Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 43 / / 0
mam pare pytan odnosnie ketrelu
palilem ostatnio ogromne ilosci ziolek, tolerancja na poziomie 20 topow dziennie
z wielkich sprzetow i pierwszej klasy, wrocilem do pracy przy okazji by zbic tolerke (w pracy nie)
problem z bezsennoscia sie pojawil znowu jak za studenta, tygodnie bez snu narkolepsje agresje blabla
koles wcisnal mi ketrel i bylem kurka w szoku! 25mg zwijalo z nog w 15 min a rano hop siup z lozeczka i witaj dniu, no
nigdy nawet nie majac problemow z zasnieciem nie czulem sie taki wypoczety
zasuwalem tak z dwa tygodnie, czasami wspomagajac sie jakims scierwem i nawet wtedy po poltorej sztuki stymulanta 25mg i w pol godziny lulu a rano jeb jak z armaty wystrzelony do roboty! pytanka:
-jak ze snem po odstawieniu, wogole jak z przerywaniem brania, terror sie wlacza? wroci beysennos
+jak to wycyganic? troszkie poczytalem ale czy nie bedzie problemu normalnie u lekarza z objawami bezsennosci nerwicowej?
-ile to kosztuje i czy refunduja, jakies inne leki o takim spektrum dzialania? kombinowalem z xanax, zolpidem, rolkami i klonami ale to mnie tylko zmula ale raczej slabo usypia. chodzi mi o zasniecie na zyczenie po ciezkiej zakraszonej spidem p[racy, czy inaczej i obudzic sie wypoczety jak za gowniarza w wakacje, czytalem ze usypia nawet na peaku tryptofenylo i MDPV. prawda to? naspidowany koles raz chcial uspic sie gieblem i rzucalo nim jak gestapo zydem po podlodze ale nie zasnal wkoncu, padaka normalnie tylko 4godzinny!

\chce normalnie kurwa spac!!!
  • 402 / 3 / 0
Każdy psychiatra zaproponuje ssri
Poproś o seronil (flueksetyna,,)
Seronil zawsze z Ketrelem przypisuje, to takie kombo 1 rzutu

Jak będą ci wenle czy sertre proponować to mów ze fluo wolisz

Mnie sen Ketrelem nie regeneruje kompletnie, wole 2m2b, benzo jak trzeba, a tobie tylko chloroptixen pomoże 'wyłącza,' speedowa fazę szybko i bezpiecznie
wiewi2@bk.ru
  • 51 / / 0
kwetiapina w miksie z sertra postawiła mnie na nogi
polecam
  • 351 / 12 / 0
Niestety magia kwetiapiny mija po paru tygodniach/miesiącach i do 200mg na noc musze dorzucić zopiklonu żeby jako tako pospać.
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / / 0
comandos pisze:
Niestety magia kwetiapiny mija po paru tygodniach/miesiącach i do 200mg na noc musze dorzucić zopiklonu żeby jako tako pospać.
ja biore 600 juz tak z 4 miechy i nawet jakbym sie staral nie zasnac to oczy jakos same mi sie zamykaja i dzialaja oddzielnie jak po dxm i musze isc spac :huh:
  • 351 / 12 / 0
To masz szczęście, ja tak miałem po olanzapinie.
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 6 / 0
jak ze snem po odstawieniu, w ogole jak z przerywaniem brania, terror sie wlacza? wroci beysennos
- brałam przez kilka miesięcy, zajebiście działał (ale musiałam zwiększać dawki: 25-50-75-100-150, ale po odstawieniu bezsenność koszmarna. Trochę się pomęczyłam i czasami śpię cudnie, ale czasami to dwie doby niet.

"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus

• 283 / 1 / 0
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego kwetiapina jest odradzana przy chorobach serca i naczyń krwionośnych mózgu ? Ktoś tu napisał że zapodana na zwałę po stimsach wycisza ale tachykardia jeszcze większa jest. Przecież ona blokuje receptory adrenergiczne itp. to powinna zmniejszać ciśnienie i uspokoić serce.
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 6 / 0
Owszem, zmniejsza ciśnienie, co jest niebezpieczne dla osób mające np arytmię serca.
Często sprawia u osób mające problemy sercowe omdlenia, co jest niebezpieczne.

"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus

• 156 / 2 / 0
Mam pare tabsów ketrelu 100mg,nadaje sie to do łączenia z jakimiś dragami w celu wzmocnienia działania lub działa to jakoś rekreacyjnie?
Nie zalezy mi na dobrym śnie,jak to neuro syf jak inny to wypierdalam do kosza. :-D
Ktoś ma jakies doświadczenia,warto to łączyć z kodą,DXM czy mj albo alko?

Kiedyś ktoś pisał o jakiś psychodelicznych klimatach po ketrelu w duzej dawce przyjętej pierwszy raz.?
Aha podbija to jakoś dzialanie benzo?
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.