Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 236 / 10 / 0
Nie ;> nie jestem hipochondykiem ;> po pregabie tak raz miałem ,pierwsze 3 dni sie zataczałem xd pozniej juz lepiej było ;>
Używaj opcji mention (@jartexxx) żebym widział że zadałeś pytanie lub odpowiedziałes na mój post :)
  • 3 / / 0
Dostałem pregabaline na lęki. Stosuje od sześciu dni dawke 75mg wieczorem, po tygodniu mam przejść na 150mg 1-0-1. Póki co jakoś specjalnie mi nie pomogła na lęki może dawka 75mg jest za mała zobaczymy w czwartek jak przejde na 150. Lekarz przepisał mi też wenlafaksyne (symfaxin er 75 mg) rano. Mam ją włączyć do leczenia ale dopiero po 3/4 tygodniach stosowania pregaby w przypadku kiedy sama pregabalina nie będzie mi dawać oczekiwanych efektów. Zobaczymy jak będzie.
  • 236 / 10 / 0
Od 300mg działa przeciwlękowo. Ja biorę na odstawce benzo ,I jest git da się wytrzymać, ten lek to cud jakiś :)
Używaj opcji mention (@jartexxx) żebym widział że zadałeś pytanie lub odpowiedziałes na mój post :)
  • 3 / / 0
21 listopada 2018jartexxx pisze:
Od 300mg działa przeciwlękowo. Ja biorę na odstawce benzo ,I jest git da się wytrzymać, ten lek to cud jakiś :)
Mógłbym brać dla lepszej efektywności odrazu 150mg zamiast rozdzielać dawke na 75 rano i 75 wieczór? Lepiej to zadziała? Lekarz mi zalecił brać dopiero po 2 tygodniach 150 - 0 - 150.
  • 446 / 94 / 0
[mention]bluey[/mention], w moim przypadku lepiej działało 2x75 w systemie 1-0-1.
Chodziło właśnie o to, że późnym popołudniem działanie pregabaliny już wyczuwalnie słabło, dlatego lepiej się sprawdzała druga dodatkowa dawka, żeby jej działanie podtrzymać w czasie.

Jak wrzucisz raz, a większą dawkę to zadziała mocniej - nie dłużej.
Taki sposób dawkowania to bardziej do celów rekreacyjnych, a nie leczniczych.
  • 236 / 10 / 0
Mi bardzo pomaga , a biorę rano 150 I wieczorem 150, zacząłem brać paroksetyne, I mniejsze skutki uboczne chyba Od ssri występują ;> bynajmniej tak mi sie wydaje :)
  • 1360 / 179 / 0
Przynajmniej, nie bynajmniej. Jak nie wiesz co znacza poszczególne słowa to ich nie uzywaj. Bynajmniej nie rowna się przynajmniej. Bynajmniej oznacza: wcale, w ogole. Co do pregi to początkowo lekarze daja 2 razy dziennie po 75mg i zwiekszaja do 2x150mg w ciągu tygodnia-dwóch, czasem do 300mg 2x dziennie. 600mg to już chyba dawka max dobowa.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 1360 / 179 / 0
Ja wiem baranie doskonale co oznacza bynajmniej a co przynajmniej, napisałem ci dokładnie nawet zebys zapamietal i nie robil z siebie debila wśród ludzi uzywajac tych slow. A o pregbalinie wiem więcej od Ciebie, jadlem dawki nawet ponad 2 gramowe. Co do leczenia to zwykle max. dawka jest wlasnie 600mg/dobe. Niektórzy biora 900mg, ale zwykle jak dawka 600mg jest nieskuteczna zmienia lekarz prege na inny lek.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 26 / 1 / 0
Poszło 1575mg pregaby. Będzie ciekawie?
I can't
keep calm
because
I'm Borderline
(and probably much more :heart: )
  • 8103 / 910 / 0
@up
W najlepszym wypadku zaśniesz i obudzisz się następnego dnia.
W najgorszym wypadku na odpierdalasz coś, spadniesz ze schodów, zrobisz jakieś głupoty.

W jakim celu wrzuciłaś taka dawkę prega ?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.