Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2011 / 123 / 0
albo jak się dowie, że jest się wjebanym w opio, to da co najwyżej ketonal.
  • 981 / 7 / 0
slodziakowa pisze:
Przyznać się lekarzowi podczas zwijania się z bólu... Cóż, może da zwiększoną dawkę np majki lub zacznie się śmiać pod nosem 'cpunie jebany, cierp sobie teraz mamy przydział na leki hahaha' xD
morfine ci dopiero podadza jak przyjdziesz z urwaną noga do szpitala ,nie za to że cie boli tylko za to ze przyszłaś z urwana noga prze pól miasta i nie wezwałaś pogotowia i nie przeszkodziłaś im w grze w pokera , to będzie nagroda za twój wysiłek ampułkę na dwa razy o ile pól tej ampułki gdzieś nie zniknie w krwi pielęgniarki co ci będzie zastrzyk robić ,bo ciecia są czyli pól narkotyków dla pacjentów pół służby zdrowia.
  • 81 / / 0
Hahah, ach ten nasz NFZ :kotz:
bez głowy przyjdziesz, to cię wygonią xD

Bardzo proszę o powstrzymanie nabijania postów o niczym. Dziękuję. leiche
  • 125 / 1 / 0
morfine ci dopiero podadza jak przyjdziesz z urwaną noga do szpitala ,nie za to że cie boli tylko za to ze przyszłaś z urwana noga prze pól miasta i nie wezwałaś pogotowia i nie przeszkodziłaś im w grze w pokera , to będzie nagroda za twój wysiłek ampułkę na dwa razy o ile pól tej ampułki gdzieś nie zniknie w krwi pielęgniarki co ci będzie zastrzyk robić ,bo ciecia są czyli pól narkotyków dla pacjentów pół służby zdrowia.
a i tak bywa znam pigułe co lubuje się w opioidowych smakołykach dzięki tej skłonność zalatwiła mi petydynę
  • 992 / 98 / 0
Ludziska, pytanko.

tramal retard + Neurotop retard. Neurotop przepisała mi psycholog, i bardzo dobrze, zna się na rzeczy, z 6mg klona/dzień zszedłem do 2.5-3mg z dnia na dzień i czuję ewidentną poprawę nastroju.

Do rzeczy. Tramal + karbamizyna = ? Jakieś interakcje?? Jeść - nie jeść..?

Pozdro :*)
  • 762 / 32 / 0
Karbamazepina wykazuje ogólne działanie inhibitujące na kompleks enzymów p-450. Osłabi.

edit bo pierdolnąłem byka jak 150, sory :|
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2010 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 992 / 98 / 0
Podziękował serdecznie. Czyli albo to albo to. Zrezygnuję z Neurotopu. Ogólnie Pani mi to przepisała właśnie na odstawkę tramalu + mówiła coś o działaniu nasennym. Ale takie bajki to nie zemną :D choć mogę się mylić.

Już wiem dlaczego Karbamazepina została mi przepisana na odstawkę
Demoon » 24 cze 2010, 11:35
Karbamazepina wykazuje ogólne działanie indukujące na kompleks enzymów p-450. Osłabi.
Jasno i na temat.

Wysokich lotów..e...nodów :-p

Trzymaj się
  • 125 / 1 / 0
po skonsumowaniu tramca 96ml zawsze mam przez kilka dni kurewskiego skręta + depresja na szczęście mam sertralinę którą się kuruje w ogóle uważam sertraline za najlepsz antydepresant z grupy SSRI
  • 198 / 6 / 0
Pytanie do kolegi Jacoka lub do innego usera.
Pisałeś jacok na poprzedniej stronie o podaniu tramalu po wypadku. A jak to ma się do wizyty u stomatologa.
Od roku nawalam tram co tydzień w dawkach minimum 800 do 1200 mg.
Wybieram się do stomatologa na kanałowe, czy znieczulenie ( takie jak zwykle podają ) może słabiej zadziałać lub wcale ??
:-) trochę się zaniepokoiłem gdy przeczytałem co napisałeś.

Dzięki z góry za odpowiedź.!
  • 443 / 7 / 47
@nord:
Jak się nie mylę, to do tego używa się znieczulenia miejscowego (jakiejś *kainy pewnie), więc opio chuja do tego mają. W ogóle się ich nie używa w stomatologii, chyba.
Zablokowany
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.