Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Czy angrybrads1 jest wjebany?
Jest na maksa
149
64%
Jeszcze nie jest, ale będzie
38
16%
Jest taka szansa, ale jednak mu się uda niewjebać
22
9%
Nie jest i nigdy nie będzie
25
11%

Liczba głosów: 234

ODPOWIEDZ
  • 4807 / 270 / 0
^ Potwierdzam, świetnie zalecza takie sprawy, ale! jeśli masz skłonność do melancholijnych nastrojów możesz na GBL mieć ciężkie chwile i smutki, serio. Ogólny rozrachunek na plus, trzeba tylko pamiętać, że GBL powoduje mocniejsze przeżywanie emocji i nie dać się im ponieść.

Poza tym to fchuj uzależnia ;]
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 200 / 3 / 0
Ja wiem czy radzenie mu giebla to dobry pomysł?

1. Gość jest już idiotą (rzucam w sąd butelką bo kobieta mnie zostawiła, mam myśli samobójcze - no kurwa, jeśli ma <18 lat to jeszcze można zrozumieć), a GBL ogłupia dodatkowo - poczytaj posty browara czy drobiva.
2. Po gieblu puszczają hamulce, a z tego co gość pisze to prędzej mu do nasikania na policjanta po giebelku niż wyrwaniu dwóch laseczek na trójkąt.
  • 1174 / 22 / 15
To zaproponujmy mu może abstynencję? Moim zdaniem GBL pomoże mu w tych dwóch kwestiach, o których wspominał. Natomiast jeśli jest idiotą, to zapewne mu nic nie pomoże :*)
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 545 / 8 / 0
GHB/GBL to świetny lek na nerwicę raczej niż na typową depresję, tak jak amfetamina do dobry antydepresant, a heroina - znakomity lek przeciwbólowy. Prawda? Prawda. Głupota? Też. Bo to leki tak "dobre", że większości trudno potem wyjść z ciągu - szczególnie jak ktoś już ma problem z alkoholem. Oczywiście lepszy GBL niż wódka - przynajmniej wątroba będzie cała.
  • 101 / / 0
Hmm.. wg mnie Warto :cool:
1. Dzięki gieblowi poznałem na wakacjach nowych ludzi, zrobiłem rzeczy których na trzeźwo bym nie wymyślił (nigdy nie zapomnę jazdy autostopem będąc zgieblowany, coś niesamowitego :-D )
2. Zaoszczędziłem dużo pieniędzy (jak reszta towarzystwa wydawała cały szmal na kilka piw i męczyła ja przez resztę wieczoru ja polewałem sobie 2 x 1,6 i było zajebiście
3. Dzięki temu wiele razu uniknąłem slynnego kaca i na drugi dzień byłem gotowy do działania ;-)
4. Giebl dał mi do zrozumienia, że istnieje nieograniczona liczba możliwości, rzeczy które mogę zrobić ( nawet będąc na trzeźwo ) :cheesy:

Oczywiście nie zawsze było tak kolorowo, jak pewnie większość tutaj na forum zaliczyłem kilka "lekkich zgonów" i koledzy musieli mnie ogarniać, ale to tylko dlatego, że źle odmierzyłem :rolleyes:

Podsumowywują.
Jeśli pilnuje się dawki, nie miesza z alko itd, nie jedzie się w ciągach oraz często robi się przerwy (1-2 tygodniowe) to jest to używka idealna przy czym świetna alternatywa dla alkoholu oczywiscie imo :-)
Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source.
  • 1141 / 9 / 0
Zaczniesz napierdzielać 24/7 to dopiero zobaczysz co to prawdziwe życie :cheesy:
  • 554 / 14 / 0
Mimo wjebania i zniszczenia sobie zdrowia oraz życia socjalnego, po wyjsciu z nalogu i nastawieniu sie na wpadniecie w kolejny uwazam, ze warto. %-D
Jakby nie GBL, to bym nigdy nie zrozumiała, co to znaczy żyć radośnie i beztrosko.
Zycie na gieblu jest lepsze od zycia na trzezwo, ale ciag 24/7 predzej czy pozniej konczy sie tragicznie, a umiar trudno zachowac. Mam zamiar nauczyc sie lac na sportowo i wiesc egzystencje na zasadzie paraboli szczęścia i depresji. %-D
  • 1205 / 10 / 0
lac na sportowo? a da sie tak?? %-D %-D %-D

... a z tym ze konczy sie tragicznie, to narazie tego nie uswiadczylem :-p
  • 1174 / 22 / 15
drobiv pisze:
lac na sportowo? a da sie tak?? %-D %-D %-D
Owszem, spójrz na angrybrads1... :-D A nie, zapomniałem, on już w ciągu od ponad miesiąca.. %-D

Czekam na hejta :D Ale to już może w knajpie ;)
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
...wyjątek potwierdza regułe ... :cool: choc tak jak mowisz u niego tez cienka granica :-D :-D :-D ja tam nie potrafie i sie przyznaje :rolleyes: koncze nie na temat/brak konkretow :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.