Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 84 / 80 / 0
Ku mojemu zdziwieniu 1-2mg klona pomaga mi na zespół stresu pourazowego z lękiem napadowym. Na 30-60min przed sytuacja kryzysowa, która ma nastąpić klon pod język i jak przychodzi co do czego to czuję się wolny. Problem jest tylko jeden. To są sytuację w pracy, więc później siedzę nieco zajebany w robocie, ale z dwojga złego lepsze to niż z dobrej pracy zrezygnować. Dodam, że relanium nie działa na mnie. Szkoda tylko, że nie można pozbyć się tego sklonowanego stanu jak "niebezpieczeństwo" ustąpi. I dziwię się, że taka dawka robi robotę mając tolerke na opio.
Miłego weekendu ćpuny!
Gorszy niż reszta...
  • 3245 / 556 / 0
Pomaga to i w wielu wielu innych kwestiach czego rekomendowane leki nie umieją ;)
Ale żebyś się tylko nie wpierdolil na amen. Powodzonka. Najlepiej ustalić sobie czas brania i rozplanować pozwolne schodzenie żeby zamknąć to w zakresie powiedzmy 2-3 miesięcy. Kwartał to ogólnie wydaje mi się naciągniętym ale dość bezpiecznym czasem ciągu ale leczenie to to nie jest. Tylko forma opatrunku.
Dlatego jak jest duży problem to polecam między czasie szukać pomocy u terapeuty póki bierzesz te leki. Bo te benzo zdradliwe. Bierzesz - zdrowy. Nie bierzesz maska znika z akompaniamentem mocnych objawów odstawiennych.
02 kwietnia 2022starysteve pisze:
@pomasujplecki mnie bardziej alpra wali obuchem w łeb, a bromek taka kołderka i trochę do spanka, jak dla mnie jest.
U mnie różnie działa alpra ale ma niesamowity potencjał euforyczny ale też czasem wywołuje niekontrolowane spożywanie. Bywa że nie zawsze wchodzi tak samo jak się długo stosuje, czasem pierdolnie do łóżka i nic się nie chce. Póki co więcej mi przyniosła krzywdy niż korzyści. Jeśli mówimy o jakichkolwiek korzyściach po za narkotycznym doszczesliwieniem się spokojem.

Bardziej nadaje się dla mocnych lękowcow którzy wezmą na ratunek jedną tabletkę parę razy w miesiącu aniżeli codziennie.
Sam się zastanawiam, skąd taka popularność alpry.
Też mnie to ciekawi. alpra stała się nawet bardzo medialna. Może dlatego że jest poprostu zajebista. Bynajmniej do czasu uzależnienia i żarcia kilka mg dziennie.
Jeśli bierzesz codziennie to oczywiście może się ten bromek kumulować i też dlatego możesz go mocniej czuć. Ale tak ogólnie wydaje mi się, że są trochę przeklamane te tabele akurat jeśli chodzi o Bromazepam. 24 mg bromka by mnie zmiotło z planszy a po dwójce klona byłbym w stanie, lepiej czy gorzej, %-D ale funkcjonować.
No właśnie ta kumulacja mam wrażenie powstrzymuje mnie przed dorzucaniem tabletek. Działanie euforyczne jest trochę inne, właśnie takie podusiowe 🛌.
Po alprze to jest rozpizdziec. Ale tak jak pisałem ja u siebie nie widzę potencjału rekreacyjnego który by po czasie nie przyniósł mi szkód, krzywdy czy upokorzenia.

A co do tabelek. Ja proponuję to traktować jako ciekawostkę żeby mieć ogólny podgląd porównawczy mocy.
W rzeczywistości wszystko zmienia przede wszystkim czas trwania substancji co może sprawić wrażenie mocniejszej.
Druga bardzo istotna kwestia to w (uwaga w uproszczeniu) benzo działa na dwa rodzaje receptorów GABA.
GABA - A działanie anksjokityczne.
GABA - B działanie spazmolityczne.

Alperka działa głównie na A, dlatego jest dobrze ukrywalnym bensoskiem, nie widać na twarzy wyraźnie opadniętych powiek.
Bromazepam troszeczkę mocniej dziala na B ale nie do przesady. Stąd może takie miłe upierdolenie do łóżeczka. A dzięki dłuzszemu działaniu jak wezmę na noc to w dzień nie mam ochoty dorzucać co już daje ilościowa kontrolę zażywania. Przy alprze w uzależnieniu to już wypadało rano jakaś połówkę dorzucić żeby się lepiej poczuć.

Ciekawy jest jeszcze król aptecznych benzo czyli klonazepam.
Działa głównie na receptory B. Na A ma dość niskie powinowactwo co łatwo odczuć kiedy chcąc osiągnąć pełne działanie lękowe przy tolerancji będziemy wyglądać jak sepleniące zombie co w najlepszym przypadku skończy się powrotem do domu z dokumentem zwolnienia dyscyplinarnego w lepszym scenariuszów bez żadnych innych przypalow po drodze. Ale dotrze do nas się świadomie to tak ze dwa dni później xD
Ale na co chciałem jeszcze zwrócić uwagę. Branie tylko jednej tabletki przez parę dni dało mi takiego mega konstruktywnego speeda jakiego zadne inne benzo żaden lek nie dał. Przeremontowalem całe mieszkanie. W chuj roboty ale pełne ukierunkowanie bez chęci na inne rzeczy do dziś napawa mnie dumą gdy na nie patrze. Możliwe że bym go w końcu nie zrobił 🤡

Podsumowując ja biorę bromka na czas resetu mózgu po długim braniu opio i innych dziadostw. Skutecznie go chce redukować w miesiąc i zobaczymy jak pójdzie. Uważam że fajnie działa w tle, nie ma odpalow i przyjemnie się redukuje dawki najprawdopodobniej porównywalnie z diazepamem.
Ale gdybym wybrał ćpanie. To tak. W jednym z moich słoiczków byłoby pełno alpry. Dużo.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 613 / 187 / 0
Pokićkałeś receptor gaba a i gaba b z podreceptorem benzodiazepinowym gaba a, jego rodzajami bzd1, 2 i 3 i domenami receptora %-D w skrócie to benzo działają tylko na receptor benzodiazepinowy przy GABA A, i są różne podjednostki tego receptora, z którymi różne bzd wiążą się mocniej lub słabiej, i z tego wynika ich różny profil działania.

