Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 5 / 0
Nycomed, pisz jak wrażenia. I porownianie tanszej MPA (wiadomo skąd) od tej droższej.
  • 677 / 3 / 0
Odebrałem to droższe ogólnie 90 zł za sztuke ale nie wiem czy cena jest adekwatna do jakości, działanie to nie ma lipy, clear head stimulation, energia, power , chęć do gadki, podwyższone libido, poziom wyższe od wszystkich ketonów jednak później zmixowane z WÓDKĄ i duuuuużą ilością mj dało popierdol w głowie jednak czuć było takie naturalne nienachalne działanie, bardzo przyjemne, jako stim do codziennego użytku nadaje sie idealnie , żadnych schiz , wypowiadasz sie o czym chcesz jak chcesz i wgl takie GOD MODE :P Sympatycznie jednak dzisiaj miałem urodziny i poszło dużo wódy i to całe nienachalne przyjemne działanie odsuneło sie w cień , jednak czuć było wydzielanie sie hormonu szczęścia- dopaminy , którą czuć do tej pory jednak najlepiej tego stanu nie mącić żadnymi innymi specyfikami, jednak chyba wole amfetamine , za którą płace połowe mniej a jakość bywa różna dlatego z tej strony dylemat, dobra amfetamina bije to na głowe jednak MPA działa klarowniej i przyjemniej niż 80% amfetaminy sprzedawanej w Polsce, po prostu trzeba mieć dojście ale w działąniu raczej sie nie zawiedziemy , podwyższony puls, libido, temp. ciała, potliwość i uczucie przyjemnego ogaru w głowie , jednak nie oczekiwać masakrycznej bomby! Jeśli chcesz naprawde dobrze poczuć to to zmixuj z jakimś ketonem (et-kat, pent) lub alf-pvp czy innymi rzeczami, dla mnie warty spróbowania analog metaamfetaminy które jednakże jest troche słabszy od dobrej jakości władka , podsumowując za taką cene sie troche nie opłaca ale warto przeżyć , ja mam dużą tolerancje więc jeśli ktoś sie dopiero wkręca w klimat to mu podpasuje. ELO :)
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1854 / 217 / 37
Mi po przerobionym gramie i wypiciu dużej ilości alkoholu napierdalała wątroba, z którą nigdy nie miałem problemów.
  • 677 / 3 / 0
Czuje sie struty jakoś dziwnie nie moge jeść do tej pory ciężko mi dojść do siebie jednak bez większych jazd w głowie i na organizmie, wypiłem tylko kawę którą potem zwymiotowałem (?)
Chyba jednak wole zwykłą amfetamine nawet średniej jakości bo cenowo wychodzi podobnie i bardziej mi pasuje, jednak ten jako jeden z niewielu RCków ma troche polotu do normalnej dobrej fury.
Ostatnio zmieniony 13 września 2013 przez Nycomed, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1167 / 13 / 0
A predzej zachwalales. Moze poprostu przesadziles?
  • 677 / 3 / 0
Dzisiaj doszła 2 paczka, o dziwo dyszke tańsza , która poszła od ręki, dostałem z całej sztuki , która wydawała sie ogromna z 4-5 grudek, wyglądowo bardzo podobne do poprzedniego jednak zapach i kolor mniej intensywne. U nas na osiedlu sie nie odmawia więc poszło 0,5l na 3 i 0,7l na 3 czystej i po 3 browary , do tego z 2-3g dobrego palonka gdy czułem sie już nieprzytomny w dodatku na lekkiej zjebie z tych grudek , które były może 1/8 całej objętości pakietu czyli jakieś 125 mg podzielone na 3 CZĘŚCI, i śmiem stwierdzić , że ten sort jest lepszy i na prawde pokazuje co potrafi, po 1 wejście w nos jest przyjemniejsze , nie ma uczucia tego wżerania sie chemikaliów w twoje gardło i śluzówki, nie było tak intensywnie jednak działanie było o dziwne o wiele przyjemniejsze, wejście z lekkim opóźnieniem 10-20 min i robi sie coraz bardziej ogar aż po 30-40 min kiedy kompani od alkoholu poodpadali faza sie rozkręcała , jeden miał dziwne fazy odpierdalał strasznie drugi spał zajebany w krzakach na osiedlu , czym narobił przypału ale to inna historia ;p Ja tymczasem pełen energii uśmiechnięty pewny siebie ogarnięty , bardzo fajny stan i uczucie , czasami ciarki po plecach i głowie, czułem sie jak na fecie jednak nieco inaczej , z jednej strony czegoś brakowało jednak euforia była większa i to uczucie jakiego szukam w stymulantach czyli moge robić wzystko mówić co chce czuje sie szczęśliwy , pobudzony , bez żadnych schiz wyjebane na wszystko, dostałem to o czego oczekiwałem od stymulantów , właśnie to czego brakowało mi w tych wszystkich b-k , a-pvp itp. gdzie była jak by to nazwać "sucha pizda", tutaj czuć jakość tej substancji, czuć , że nie ma lipy ;p Teraz jest 1:00 czyli 5h od pierwszej dawki (125mg na 3) w odrębach godzinnych czuje sie nadal pobudzony i pełen energii pomimo dużej ilości spożytego etanolu i thc, na przesylke trzeba troche poczekac ale jest taniej i na prawde ta sztuka była ogromna , to co ja miałem na cały wieczór nie ujmowało wyglądowo nic z tej sztuki, żadnych fobii społecznych , lęków przed ludzmi czy coś ;p Takie GOD MODE , fajne uczucie w kręgosłupie, niby czujesz sie trzeźwy ale wiesz , że jesteś naszurany jak szpak :D Libido w góre , kontakty z kobietami również :P TO jest po krótce opis drugiego sortu , który był prawie identyczny jednak troche bardziej suchy i więcej grudek o mniej intensywniejszym kolorze i zapachu :P Jeśli już dac temu miano "zamiennika" mety albo fety nie jest najgorzej, dobre fury przebijały to ale na prawde jestem zadowolony , czuć toksycznośc tego związku jednak nie ma ścisku w żołądku i przełyku i można nawet sobie zjeśc , nie ma potrzeby ale nie ma większego problemu, zmieniam zdanie na temat MPA: jeśli wolał bym brac ciemno coś co jest "niby fetą" a MPA wybrał bym to drugie bo czasami dobra amfetaminka pizgała na cały dzien i biła to na głowe a czasami nie miała polotu :)

