżdzać po materiał pare ładnych kilometrów , jak jeździłem samochodem to nie miałem problemu gdzie puknąć bo gdzie kolwiek parkowałem gotowałem i pukałem , ale przestałem jeździć samochodem gdy paru moich kolegów straciło prawko przez to , a w miejscowości której mieszkałem psy wiedziały kto jeździ po towar i byłem spalony . Wiec przeżuciłem się na publiczne transporty . A to trzeba wysiąść iść po materiał i później czekać na powrót a na skręcie liczy się każda minuta , wiec zazwyczaj chodziłem albo na jakąś klatkę , cpn , badź do centrum handlowego do wc . Ale tez pare razy się zdarzyło ze albo psy albo ochrona mnie sciągała bo zazyczaj z kolegą zawsze jeździłem wiec we 2 wbijaliśmy . Gdybym miał materiał blisko domu to pewnie bym wracał do domu i sobie legalnie pukał , ale niestety troche drogi musze dojechać. Zresztą tak tylko poruszyłem ten temat bo fajne takie miejsca są i przydałoby się ich wiecej jeśli juz są w PL . Miejsce to mały problem jak juz jest . A autobusach pociągach też zdarzyło mi się gotować i pukać , ale nie lubie bo nie raz trafię za pierwszym razem a nie raz mam problem z tym i musze się dłużej pomęczyć wiec najlepiej jak mam cisze i spokój a nie musze się rozglądać co pare sekund .
Ja jako stazy zawsze używam : Smyczy ( takiej do kluczy ,telefonu np) Dla mnie to najlepszy patent jest , o wiele lepsza od paska czy takich rzeczy . Mam taki piórnik gdzie mam korek , kwasek , pare pompek i zawsze tą smycz wiec jak jade po temat to zawsze zabieram ze sobą .

Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :
  • 2878 / 21 / 0
czarny3211 pisze:
Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :
Dlatego też nie jestem upierdliwy (choć powinienem, dla innych użytkowników, by mieli przejrzystość na forum) i mały offtop w postaci dwóch poprzednich postów zostawiłem, ale proszę jednak trzymać się tematu albo założyć nowy lub się przenieść. Chcecie, to Was gdzieś przerzucę, jeśli nie chcecie jeszcze o tym kończyć.
Pozdrawiam
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 840 / 26 / 0
Wiesz możesz przerzucić do jakiegoś ogólnego czy coś . Bo coś czuje ze dyskusja pójdzie dalej , bo ciekawy temat z tym ze w PL są takie miejsca do pukania , szczerze mówiąc nie miałem o tym pojęcia .
A tego posta jak możesz to usuń , bo pisze go dla informacji dla Ciebie . Do ceniamy to ze nie walisz warnami za offtopy i jesteście wyrozumiali dla heleniarzy...:) hehe
pozdro!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.