Inne substancje wykazujące działanie na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 5 / 0
Nycomed, pisz jak wrażenia. I porownianie tanszej MPA (wiadomo skąd) od tej droższej.
  • 677 / 3 / 0
Odebrałem to droższe ogólnie 90 zł za sztuke ale nie wiem czy cena jest adekwatna do jakości, działanie to nie ma lipy, clear head stimulation, energia, power , chęć do gadki, podwyższone libido, poziom wyższe od wszystkich ketonów jednak później zmixowane z WÓDKĄ i duuuuużą ilością mj dało popierdol w głowie jednak czuć było takie naturalne nienachalne działanie, bardzo przyjemne, jako stim do codziennego użytku nadaje sie idealnie , żadnych schiz , wypowiadasz sie o czym chcesz jak chcesz i wgl takie GOD MODE :P Sympatycznie jednak dzisiaj miałem urodziny i poszło dużo wódy i to całe nienachalne przyjemne działanie odsuneło sie w cień , jednak czuć było wydzielanie sie hormonu szczęścia- dopaminy , którą czuć do tej pory jednak najlepiej tego stanu nie mącić żadnymi innymi specyfikami, jednak chyba wole amfetamine , za którą płace połowe mniej a jakość bywa różna dlatego z tej strony dylemat, dobra amfetamina bije to na głowe jednak MPA działa klarowniej i przyjemniej niż 80% amfetaminy sprzedawanej w Polsce, po prostu trzeba mieć dojście ale w działąniu raczej sie nie zawiedziemy , podwyższony puls, libido, temp. ciała, potliwość i uczucie przyjemnego ogaru w głowie , jednak nie oczekiwać masakrycznej bomby! Jeśli chcesz naprawde dobrze poczuć to to zmixuj z jakimś ketonem (et-kat, pent) lub alf-pvp czy innymi rzeczami, dla mnie warty spróbowania analog metaamfetaminy które jednakże jest troche słabszy od dobrej jakości władka , podsumowując za taką cene sie troche nie opłaca ale warto przeżyć , ja mam dużą tolerancje więc jeśli ktoś sie dopiero wkręca w klimat to mu podpasuje. ELO :)
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1854 / 217 / 37
Mi po przerobionym gramie i wypiciu dużej ilości alkoholu napierdalała wątroba, z którą nigdy nie miałem problemów.
  • 677 / 3 / 0
Czuje sie struty jakoś dziwnie nie moge jeść do tej pory ciężko mi dojść do siebie jednak bez większych jazd w głowie i na organizmie, wypiłem tylko kawę którą potem zwymiotowałem (?)
Chyba jednak wole zwykłą amfetamine nawet średniej jakości bo cenowo wychodzi podobnie i bardziej mi pasuje, jednak ten jako jeden z niewielu RCków ma troche polotu do normalnej dobrej fury.
Ostatnio zmieniony 13 września 2013 przez Nycomed, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1167 / 13 / 0
A predzej zachwalales. Moze poprostu przesadziles?
  • 677 / 3 / 0
Dzisiaj doszła 2 paczka, o dziwo dyszke tańsza , która poszła od ręki, dostałem z całej sztuki , która wydawała sie ogromna z 4-5 grudek, wyglądowo bardzo podobne do poprzedniego jednak zapach i kolor mniej intensywne. U nas na osiedlu sie nie odmawia więc poszło 0,5l na 3 i 0,7l na 3 czystej i po 3 browary , do tego z 2-3g dobrego palonka gdy czułem sie już nieprzytomny w dodatku na lekkiej zjebie z tych grudek , które były może 1/8 całej objętości pakietu czyli jakieś 125 mg podzielone na 3 CZĘŚCI, i śmiem stwierdzić , że ten sort jest lepszy i na prawde pokazuje co potrafi, po 1 wejście w nos jest przyjemniejsze , nie ma uczucia tego wżerania sie chemikaliów w twoje gardło i śluzówki, nie było tak intensywnie jednak działanie było o dziwne o wiele przyjemniejsze, wejście z lekkim opóźnieniem 10-20 min i robi sie coraz bardziej ogar aż po 30-40 min kiedy kompani od alkoholu poodpadali faza sie rozkręcała , jeden miał dziwne fazy odpierdalał strasznie drugi spał zajebany w krzakach na osiedlu , czym narobił przypału ale to inna historia ;p Ja tymczasem pełen energii uśmiechnięty pewny siebie ogarnięty , bardzo fajny stan i uczucie , czasami ciarki po plecach i głowie, czułem sie jak na fecie jednak nieco inaczej , z jednej strony czegoś brakowało jednak euforia była większa i to uczucie jakiego szukam w stymulantach czyli moge robić wzystko mówić co chce czuje sie szczęśliwy , pobudzony , bez żadnych schiz wyjebane na wszystko, dostałem to o czego oczekiwałem od stymulantów , właśnie to czego brakowało mi w tych wszystkich b-k , a-pvp itp. gdzie była jak by to nazwać "sucha pizda", tutaj czuć jakość tej substancji, czuć , że nie ma lipy ;p Teraz jest 1:00 czyli 5h od pierwszej dawki (125mg na 3) w odrębach godzinnych czuje sie nadal pobudzony i pełen energii pomimo dużej ilości spożytego etanolu i thc, na przesylke trzeba troche poczekac ale jest taniej i na prawde ta sztuka była ogromna , to co ja miałem na cały wieczór nie ujmowało wyglądowo nic z tej sztuki, żadnych fobii społecznych , lęków przed ludzmi czy coś ;p Takie GOD MODE , fajne uczucie w kręgosłupie, niby czujesz sie trzeźwy ale wiesz , że jesteś naszurany jak szpak :D Libido w góre , kontakty z kobietami również :P TO jest po krótce opis drugiego sortu , który był prawie identyczny jednak troche bardziej suchy i więcej grudek o mniej intensywniejszym kolorze i zapachu :P Jeśli już dac temu miano "zamiennika" mety albo fety nie jest najgorzej, dobre fury przebijały to ale na prawde jestem zadowolony , czuć toksycznośc tego związku jednak nie ma ścisku w żołądku i przełyku i można nawet sobie zjeśc , nie ma potrzeby ale nie ma większego problemu, zmieniam zdanie na temat MPA: jeśli wolał bym brac ciemno coś co jest "niby fetą" a MPA wybrał bym to drugie bo czasami dobra amfetaminka pizgała na cały dzien i biła to na głowe a czasami nie miała polotu :)