Podsumowanie Methiopropamina

-Pobudzenie, Energia, Witalność.
-Podwyższenie nastroju, euforia, gadatliwość.
-Czystość , klarowność i sterylność myśli oraz czynów.
-Nienachalna stymulacja, którą można wykorzystać w różny sposób.
-Mrowienia na głowie, kończynach i specyficzny rush oraz uczucie w kręgosłupie i w głowie , że jest dobrze ( dopamina UP ^^ )
-Zwiększone libido, temperatura ciała i potliwość.
-Zimne ręce i stopy, bezsenność.
-Afterday ciężki, czuć chemie, spadek nastroju, apatie, zmęczenie.
-Cena jak dla mnie wysoka jednak dobry stymulant i jak ktoś nie ma naprawdę dobrego dojścia opłaca się.
-Nie ma jakiejś masakrującej pizdy z nie ogarem, jednak profil jaki prezentuje MPA bardziej mi sie podoba niż np. takiej Alfy-ppv

Jestem jeszcze najwidoczniej porobiony pisząc tego posta , jednak pisze mi sie go tak naturalnie z czystej przyjemności i chęci wykorzystania stanu w jakim jestem , naprawde Clear Head , za to cenie ten RC, jbc sorry za błędy :P
Pozdro
Ostatnio zmieniony 14 września 2013 przez Nycomed, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 60 / 1 / 0
Mam pytanie do osób z dłuższym doświadczeniem z tą substancją. Co ile dni średnio to braliście? Jakieś zauważalne komplikacje zdrowotne po dłuższym stosowaniu?
  • 1893 / 182 / 0
Ja długofalowo nie używałem MPA, zazwyczaj gram pękał w ciągu 1-2 dni. Poza wazo nie miałem żadnych uboków. Ogólnie rozważałem codzienne stosowanie jako "zamiennik kawy" :-D ale po krótkim riserczu doszedłem do wniosku że nie jest to najlepszy pomysł.

Relacje z długotrwałej "suplementacji" możesz poczytać choćby tu i tu.

Opinia forumowego eksperta:
JohnyHa pisze:
Tyler, miales jakies doswiadczenia z metiopropamina? Jak rokuje wg ciebie w porownaniu z etylofenidatem jako 'everyday stim'? Zwlaszcza w polaczeniu z PEA.
Bardzo chujowa opcja. Porycie wątroby, codzienne nagromadzenie uczucia ogólnego strucia i szybko wyrabiająca się tolerancja wykluczają MPA jako everyday stim. Trzy dni na tym zryły dużo bardziej niż dwa miesiące na EP.
  • 677 / 3 / 0
Fajny stymulant, jednak nie do użytku codziennego bo czuc strucie organizmu, niby zjazd jest mniejszy w porównaniu do niektórych b-k a nawet fetki jednak czuć tą chemie w sobie i ten okropny zapach smak , spływ i wgl fuj :kotz: nie mógłbym tego brac często jednak działanie na bardzo wysokim poziomie, pozdrawiam :D
  • 2179 / 31 / 0
ktoś płukał po tym nos i sprawdzał czy da sie uniknąć smrodu jajec? Pytanie czy mimo wchodzenia z opóźnieniem, można wypłukać nos w kilka minut po zapodaniu w nozdrza aby uniknąć spływu (robie tak z cała resztą stimsów - bardzo skuteczna metoda, polecam)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.