Nie wspominając już o tym, że co roku są sytuacje w których jeden z drugim zastrzeli jakiegoś przypadkowego typa, bo najebany "pomyli go z dzikiem".
Leśnicy z kolei kradną growerom planty (oczywiście jak znajdą)
W każdym razie jeśli las też jest "osiedlowy" to i tak raczej darowałbym sobie tę miejscówkę. To musi być odludne miejsce, a nie las do którego ludzie chodzą pobiegać albo na spacer z psami.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
26 marca 2020UltraViolence pisze: Myśliwi to straszne skurwysyny - nie mówię, że wszyscy, ale spora część. Może kiedyś przewinę bardziej temat, ale to jak naginają przepisy dotyczące polowań dla własnych korzyści to jest jakaś abstrakcja...
Ojciec mojej eks jest leśniczym w pewnej małej miejscowości, poza tym sam swego czasu polował i angażował się w lokalne koło łowieckie. Częstokroć wyglądało to u nich tak, że wpadali na tą wioskę niedzielni myśli z dużych miast i o dużej zasobności portfela, a całe to lokalne koło pełniło w sumie funkcję naganiacza zwierzyny - tak czy siak są to raczej zorganizowanie akcje i od zajebania ludzi. Jeśli chodzi o siedzenie na ambonach to też zdarza się, ale wydaje mi się (możecie śmiało wyprowadzić mnie z błędu bo moje wiadomości są fragmentaryczne), że tylko w niektórych okresach plus w czasie kiedy zwierza jest za dużo i wpierdala się w uprawy okolicznych rolników. Jeszcze jedną kwestią jest to, że te pojeby w pogoni za zwierzyną są w stanie wejść na chilloucie na czyjeś prywatne pole o ile nie ma wokół niego wielkiego płotu, więc zdaje mi się, że nie ma "bezpiecznych" od nich spotów.
Jeśli zaś myślicie, że myśliwi są prawie zawsze oporowo najebani i dlatego walą w siebie, samochody, podmiejskie grażyny i w ogóle we wszystko co dzikiem nie jest - to większości przypadków macie racje
ja z kolei szukam opinii o quick one, ktoś coś?
19 lutego 2025london5 pisze: Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
Wszystko prosto od RQS więc mam nadzieje ze mi to wyjdzie, choć muszę jeszcze obadac pare rzeczy.
wy na jakie odmianki w tym roku poszliscie?
19 lutego 2025london5 pisze: Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
26 marca 2020RinTohsaka pisze: Apropos tego zakazu wychodzenia z domu na spoty, to przypominam, że wszystkie te ograniczenia są niezgodne z art. 31 ustęp 3 Konstytucji RP, więc polecam nie przyjmować mandatów, żaden sąd nie skaże was jeśłi sprawa pójdzie do sądu.
Patrzę teraz na ten art:
Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.
Nie wiem czy dobrze interpretuje, ale w sytuacji zagrożenia zdrowia mogą wprowadzić ograniczenia. Chyba, że chodzi o to, że tylko poprzez ustawę, a nie ot tak - ogłosili i koniec.
Żeby nie było totalnego offtopu -jeśli ktoś chce fioletowe palenie, niech wybierze odmianę, która dojdzie późno - bardzo duże szanse na fiolet - przez zimno : )
W imię politycznych gierek robią więc coraz większy burdel w prawie...
27 marca 2020jezus_chytrus pisze:
Nie wiem czy dobrze interpretuje, ale w sytuacji zagrożenia zdrowia mogą wprowadzić ograniczenia. Chyba, że chodzi o to, że tylko poprzez ustawę, a nie ot tak - ogłosili i koniec.
Co do myśliwych, to ojciec jednego z moich kolegów działał w kółku łowieckim na wsi. Tam nic nie robili oprócz chlania i ognisk. Grupa kilkunastu chłopa na polowaniu oddawała JEDEN strzał przez cały dzień. Zero trafień oczywiście. Tacy nie są zagrożeniem, ale niewszyscy naturalnie tak się zachowują.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cocainemountain.jpg)
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy
Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/amnesia_ibiza.jpg)
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów
Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/egipt.jpg)
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw
Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.