@DobryTemat na to co opisujesz właśnie może być lepsza alpra, niż klony, bo działa znacznie krócej, i nie byłbyś taki upierdolony tyle godzin w pracy.
  • 84 / 80 / 0
@starysteve
Zgadzam się z Tobą i logicznie jest to co mówisz, ale nie wiem czemu po alprze od razu widać, że coś jest ze mną nie tak. Po klonach też widać na pewno, że nie jestem w 100 procentach sobą, ale jednak po klonie wyglądam znacznie lepiej. To też jest dla mnie ważne, żeby w robocie nie wzięli mnie po 1. Na alkomat najpierw. 2. Na testy i wyszłoby, że jestem ćpunem. Wiesz ocb? Ciężko mi to wyjaśnić. Lepiej mi się maskuje klona niż alpre choć byłaby na pewno lepsza, ale z szefem nie porozmawiam na ten temat co lepsze klon czy alpra bo mnie wyjebie. Haha. %-D
Gorszy niż reszta...
  • 3245 / 556 / 0
w skrócie to benzo działają tylko na receptor benzodiazepinowy przy GABA A, i są różne podjednostki tego receptora, z którymi różne bzd wiążą się mocniej lub słabiej, i z tego wynika ich różny profil działania.
Wiem mam tego świadomość dlatego napisałem w nawiasie że w dużym uproszczeniu niezwiązanym rzeczywiście z prawdziwą farmakologia żeby nikt się nie czepil.
Natomiast w wiedzy farmakologicznej a jestem wyszkolony jak i widzę Ty to owszem tak jest dlatego reakcja na benzodiazepiny jest bardzo usposobiona od użytkownika co widać w poście powyżej.

Swoją drogą szkoda że to wszystko nie jest takie proste. Jak np z dopamina i serotonina. Gdzie mamy dwa kubeczki i wrzucamy piłeczkę do jednego albo drugiego albo obydwu 🤡

• 2122 / 351 / 0
Benzo stosowane umiejętnie MOŻE nie uzależnić w ogóle i być traktowane jak narzędzie. Nie dla osób typu @pomasujplecki bo gość poza lękami bierze typowo rekreacyjnie, podjada sobie tabletki jakby popalał trawkę. alpra to moim zdaniem najgorsze zło, bo brakuje stabilności - szybko pęka i trzeba dorzucać. klon na śniadanie 2 mg i trzyma mocno prawie przez cały dzień.

Moje doświadczenie to od lat dostęp do alpry, potem klonazepamu. Nigdy nie robiłem ciągu większeg o niż 1 paczka a po klonie CT raz po 1 pace miałem jazdy na bani ostro, szczególnie koszmary nocne. Niewiarygodnie realne i niewiarygodnie celnie uderzające tam, gdzie boli najbardziej. W sumie to i w konsekwencji lęki, bo budziłem się przerażony.
like the others before you
one by one we will take you
  • 206 / 25 / 0
Dla mnie 15mg rolek i z 300 wody jest sztos. Teraz na odstawianie alko dorzuciłem 10mg zollidemu midazelamu. Mialem nadzieję spać ale zolpi i alko chyba pobudzil tylko. Ale chyba w końcu nadejdzie czas ze będę sobie zasypial co 20 min na 20 min :p
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 494 / 134 / 0
20 marca 2022pomasujplecki pisze:
Przerzuciłem się z alpry na bromek i czuję się dużo lepiej mimo brania mniejszej dawki (tabela porównawcza).
Wiem że t1/2 robi też swoje ale działanie jest na tyle przyjemne że spokojnie mogę obcinać te czworaki do zera z dawki 6mg.
Czy Bromazepam nie jest przypadkiem bardziej euforyczny i lepszy od alpry?
Skąd ta druga ma taka popularność.
Nadal stoisz przy bromku?

Twój staż na forum każe mi sądzić, że doskonale wiesz o tym, że bromek jest uważany za najprzyjemniejsze benzo, przynajmniej wśród osób bez tolerki. "Lepszy" to kwestia osobnicza, wiesz, na mnie alpra (kiedyś) działała świetnie anksjolitycznie, teraz wolę klonazepam czy nawet relanium, chociaż od benzo staram się trzymać z daleka bo uważam je za największe gówno jakie istnieje wśród leków, a może nawet i całego świata substancji psychoaktywnych
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 3245 / 556 / 0
No już biorę 1 kafelke z czworaka za tydzień planuje zejść całkiem idzie przyzwoicie łatwo. Wcale nie najprzyjemniejszy, alpra jednak myślę że lepsza i dorzucać się chce bo krótko działa.

• 206 / 25 / 0
rolki piątki 4 dni z rzedu po 5 mg w dzien i 15 na noc. Musze odstawać stopniowo czy po tak krotkim czasie i malych ilościach nie trzeba? Bo nie chce mi sie już tego walić. 2 dzien nie wale i jest ok. Nie pierdolnie mnie cos za jakis czas?

Sorki za podwójny post niechcący
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2022 przez Lurcik, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepiej mj i nic więcej :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.