Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Jeszcze to leżenie z zamkniętymi oczami, przesuwające się obrazy, aż się nie chce oczu otwierać, ale jak otworzysz, to okazuje się że jest tak samo pięknie. Pełna sielanka na długie godziny.
Czytajac te Wasze wszystkie wypowiedzi czasem czulem sie jak male dziecko poznajace ten "Wielki swiat" dokola mnie, tylko jednego nie potrafie zrozumiec jak mozna zgodzic sie na dozgona niewole, przykucie lancuchem do bezpiecznej budy, za miske strawy, i cieple poslanie? (jak wy to opisujecie "ciepla kolderka")
BTW jeszcze raz dzieki za ciekawa lekture i na koniec chcialbym Wam wsystkich zyczyc......no wlasnie czego sie Wam sie zyczy?
pmarcys pisze:........... i na koniec chcialbym Wam wsystkich zyczyc......no wlasnie czego sie Wam sie zyczy?
tam gdzie dostep maja tylko najodwazniejsi i najmondrzejsi-oznakowani jako Ci Wtajemniczeni, gdzie reszta "niewiernych" nie jest wpuszczana
e: to jedna z mozliwosci, rozne slowka mozna sobie tam wstawiac :)
dla mnie sex i orgazm to przyjemność bardziej w stylu działania kokainy
opiaty bym porównywał do szczęścia które daje stan zakochania czy miłości do czułej kochanki, a nie sexu i orgazmu
Zgadzam się, ze decyzję o świadomym wzięciu heroiny podejmują osoby nie wjebane w opiaty/opioidy. Bo dla nich to kolejny stopień uzależnienia. Słabsze substancje z tej grupy nie kopią już jak kiedyś, to trzeba się przesiąść na diesel'a.
oxan pisze:ja nigdy nie powiedziałem, że zmarnowałem sobie życie. piszę czasem w tym dziale, sam uzywam różnych depresantów z heroiną i fentanylem włącznie. ale mojej wypowiedzi o zmarnowaniu sobie zycia to tu nie uświadczysz. dokonałem wyboru narkotyku świadomie. jako dorosły chłopiec. wiedziałem świetnie czym sie to je i jakie tego pożywienia są skutki. ale bardzo mi spasowało. to był kawałek puzzla, którego było mi wciąż brak w układance. dziwne i dla mnie to było. jak po podaniu substancji chemicznej można sie wreszcie dobrze poczuć i znaleź coś, czego od lat uświadamiałem sobie brak w samopoczuciu, tylko nie potrafiłem tego zdefiniować.
znalazłem i zostałem przy tym z wszystkimi skutkami. ale jak napisałem. świadomie. całkiem świadomie.
nie żałuje wybory, ale po latach musze stwierdzić jedno. żałuje, ze nie pozostałem tylko w fazie eksperymentów. skutki na dłuższą metę są jednak opłakane. szczególnie uzależnienie psychiczne. z tym nie potrafię sobie poradzić od lat. kwestia fizyczna dla mnie nie istnieje. tu są leki, które świetnie sobie z tym radzą.
a psychicznie jestem wrakiem. bez narkotyku owszem funkcjonuje, ale to tylko funkcjonowanie, które jest dla mnie męczarnią.
przybliżyłem trochę?
ej, czyli jeśli dobrze zrozumiałem, raz podana heroina rozpierdala psychę nieodwracalnie? nie wiedziałem, ze opiaty tak silnie wpływają na psychikę.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.