Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 10 / 0
jak najlepiej wysuszyc gryzyb procz suszarki do owocow
  • 605 / 156 / 0
Przejrzyj to forum zanim zadasz pytanie, na które odpowiedzi padały już wiele razy.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 96 / 10 / 0
wpisalem w wyszukiwarke jak suszyc grzyby, suszenie grzybow i nie wyszlo nic a jak chcesz to czytaj 150 stron, a zamiast mi o tym mowic najlepiej gdybys mi odpowiedzial
  • 605 / 156 / 0
konserwacja-swiezo-zebranych-grzybow-t53534.html

Wiem, że najlepiej dla ciebie by było, jakby ktoś odpowiedział. Ale pewnie nikomu się nie chce - tak jak tobie szukać i czytać 😅
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 36 / / 0
Siemano, przyszedł mi właśnie growbox z nowego rzutu, ten którego nie trzeba namaczać i nakłuwać. I mam parę pytań, instrukcja jest tak prosta że aż za trudna 😆 Pierwszy krok to wsadzenia pudełka do wora, zwinięcie folii i voila. Ale lepiej chyba okleić boki boxa taśmą i włożyć do pudełka w którym wszystko przyszło czy się mylę?
  • 1633 / 1031 / 7
@IWILLDIE, jeśli planujesz włożyć w pudełko w którym przyszło, to już nie musisz oklejać, bo i po co, skoro poprzez włożenie właśnie odetniesz dostęp światła? 🙂 Nie ma sensu sobie dokładać roboty.
Generalnie to najprostsza opcja i każdy powinien tak robić: do wora i wstawiać do pudełka.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 36 / / 0
W sumie to racja, ale taki to już jestem ze wolę dopytać 😁 Dzięki za odpowiedź, jeszcze was tu pewnie nie raz pomęcze

Scalono – CATCHaFALL

Hejka, mija właśnie 11 dzień, do góry wybił się jeden pin 1.5 cm i drugi trochę pod skosem na jakiś 1 cm. Czekać jeszcze, czy już przechodzić do kolejnego etapu i postawić do góry folie?
  • 1633 / 1031 / 7
Say what? 🫣
@IWILLDIE, jak do góry folię, nie rozumiem... Masz na myśli torbę?
Ona cały czas ma być w górze.

Tak ma się prawidłowo to prezentować:
Spoiler:
W ogóle zalecam przestudiować FAQ, tam wszystko jest odpowiednio opisane: psilocybe-cubensis-grow-kit-krok-po-kro ... 71554.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 36 / / 0
Według nowej instrukcji torba ma być zwinięta pod boxa, dopiero potem stawia się ją pionowo. Poczekam jeszcze trochę i to zrobię, zobaczymy co z tego wyjdzie :D
  • 49 / 8 / 0
Stawiaj do góry, te instrukcje wszystkie to głupoty są. Byle ci to całe ciacho nie wyschło. A nawet jak wyschnie bo zostawiłeś na dwa dni otwartą tę torbę to nic się nie stanie, napsikasz wody i odżyje. To nie są jakieś nie wiadomo jakie delikatne mikroskopijne stworzonka, tylko grzyby z dżungli rosnące w naturze na krowim kale i innych niesamowicie higienicznych podłożach. Poradzą sobie na spokojnie z tym że zrobiłeś im daszek z plastiku xD Nie obrażą się.
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.