Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba2311 »
Witam
Chciałbym się dowiedzieć ile tego będe musiał wziąsć aby zadzialało :-D

http://www.kalmar.bazarek.pl/opis/65299 ... glory.html

albo to

http://www.allegro.pl/item867191674_ble ... _2010.html

Przeglądałem ten temat, widziałem że userzy brali po 350 nasion :o
a w tej paczce jest 10 .
Z góry dzięki
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2010 przez kuba2311, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1387 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Z tego co liczyłem to taniej wychodzi z MO. Pytałem gościa z 1 linku, waga nasion to ~2g. Na MO 10g to 7zł.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 6206 / 441 / 12
Czy ktoś próbował nasion wilca purpurowego ze smartszopu? Czy jedna 2g paczka wystarczy? Trzeba przeprowadzać ekstrakcję czy można to po prostu zjeść? Jaki jest onset i czas działania?

Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2010 przez fajka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ipomoea Purpurea z smartszopu
hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i haszpodziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 2518 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dzielnicowy »
Temat i tak pewnie zniknie w czeluściach śmietnika, albo w najlepszym wypadku zostanie przeniesiony, ale ci odpowiem.

Było już o tym wiele razy na tym forum. Odpuście sobie powój ze smartszopu. Po co przepłacać jak na MO, albo innych sklepach masz znacznie taniej. Żeby poczuć jakiekolwiek działanie musiałbyś zjeść 4paczki o ile w ogóle te nasiona mają jakieś działanie psychoaktywne.

Edit: o widzę, że slim mnie uprzedził.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2010 przez fajka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ipomoea Purpurea z smartszopu
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: czesl »
Witam.
Kupiłem 50g gram Ipomoea purpurea w MO.

Na pierwszy ogień planuje zażyć 10g bez ekstrakcji, godzinę wcześniej (czy może wcześniej/później?) wypijając litr soku 25% z czarnej porzeczki.

Drugie podejście to 20g z prostą ekstrakcją wodną + olejek miętowy, wszystko w zimnej temperaturze. Czy w tym przypadku sok z czarnej porzeczki także pomoże?

Trzecie podejście to 20g z ekstrakcja wodną + olejek miętowy + jakiś środek który zwiększył by psychodeliczne działanie LSH/LSA. Myślałem tu o MJ, ale może jest coś co lepiej by pasowało do LSH? I czy w tym przypadku opłaca się pić czarną porzeczkę?

To będzie moja pierwsza przygoda z LSA/LSH, tak więc proszę o konstruktywne uwagi na temat mojego planu.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
@czesl
Najgorszy możliwy plan żeś sobie opracował. Pierwszego dnia po zjedzeniu relatywnie niskiej (względem następnych) dawki wyrobisz sobie tolerancję tak, że po następnych poczujesz co nawyżej ból brzucha. Niestety, wszystkich krewnych LSD łączy błyskawicznie budująca się i wyjątkowo silna tolerancja. Pomiędzy podejściami zagospodaruj sobie co najmniej 1 tydz. przerwy - ale co za sens żreć psychodeliki tak często? I po co 3 razy chcesz stosować różne metody? Mądrze robisz, że nie chcesz od razu mieszać - na pierwszy raz najlepiej spotykać się z "czystą" substancją, by jak najlepiej ją poznać.

Tak poza tym, to średnio wierzę w te wszystkie transformacje i ekstrakcje - osobiście polecam zmielenie nasion, wypłukanie ich w eterze naftowym (najlepiej czda), wysuszenie a następnie zjedzenie (można zakropić sokiem z cytryny, czy tam olejkiem miętowym). Bez bólu brzucha się nie obejdzie, ale powinieneś dać radę wytrzymać bez wizyty w WC. Jak porzeczka - to tylko 100% :). Nie widzę przeciwskazań dla picia jej nigdy (chyba, że zachodzi obawa zbyt głębokiego tripa).

PS
Najtaniej wychodzi wysiać ustrojstwo na wiosnę pod płotem :)
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 14 / / 0
Zapomniałem napisać że pomiędzy podejściami będzie minimum tydzień przerwy :D. I tak jak napisałeś, najpierw planuje spróbować samego LSA a dopiero potem próbować to przetworzyć na LSH (o ile to możliwe).

Mam kilka dodatkowych pytań:
-Jaka jest różnica w mocy pomiędzy nasionami bez ekstrakcji a z ekstrakcją wodna lub przy użyciu rozpuszczalnika? Wiadomo że zależy to od wielu czynników ale przydało by sie luźne oszacowanie, np. bez ekstrakcji 100% - z ekstrakcją wodną 70% itp.

-Czy można dodać olejek miętowy do sproszkowanych nasion w celu otrzymania LSH? Czy w ogóle ten sposób z miętą działa? Przeczytałem wiele informacji na ten temat, ale nikt nie napisał czy mu udało się stworzyć to LSH.

-Powtórzę swoje poprzednie pytanie: jaki środek wzmocni psychodeliczne działanie LSA/LSH nie zmieniając jednak charakteru tripu.
  • 3127 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Odnosnie do ostatniego pytania - inhibitor monoaminooksydazy. Moklobemid lub 2-3g ruty stepowej (nielegalna). Licz się z tym, że trip nie tylko będzie mocniejszy, ale i (sporo) dłuższy, a ten już w podstawowej wersji jest dosyć długi (7-8h).
High, how are you?
  • 14 / / 0
O rucie stepowej i moklobemidzie wiem, niestety nie mam do nich dostępu. Jedyne czym mogę próbować wzmocnić LSA jest sok z czarnej porzeczki. Chodziło mi bardziej o jakiś ciekawy mix który nie zaburzył by psychodelicznego klimatu, i chyba zdecyduje się na MJ. A może LSD + LSA + LSH? :P Czy takie połączenie ma sens?
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
czesl pisze:
-Czy można dodać olejek miętowy do sproszkowanych nasion w celu otrzymania LSH? Czy w ogóle ten sposób z miętą działa? Przeczytałem wiele informacji na ten temat, ale nikt nie napisał czy mu udało się stworzyć to LSH.
coś kiepsko szukałeś, działa i to wyraźnie lepiej, zwykłego ekstraktu wodnego już nigdy nie wypiję. lsh może istnieć tylko w roztworze, więc o ile nie dasz mnóstwo olejku to dodaj wody. i pamiętaj o ciemności, kilka minut na słońcu i po ptakach. jeśli masz dobrej jakości benzynę ekstrakcyjną, to po odparowaniu wyekstrahuj kilka razy samą nalewką miętową, później ewentualnie wodą i pij. rozpuszczalniki z hipermarketów sobie odpuść, szkoda materiału.
zresztą możesz i jeść nasiona, 10g nigdy nie jadłem ale po 7g obyło się bez problemów
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.