Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Polecam film właściwie dokument : opium.Ból,rozkosz,zysk. : http://www.youtube.com/watch?v=DBbRUdN5 ... re=related
Fajnie by było gdyby w PL powstały takie siedziby w których mozna iść i puknąć sobie legalnie , a nie latać i kitrać sie po jakiś kiblach , klatkach itd.
Myśle ze by to przyniosło większe korzyści niż straty .
Pozdro
czarny3211 pisze:Teraz jeszcze ciepło da rade zrobić na dworze , ale w czasie zimy męczące jest latanie poklatkach , sklepach .
Oczywiście w aucie lepiej nie stukać jak ktos bierze okazjonalnie (jeśli ktoś ma zamiar prowadzić, nie wysiąść tak jak ja :) ), wtedy spad koncentracja nawet po malych dawkach opio, za to w ciągu organizm inaczej juz reaguje i szybkosć reakcji jest normalna, ale tylko przy niskich dawkach, po wiekszych trzeba przeczekać, nierzadko ponad godzinę. Ale miło się czeka, szczególnie w nocy jak dookoła świecą latarnie a nam w aucie jest cieplo i słuchamy ulubionej muzyki :)
Ja jako stazy zawsze używam : Smyczy ( takiej do kluczy ,telefonu np) Dla mnie to najlepszy patent jest , o wiele lepsza od paska czy takich rzeczy . Mam taki piórnik gdzie mam korek , kwasek , pare pompek i zawsze tą smycz wiec jak jade po temat to zawsze zabieram ze sobą .
Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :
czarny3211 pisze: Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :Spoiler:
Pozdrawiam
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
A tego posta jak możesz to usuń , bo pisze go dla informacji dla Ciebie . Do ceniamy to ze nie walisz warnami za offtopy i jesteście wyrozumiali dla heleniarzy...:) hehe
pozdro!
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.