Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1042 / 150 / 0
Przede wszystkim dziękuję za przekierowanie! Ja tam wolałbym nie sprawdzać na własnym przykładzie, czy metamfetamina wykazuje szkodliwość przy długotrwałym używaniu małych dawek, bo takie dawki są wg mnie tylko tymczasowe, a cechą nałogów jest to że zaprzeczamy ich istnieniu.
Przy tym wiadomo, że wśród naukowców zawsze będą różne poglądy na te same tematy i jeden drugiemu często zaprzecza dopatrując się błędów zwłaszcza w metodologii badań naukowych, bo tu najłatwiej wytknąć błędy w zastosowaniu.
  • 9 / 3 / 0
Metropolis pisze:
Przede wszystkim dziękuję za przekierowanie! Ja tam wolałbym nie sprawdzać na własnym przykładzie, czy metamfetamina wykazuje szkodliwość przy długotrwałym używaniu małych dawek, bo takie dawki są wg mnie tylko tymczasowe, a cechą nałogów jest to że zaprzeczamy ich istnieniu.
Przy tym wiadomo, że wśród naukowców zawsze będą różne poglądy na te same tematy i jeden drugiemu często zaprzecza dopatrując się błędów zwłaszcza w metodologii badań naukowych, bo tu najłatwiej wytknąć błędy w zastosowaniu.
Jasne prawdy się nie dowiesz, bo prawda jest dla każdego z osobna inna. Ja myślę, przynajmniej z obserwacji otoczenia w. Którym przebywam wysnulam takie wnioski, że ludzie którzy nie grzewcza inteligencja i obyciem jeśli zaczynają "dłużej lecieć" robią się jak zombie [emoji3446] i takie osoby faktycznie powinny uważać z tego rodzaju substancjami oraz sposobem i częstotliwościa ich zażywania. Ale dla ludzi wytrzymałych psychicznie, z bagażem wiedzy ta substancja nie ważne w jakich częstotliwościach i dawkach stwarza znikome zagrożenie. A że jest lekiem na adhd nie wiedziałam, ale zawsze zastanawiałam się dlaczego gdy inni znajomi po meth "biegali bez butów :p" ja czytałam sobie książkę, teraz po przeczytaniu paru artykułów już wiem, i na własnym przykładzie podepre te tezę :)
  • 19 / 4 / 0
Mi wypadły zęby i włosy i się postarzałam o 2 lata.Sram złamana,jak strzelba,na stojąco.
  • 1042 / 150 / 0
^^ A nie lepiej w takim razie (jeśli jest ADHD), to spróbować pozyskać adderal czy inną amfetaminę apteczną? Zawsze istnieje prawdopodobieństwo kupienia zatrutej mety na rynku i w nieznanym stężeniu. Lepiej leczyć się u lekarza niż samemu..
  • 9 / 3 / 0
Metropolis pisze:
^^ A nie lepiej w takim razie (jeśli jest ADHD), to spróbować pozyskać adderal czy inną amfetaminę apteczną? Zawsze istnieje prawdopodobieństwo kupienia zatrutej mety na rynku i w nieznanym stężeniu. Lepiej leczyć się u lekarza niż samemu..
W Polsce nie ma tego leku, ściągają go na. zamówienie że stanów, tam wszyscy się nim leczą na potęgę. Gdyby to było takie proste w zdobyciu, to myślę że większą część ludzi uzytkujacych wpadła by na taki pomysł [emoji14]
  • 106 / 14 / 0
25 stycznia 2019Metropolis pisze:
Oczywiscie masz racje, mi na poczatku cwiartka starczala na 5 dni bez spania, teraz ma 3 dni gram. Co do zniszczen, sa, i widax je bardzo dobrze -> :zombie: wiesz co mam na mysli ;)
  • 1 / / 0
06 lutego 2019ZibiZibi pisze:
25 stycznia 2019Metropolis pisze:
Oczywiscie masz racje, mi na poczatku cwiartka starczala na 5 dni bez spania, teraz ma 3 dni gram. Co do zniszczen, sa, i widax je bardzo dobrze -> :zombie: wiesz co mam na mysli ;)
Ja pamiętam jak zaczynałem od 1g raz w miesiącu, starczyło mi to na 3 doby. Zniszczenia nie zauważalne w nawet najmniejszym stopniu według mnie w tamtym czasie.
Wszystko do czasu jak nie popłynąłem za mocno, z "raz w miesiącu", zrobiło się najpierw "raz w tygodniu", na koniec 5-6 dni w tygodniu, a 1-2dni na odespanie i regeneracje :kreska:
Koniec końców skończyło się to tak że w ciągu doby szło +/- pomiędzy 10-15g już przed detoxem trwającym do dziś.
Efekty całej sytuacji zaczynały być widoczne mniej więcej u mnie po 3-4 miesiącach, jak już byłem na etapie "raz w tygodniu" 3g. :zombie:
Pierwsze manie prześladowcze po około 5-6 mieś. na etapie "raz w tygodniu" 5g :nos:
Halucynacje występujące już nawet na trzeźwo, zaczęły się mniej więcej na etapie 8g dziennie. :kreska: :kreska: :kreska:

Nikomu nie polecam %-D
Na sam koniec jak odstawiłem dawki 10-15g (na dobe) dochodziłem psychicznie do siebie pól roku :zły:
:kreska: "Powiedziałem znajomemu że to była amfetamina, to była mąka w rzeczywistości, jednak on i tak był na fazie." :kreska:
  • 3 / / 0
Od jakiegoś czasu męczy mnie pewiem roblem, mianowicie co zjem mam wrażenie że połowa tematu zostaje gdzieś z tyłu nosa... Nie ważne czy amfa czy piko takie same skutki: brak spływu. Możliwym jest by aż takie mieć dziury w zatokach że tam znika?
  • 880 / 365 / 6
Możliwe że leci ci wprost do gardła, bo już masz takie zatoki zajechane. W takiej sytuacji proponuję chwilę abstynencji i roztwór hipertoniczny do płukania zatok. Czy chce ci się rzygać po furaniu czasem?
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 3 / / 0
Nie. Nic nie czuć w gardle. Wiem jakie to uczucie jak leci odrazu w gardło. Tutaj jest tak jakby wersja demo szczura
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.