Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Polecam film właściwie dokument : opium.Ból,rozkosz,zysk. : http://www.youtube.com/watch?v=DBbRUdN5 ... re=related
Fajnie by było gdyby w PL powstały takie siedziby w których mozna iść i puknąć sobie legalnie , a nie latać i kitrać sie po jakiś kiblach , klatkach itd.
Myśle ze by to przyniosło większe korzyści niż straty .
Pozdro
czarny3211 pisze:Teraz jeszcze ciepło da rade zrobić na dworze , ale w czasie zimy męczące jest latanie poklatkach , sklepach .
Oczywiście w aucie lepiej nie stukać jak ktos bierze okazjonalnie (jeśli ktoś ma zamiar prowadzić, nie wysiąść tak jak ja :) ), wtedy spad koncentracja nawet po malych dawkach opio, za to w ciągu organizm inaczej juz reaguje i szybkosć reakcji jest normalna, ale tylko przy niskich dawkach, po wiekszych trzeba przeczekać, nierzadko ponad godzinę. Ale miło się czeka, szczególnie w nocy jak dookoła świecą latarnie a nam w aucie jest cieplo i słuchamy ulubionej muzyki :)
Ja jako stazy zawsze używam : Smyczy ( takiej do kluczy ,telefonu np) Dla mnie to najlepszy patent jest , o wiele lepsza od paska czy takich rzeczy . Mam taki piórnik gdzie mam korek , kwasek , pare pompek i zawsze tą smycz wiec jak jade po temat to zawsze zabieram ze sobą .
Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :
czarny3211 pisze: Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :Spoiler:
Pozdrawiam
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
A tego posta jak możesz to usuń , bo pisze go dla informacji dla Ciebie . Do ceniamy to ze nie walisz warnami za offtopy i jesteście wyrozumiali dla heleniarzy...:) hehe
pozdro!
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.