Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Wziąłem ostatnią syntezę z tego FAQ, wszystko poszło gładko aż do momentu zakwaszenia, rozcieńczyłem HCl bo przy tej ilości wody pomyślałem że trudno będzie trafić w odpowiedni odczyn, no to dodawałem powoli, wyszło trochę kwaśniejsze niż w przepisie, na moje oko pH 5-6 raczej 6, no ale całość była żółtawa...
Nie mam wyparki próżniowej czy innych wynalazków więc zwyczajnie wsadziłem zlewkę do łażni wodnej z garnka, szmaty i wody, zapuściłem, po jakimś czasie, nie mierzyłem dokładnie tylko sprawdzałem ile zostało, oparowało prawie całe, poczekałem.
Ok są "kryształki" na dnie, tylko dziwne, żółte i do tego biały osad, nic tam, dolałem acetonu, normalny bezwodny czda, żółte rozpuściło się od razu z osadu zrobiła się zawiesina... dolałem acetonu do 50ml, zlałem znad tego osadu który opadł na dno i przefiltrowałem przez sączek jakościowy, na sączku zostały resztki osadu w zlewce żółty płyn.
Zrobiłem znowu sztuczkę z łaźnią wodną z tym, że z wyłączonym palnikiem i pod wyciągiem, aceton odparował, nie czuję go, na dnie zlewki została brązowa, oleista ciecz która przykleiła się do dna lub ciało stałe.
Pytanie na dziś: co to jest?
Przegrzałem, było za kwaśne/za mało kwasu, denne papierki, nie przereagowało jak trzeba, czy w co wątpię przepis jest kiepski?
Podczas schładzania acetonu strącą się kryształki, jak przestaną to aceton z żółtym gównem wylać, a kryształki przepłukać czystym na sączku z resztek tego syfu?
Nie po to bawię się w otrzymywanie chlorowodorku, żeby go zasyfić nie wiadomo czym :)
Oczywiście tamto coś co zostało na dnie wylądowało w kiblu :)
Chodzi mi teraz o syntezę z nowej paczki acataru, bo ten mój poprzedni post mógł sugerować próbę odzyskania czegoś klepiącego z tych resztek.
Rozumiem, że ten roztwór zawsze jest żółty po przesączeniu?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.