Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ciężko wytrzymać bo ciągnie psychicznie, słabe benzo mają redukować najgorsze paranoje/padaczkę/ataki histerii i efekty fizyczne a nie niwelować głód. Najgorsze w substytucji jest właśnie poczucie niedoćpania i nie polecam tej metody komuś kto nie jest pewien czy chce odstawić.
ewentualnie bierz coś na sen, tylko nie zolpidem.
Ile to juz lat !
pilleater pisze:Bierasz na tyle niskie dawki, że powinieneś schodzić na czysto. Biorąc zamiennik zmieniasz środek ciężkości a to nie prowadzi do odstawki, o którą Ci chodzi. Weź pierdol te zamulacze, jebaj stymulanty, ketony i leć na całość bo życie jest jedno ino
Co znaczy zmieniać środek ciężkości? Normą jest branie dłużej działającego benzo przy schodzeniu z lorka/alpry, jak nie masz czasu na wycięcie sobie tygodnia z życiorysu (ja wiem że można odstawić na zimno, ale zimne poty i trupia facjata BYWAJĄ źle widziane)
ps: wolę się potelepać niż schodzić z czegokolwiek klonami bo jest bardziej niż pewne że po tygodniu uwalę się jak świnia i obudzę po 24h
Przeczytałem nieco stron tego działu i serio, wydaje mi się, że odstawianie czy to eti czy klonów to małe piwo w porównaniu odstawienia TLPD, które rzekomo nie uzależniaja.
Pocieszcie sie tym, ze bezsennosc mnie trzymałai po 2 miesiacach, telepawki przy stresujacych sytuacjach dało sie widzieć gołym okiem, bywa jeszcze wyalienowanie uczuciowe, lęki, przewracanie wszystkiego w żołądku, biegunki, wymioty, silny ból głowy, uczucie jakby mózg jednoczesnie sie przebudzał i szedł spać, co 5 min. do toalety oddać mocz, nawet dzień można nie jeść.
Nie sądziłem ze to napisze, ale o ile wczesniej byłem w 100% przekonany, ze TLPD to są leki którymi sie można wyleczyć lepiej niz SSRI, tak teraz sądze że biore je po prostu żeby moj stan "jakos wygladał".
Serio, miesiac bezsennosci to jeszcze da sie wytrzymać, bo zawsze mozna 2-3 piwa na dzien w najgorszej opcji, chodz wtedy sie idzie z nałogu w nałóg. Dla porównania bez TLPD każda ilosc alkoholu albo zostanie zwrócona, albo bez istotnej różnicy w stanie zdrowia
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Miałem wieczorem jedną tabletkę diazepamu 5mg, ale chciałem mieć na rano, więc pominąłem jedną dawke. Tak pojebanych, przesyconych lękiem i paniką snów nie miałem nigdy i miałem wrażenie że to się nigdy nie skończy. Tygodniowy skręt po morfinie to wakacje, nagłe odstawienie benzo to piekło pomnożone razy tysiąc, które zdaje się nigdy nie skończyć. Wstałem pół godziny temu i jeszcze dochodzę do siebie.
Próbował ktoś odstawić na sucho benzo po dłuższym ciągu (ponad półtora roku) stosując gabapentynę ? Jeśli to działa to potrzebowałbym kosmicznych dawek, aby jak najszybciej przywrócić układ GABA-ergiczny do porządku (praca, szkoła), a jak sama w sobie będzie za słaba to będę potrzebował halopopierdolu albo czegoś co mnie naprawdę zmuli i pomoże to ogarnąć.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.