Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Jak uniknąć publicznych noddów i ćpuńskiej dekonspiracji
Pijąc kawę/energetyki
64
13%
Zażywając stymulanty
38
8%
Próbując na siłę trzymać otwarte oczy i prostą postawę
25
5%
Polewając się zimną wodą
5
1%
Sprawiając sobie ból
9
2%
Uprawiając sport
25
5%
Tłumacząc się zmęczeniem/lekami przysypiać na legalu
107
22%
Nie wychodząc z domu
174
35%
Dużo mówiąc
10
2%
Wykonując dużo ruchów i mrugnięć
8
2%
Żując gumę
17
3%
Inne
10
2%

Liczba głosów: 492

ODPOWIEDZ
  • 160 / 20 / 0
Mialem mini przygody z innymi opio, a mimo to jesli mialbym wybrac jeden to zawsze padnie na kode i tak od 10 lat. Jednak w momencie, gdy dziennie idzie ponad 100zl na sama kode to staje sie to problemem. Pamietam jak kiedys po 20 tabsach czlowiek prawie rzygal, a teraz wlatuje 4x16 na dobry humorek i po godzinie zamawiam pizze i grzeje herbatke mietowa na podbicie do szluga.
  • 1703 / 517 / 2
@bestolafeu a za lat kilka wrzody w żołądku i inne problemy, czego nie życzę, ale zastanów się czy dla samego zdrowia warto siedzieć w kodzie.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 306 / 75 / 0
No to fajnie masz, zjeść sobie pizzę na lepszym humorku, przy okazji spotykasz starych znajomych z apteki a i jeszcze dbasz o ich stanowisko pracy dobre zarobki. Gratulacje, złoty chłopak z ciebie ;) rób tak dalej na pewno daleko zajdziesz.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 2975 / 256 / 0
17 września 2024ledzeppelin2 pisze:
Sprawdz. Dla mnie zbyt zamulajaca jest morfina.
Jakis taki niedojebany po niej sie czuje I na maksa jakis nieogar sie wlacza .
Inne czasy, inna morfina - można trafić na jakieś podróby, mnie 2 razy w życiu się to zdarzyło. Raz MST200 z jakimś dysocjantem, gdzie po 150-200mg (!) dostrzeliłem jeszcze i koniec końców dostałem parę strzałów narkanu + wizyta policji na chacie ale nic nie znaleźli, bo to było tylko na własny użytek i raptem parę (z 5 ?) tabletek przeznaczonych wyłącznie do celów własnych. Co ciekawe, jak lekko odlatywałem i chciałem jeszcze (sic !) to czułem takie rwanie czasu jak po MDMA, mimo że jej euforii nie uświadczyłem, więc do dziś nie wiem co tam było. Możliwe, że PCP albo ketamina w niewielkiej ilości.

Za drugim razem dostałem liścia pentozacyny zamiast morfiny, a tabletki - tak, zgadliście - niby legitne MST200. Pewnie gdzieś z Indii ktoś motał albo sam takie dostał i myślał, że to MST. Swoją drogą zastanawiające jest, że przyrządzało się to tak samo jak turkusy, czyli na łychę i ściągnąć wosk a reszta w kabel, więc jest to dla mnie jeszcze bardziej abstrakcyjne (pod każdym względem, zwłaszcza produkcyjno-ekonomicznym) niż powyższe. Może w Polsce więcej osób się na takie coś nadziało, ale nawet nie chce im się z tego powodu wkurwiać i dalej lecą na normalnych MST-kach.

Kurwa, narobiliście mi ciśnienia, spierdalam po Thiocodin.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
  • 160 / 20 / 0
24 września 2024Merx pisze:
@bestolafeu a za lat kilka wrzody w żołądku i inne problemy, czego nie życzę, ale zastanów się czy dla samego zdrowia warto siedzieć w kodzie.
Bedac w takim ciagu i zapetleniu hedonistycznym moj mozg nie ogarnie czegos takiego jak "zastanowienie sie czy warto, bo zdrowie". Szczegolnie, ze koda rozregulowala tak moje zycie i samodyscypline, ze to sa podstawowe argumenty na przystopowanie, a i tak musze bardzo sie zmuszac, zeby cokolwiek ograniczyc.
To inna historia, że gadam z bogiem o piekle
Inna, że śmigam ostro, bo nie wiem, jak wcisnąć heble
Inna, że trzymam fason, a jestem jak małolat we mgle
Ale to kurwa nie Wembley, a życie to nie fair play
  • 1703 / 517 / 2
@bestolafeu to w takim razie oddział detoksykacyjny, ja się swego czasu zapierałem rękami i nogami, żeby tam nie iść, bo obowiązki, bo praca, koniec końców musieli nieść mnie tam na rękach, bo sam nie byłem w stanie chodzić, a karetka przyjechać nie chciała, co mnie w chuj zdziwiło, bo jak mogłem chodzić, a potrzebowałem detoksu również, to przyjechali kurwa na sygnale... - ale nie oceniam, może nie bylo w tym czasie wolnej karetki, tak i tak dziękuję całemu ratownictwu medycznemu za to co robią.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 174 / 35 / 0
Podziwiam ludzi, którzy mimo wysokiej tolerancji na opioidy wciąż mają w sobie tyle samozaparcia, żeby to ćpać.

To nie jest skierowane do kogokolwiek z tego wątku. Taka luźna myśl

Przeniesiono z ogólnego @V44
NIE MA MNIE
  • 5322 / 960 / 0
Sam zes jadl po 3 gramy tramca . Wiec mozesz podziwiac nawet siebie z przeszlosci.

Przeniesiono z ogólnego @V44
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 174 / 35 / 0
Po prostu jak sobie pomyślę, że dopiero 3-4 paczka antka lub thio się jakkolwiek przebije przez moją tolerkę, to mi się odechciewa.

Nie wywoływałem Cię do tablicy ani nie chcialem żeby Ci się zrobiło przykro :).
NIE MA MNIE
  • 5322 / 960 / 0
Ale mi jest wrecz bosko
Ze nie wlewam hektolitrow alko
Tak to szla cwiara wodki na start czasem
A to kosst duzej paczki thio ktora juz zapewnia zabawe
A skret ? Pij miesiac dzien w dzien pol litra wòdy
Nastepny kiesiac bierz powiedzmy 2 x 16 tabs kody . To i tak spora dawka !
I po czym lepiej będziesz funkcjonował ?
Po😃😆👋
Miesiac na wodzie pol litry to juz ryzyko szpitala
A tutaj spokojnie w domu jak grypę odchorujesz
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.