Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 341 / 55 / 0
... i niespelna tydzien temu moj kochany 'braciszek' po przyjebaniu nagle stracil kontrole nad wszystkim, padl, zasnal , niesamowicie charczal nie dalo sie go dobudzic, zadnym biciem wolaniem, przekrecaniem na bok, czasem tracil oddech, ja po tej samej dawce dosc sporo tego bylo- jeszcze funkcjonowalam w miare normalnie, chodzilam po mieszkaniu... "wyjebalo go po same gwiazdy" jednym slowem... Pytanie czy to byl ten nooding czy nie... ;] ja juz myslalam ze sie przekrecil, a chlopak mial doskonaly lot, nasze doswiadczenie jest niewielkie bowiem poltora miesieczne, sporadyczne , ja troche czesciej niz on ;) wiec szczerze mowiac sie na tym nie znam - przysypianie-odplywanie owszem ale nigdy nie stracilam przytomnosci po helu , (male dawki mnie wystarczajaco kopia) , on zas ma mocny organizm wiec nie wiem jak to moglo sie stac, moze przyczynilo sie do tego to ze 3 h przed tym bral fete dokablowo?
Codzień mówisz słodko weź mnie lub się skręć
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie

by kometh
  • 66 / / 0
Ja tutaj ekspertem nie jestem ale Twoja kobieca intuicja jak mi się wydaje jest bezbłędna :). feta dokablowo a później opio... różne akcje mogą po tym wychodzić.
  • 584 / 21 / 0
To co opisuje kometha zdazylo sie mojemu ziomkowi tylko ze on wtedy bral here i ciut koksu(w tym samym czasie); a wiec cos musi byc w tym jak laczy sie uppery z downerami. Tez lezal, wyl jak dzika swinia musialem go lac po mordzie i polewac go woda. Caly czas sprawdzalem mu puls czy zyje jeszcze. Nawet igly z reki nie wyciagnal. Dawke jaka wzial byla strasznie mala jak na to co on normalnie bral dlatego to co sie z nim stalo bylo dziwne.

Dlaczego tak kazdy chce doswiadczyc tego noda? Dla mnie to jest strata czasu i towaru bo co to za zabawa "przespac" faze.
  • 66 / / 0
Mastah, dopóki nie doświadczysz noda to tego nie zrozumiesz :). Chociaż może się okazać, że stwierdzisz "nic specjalnego". Atrakcyjność noda wd mnie polega na połączeniu opiatowego szczęścia i niezwykłego stanu świadomości jakim jest sen. Nod to takie LD tylko, że trochę bardziej trzeźwe :).
  • 800 / 8 / 0
"Nod" to tak zwana "odcinka", mówiąc po chłopsku - przysypka :-) Jeśli nodowanie odbywa się na stojąco (co często można zaobserwowac jadąc autobusem lub tramwajem) mówimy że ktoś się "składa" heheh -- "ooo ale kolega się złożył" :-)
  • 66 / / 0
A co myślisz o ludziach-posągach ? Moim zdaniem 95 % z nich to heroiniści :). Oczywiście nie tacy zwyczajni... Mają przecież wyćwiczoną technikę, która pozwala im na utrzymywanie wyprostowanej pozycji i nie poruszanie się w typowy dla narciarza sposób.
  • 584 / 21 / 0
sartr pisze:
Mastah, dopóki nie doświadczysz noda to tego nie zrozumiesz :).
Oj doswiadczylem go i to az nadto ale dla mnie to jest tak jak napisalem strata czasu a tym bardziej towaru; mozna tyle fajnych rzeczy porobic bedac zfazowanym.
  • 66 / / 0
Nie czytałem Twoich postów ale na podstawie tego jednego stwierdzenia jestem pewien, że należysz do miłośników stymulantów :). I prawdopodobnie jesteś ekstrawertykiem. Mam rację ? :>
  • 232 / / 0
Mastah pisze:
mozna tyle fajnych rzeczy porobic bedac zfazowanym.
co np? ja mam bardzo krótki staż a naprawdę zastanawiam się co można robić innego niż uwalić się na łóżku/dywanie i leżeć? Na wykładach lipa-bo od razu wyczują albo zasnę, w robocie to samo.Chodzenie po mieście jest dla mnie męczące bo po [h] często zapominam nóg unosić i szuram a raczej płynę po chodniku. Chociaż w klubie fajna sprawa. Będąc w swoim pierwszym w ciągu i nie mając nic do roboty udałem się do takiego klubu dla milfów. Fajnie jest pogadać z mamuśkami że sobie życie spierdoliły a ty kończysz rozmowę oziębłym 'aha.'
  • 584 / 21 / 0
sartr pisze:
Nie czytałem Twoich postów ale na podstawie tego jednego stwierdzenia jestem pewien, że należysz do miłośników stymulantów :).
A po czym tak stwierdziles? Bo nie lubie noda? Mozna fajnie ze znajomymi pogadac, pojsc np. do baru z kims popijajac wolno piwko i poobserwowac "alkoholikow". Ja lubie siedziec na necie lub grac na grach.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.