4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 983 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: bzdaddict »
Robiłem sobie po raz pierwszy metkat , pomyślałem że zaszaleję i zrobię chlorowodorek.
Wziąłem ostatnią syntezę z tego FAQ, wszystko poszło gładko aż do momentu zakwaszenia, rozcieńczyłem HCl bo przy tej ilości wody pomyślałem że trudno będzie trafić w odpowiedni odczyn, no to dodawałem powoli, wyszło trochę kwaśniejsze niż w przepisie, na moje oko pH 5-6 raczej 6, no ale całość była żółtawa...
Nie mam wyparki próżniowej czy innych wynalazków więc zwyczajnie wsadziłem zlewkę do łażni wodnej z garnka, szmaty i wody, zapuściłem, po jakimś czasie, nie mierzyłem dokładnie tylko sprawdzałem ile zostało, oparowało prawie całe, poczekałem.
Ok są "kryształki" na dnie, tylko dziwne, żółte i do tego biały osad, nic tam, dolałem acetonu, normalny bezwodny czda, żółte rozpuściło się od razu z osadu zrobiła się zawiesina... dolałem acetonu do 50ml, zlałem znad tego osadu który opadł na dno i przefiltrowałem przez sączek jakościowy, na sączku zostały resztki osadu w zlewce żółty płyn.
Zrobiłem znowu sztuczkę z łaźnią wodną z tym, że z wyłączonym palnikiem i pod wyciągiem, aceton odparował, nie czuję go, na dnie zlewki została brązowa, oleista ciecz która przykleiła się do dna lub ciało stałe.
Pytanie na dziś: co to jest?
Przegrzałem, było za kwaśne/za mało kwasu, denne papierki, nie przereagowało jak trzeba, czy w co wątpię przepis jest kiepski?
rage13: Mam zomki 0,25 wolał bym żeby były Lorafenem np. :) na priva jak coś.
  • 95 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: blotter »
musisz meic gazowy hcl i metkata rozpuszczonego w rozp. ogranicznym, czyli dajesz nacl najlepiej taka do kiszenia ogorow bez jodu i dodajesz h2so4, powstaje gazowy hcl i wpuszczasz go do tego roztworu z kotem, ktory powinien sie wykrystalizowac (jezeli mowie zle to niech jakis doswiadczony chemik mnie poprawi :finger: )
JEZUS MA MOC!!!!!
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
odparować do konsystencji gęstego syropu, dać aceton, podgrzać i po oziębieniu się krystalizuje.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 983 / 16 / 0
Dzięki wielkie za odpowiedź, właśnie miałem taki gęsty olej przy odparowywaniu wody i katowałem go dalej, zdaje się wtedy mocno zżółkło - przegrzałem?
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Zanieczyszczenia powodują żółte zabarwienie. W Acatarze są dwa aktywne składniki. Ten drugi nie jest obojętny i utlenia się do jakiegoś gówienka.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
najprawdopodobniej przyłącza się do niego -OH, albo wogóle rozpierdala w pizdu przy podwójnym wiązaniu. tak samo może powstawać N-tlenek z tej reszty pirydyny co tam jest. chuj trza kiedyś to ze spokojem przebadać.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2010 przez jon, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 11 / 0
Jak będę miał czas, to wrzucę to końcowe gówienko z kilku reakcji na chromatograf i wtedy będzie wiadomo co to za koktajl. Myślę, że przy podwójnym wiązaniu chwyta grupę -OH. A z pozostałej pirydyny na pewno powstaje N-tlenek.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2010 przez Reez, łącznie zmieniany 1 raz.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 983 / 16 / 0
W skrócie, chuj z tym żółtym?
Podczas schładzania acetonu strącą się kryształki, jak przestaną to aceton z żółtym gównem wylać, a kryształki przepłukać czystym na sączku z resztek tego syfu?
  • 834 / 11 / 0
Przynajmniej spróbuj tak zrobić. Jak nie pomoże, to użyj może innego rozpuszczalnika? Choć to może wiele nie zmienić. Aceton mam nadzieję, że nie jest techniczny?
  • 983 / 16 / 0
Aceton bezwodny czda
Nie po to bawię się w otrzymywanie chlorowodorku, żeby go zasyfić nie wiadomo czym :)
Oczywiście tamto coś co zostało na dnie wylądowało w kiblu :)
Chodzi mi teraz o syntezę z nowej paczki acataru, bo ten mój poprzedni post mógł sugerować próbę odzyskania czegoś klepiącego z tych resztek.
Rozumiem, że ten roztwór zawsze jest żółty po przesączeniu?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.