Podsumowanie Methiopropamina

-Pobudzenie, Energia, Witalność.
-Podwyższenie nastroju, euforia, gadatliwość.
-Czystość , klarowność i sterylność myśli oraz czynów.
-Nienachalna stymulacja, którą można wykorzystać w różny sposób.
-Mrowienia na głowie, kończynach i specyficzny rush oraz uczucie w kręgosłupie i w głowie , że jest dobrze ( dopamina UP ^^ )
-Zwiększone libido, temperatura ciała i potliwość.
-Zimne ręce i stopy, bezsenność.
-Afterday ciężki, czuć chemie, spadek nastroju, apatie, zmęczenie.
-Cena jak dla mnie wysoka jednak dobry stymulant i jak ktoś nie ma naprawdę dobrego dojścia opłaca się.
-Nie ma jakiejś masakrującej pizdy z nie ogarem, jednak profil jaki prezentuje MPA bardziej mi sie podoba niż np. takiej Alfy-ppv

Jestem jeszcze najwidoczniej porobiony pisząc tego posta , jednak pisze mi sie go tak naturalnie z czystej przyjemności i chęci wykorzystania stanu w jakim jestem , naprawde Clear Head , za to cenie ten RC, jbc sorry za błędy :P
Pozdro
Ostatnio zmieniony 14 września 2013 przez Nycomed, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 60 / 1 / 0
Mam pytanie do osób z dłuższym doświadczeniem z tą substancją. Co ile dni średnio to braliście? Jakieś zauważalne komplikacje zdrowotne po dłuższym stosowaniu?
  • 1893 / 182 / 0
Ja długofalowo nie używałem MPA, zazwyczaj gram pękał w ciągu 1-2 dni. Poza wazo nie miałem żadnych uboków. Ogólnie rozważałem codzienne stosowanie jako "zamiennik kawy" :-D ale po krótkim riserczu doszedłem do wniosku że nie jest to najlepszy pomysł.

Relacje z długotrwałej "suplementacji" możesz poczytać choćby tu i tu.

Opinia forumowego eksperta:
JohnyHa pisze:
Tyler, miales jakies doswiadczenia z metiopropamina? Jak rokuje wg ciebie w porownaniu z etylofenidatem jako 'everyday stim'? Zwlaszcza w polaczeniu z PEA.
Bardzo chujowa opcja. Porycie wątroby, codzienne nagromadzenie uczucia ogólnego strucia i szybko wyrabiająca się tolerancja wykluczają MPA jako everyday stim. Trzy dni na tym zryły dużo bardziej niż dwa miesiące na EP.
  • 677 / 3 / 0
Fajny stymulant, jednak nie do użytku codziennego bo czuc strucie organizmu, niby zjazd jest mniejszy w porównaniu do niektórych b-k a nawet fetki jednak czuć tą chemie w sobie i ten okropny zapach smak , spływ i wgl fuj :kotz: nie mógłbym tego brac często jednak działanie na bardzo wysokim poziomie, pozdrawiam :D
  • 2179 / 31 / 0
ktoś płukał po tym nos i sprawdzał czy da sie uniknąć smrodu jajec? Pytanie czy mimo wchodzenia z opóźnieniem, można wypłukać nos w kilka minut po zapodaniu w nozdrza aby uniknąć spływu (robie tak z cała resztą stimsów - bardzo skuteczna metoda, polecam)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.