Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Polecam film właściwie dokument : opium.Ból,rozkosz,zysk. : http://www.youtube.com/watch?v=DBbRUdN5 ... re=related
Fajnie by było gdyby w PL powstały takie siedziby w których mozna iść i puknąć sobie legalnie , a nie latać i kitrać sie po jakiś kiblach , klatkach itd.
Myśle ze by to przyniosło większe korzyści niż straty .
Pozdro
czarny3211 pisze:Teraz jeszcze ciepło da rade zrobić na dworze , ale w czasie zimy męczące jest latanie poklatkach , sklepach .
Oczywiście w aucie lepiej nie stukać jak ktos bierze okazjonalnie (jeśli ktoś ma zamiar prowadzić, nie wysiąść tak jak ja :) ), wtedy spad koncentracja nawet po malych dawkach opio, za to w ciągu organizm inaczej juz reaguje i szybkosć reakcji jest normalna, ale tylko przy niskich dawkach, po wiekszych trzeba przeczekać, nierzadko ponad godzinę. Ale miło się czeka, szczególnie w nocy jak dookoła świecą latarnie a nam w aucie jest cieplo i słuchamy ulubionej muzyki :)
Ja jako stazy zawsze używam : Smyczy ( takiej do kluczy ,telefonu np) Dla mnie to najlepszy patent jest , o wiele lepsza od paska czy takich rzeczy . Mam taki piórnik gdzie mam korek , kwasek , pare pompek i zawsze tą smycz wiec jak jade po temat to zawsze zabieram ze sobą .
Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :
czarny3211 pisze: Zeby nie było offtopa to wrzucam krótki amatorki dokument :Spoiler:
Pozdrawiam
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
A tego posta jak możesz to usuń , bo pisze go dla informacji dla Ciebie . Do ceniamy to ze nie walisz warnami za offtopy i jesteście wyrozumiali dla heleniarzy...:) hehe
pozdro!
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.