Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 58 / 6 / 0
Bez kodu kreskowego nie powinni wydać leku psychotropowego inne leki bez kodu kreskowego na recepcie przejdą to że wydali Ci w tej aptece to ich niedopatrzenie albo zwyczajnie nieogarniety farmaceuta.
  • 188 / 15 / 0
@up akurat u mnie w miescie 40tysiecznym jest duzo nie ogarnietych farmaceutów :D :D

Nie cytujemy posta nad swoim. taurinnn
  • 90 / 15 / 0
@up Myślę żę wszędzie tak jest,bez znaczenia na wielkość miasta,zawsze trafi się jakaś niekompetentna osoba za ladą.Ale ludzie są tylko ludzmi i błędy każdy popełnia.
Choć wiadomo wkurwia to jak wiesz ze masz rację,recepta jest dobrze wypisana a baba swoje i trzeba pruć do następnej apteki.Najlepiej mieć sprawdzoną gdzie wydadzą na 100%

Nie cytujemy posta nad swoim. taurinnn
Uwaga! Użytkownik BodTram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 15 / 0
02 stycznia 2020BodTram pisze:
02 stycznia 2020szpiku15 pisze:
02 stycznia 2020SilverSky7 pisze:
Bez kodu kreskowego nie powinni wydać leku psychotropowego inne leki bez kodu kreskowego na recepcie przejdą to że wydali Ci w tej aptece to ich niedopatrzenie albo zwyczajnie nieogarniety farmaceuta.
akurat u mnie w miescie 40tysiecznym jest duzo nie ogarnietych farmaceutów :D :D
Myślę żę wszędzie tak jest,bez znaczenia na wielkość miasta,zawsze trafi się jakaś niekompetentna osoba za ladą.Ale ludzie są tylko ludzmi i błędy każdy popełnia.
Choć wiadomo wkurwia to jak wiesz ze masz rację,recepta jest dobrze wypisana a baba swoje i trzeba pruć do następnej apteki.Najlepiej mieć sprawdzoną gdzie wydadzą na 100%
Generalnie bardziej strsuje idac do innej apteki bo wiesz ze recepta musi miec kod kreskowy bo jak lekarz powiedzial " Ja moge wypisac ale nie wydadza " Sobie mysle niech wypisze, sprobuje. I jej to obojetnie czy mi wypisze, co chcialem to wypisywala xanaxy, wszystko :D
  • 924 / 138 / 0
^Chwal się na prawo i lewo, w ogóle te wszystkie posty zboczyły wam z tematu.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 10 / / 0
Dex ta twoja wcześniejsza historia to była ustawka, racja?
Uwaga! Użytkownik rekuperacjarek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 15 / 0
Jak to bedzie teraz z tymi receptami ? od 8stycznia bedzie mogl lekarz prywatny wypisac benzo na normalnym papierze dlugopisem? Finalnie z tego co sie dowiedzialem nie mogl juz dawno bo musi byc kod kreskowy ale nie kompetentni farmaceuci wydawali normalnie benzo, jeszcze wczoraj wykupowałem. Lekarz sam mowil ze w jednej aptece wydadza w drugiej nie wydadza, i ze od nowego roku sie popieprzy.. Czekam na kompetentna wypowiedz jakiegos madrego czlowieka :) z gory dziekuje, i pozdrawiam.
  • 415 / 55 / 0
Czytałem w Angorze, że jeszcze będą ważne stare recepty przynajmniej przez 2 lata - wszystko po protestach lekarzy ;)
  • 3244 / 553 / 0
1. Recepty papierowe będą nadal ważne i tyle. Nie ma żadnego określonego czasu. Po prostu.

2. szpiku15, dostałeś już odpowiedź na swoje pytanie w kwestii zasad wydawania leków IV-P, po co spamujesz, dla mnie jesteś szkodnikiem skoro tak kombinujesz, ktoś potem będzie musiał z tego ponieść konsekwencje.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 188 / 15 / 0
03 stycznia 2020pomasujplecki pisze:
1. Recepty papierowe będą nadal ważne i tyle. Nie ma żadnego określonego czasu. Po prostu.

2. szpiku15, dostałeś już odpowiedź na swoje pytanie w kwestii zasad wydawania leków IV-P, po co spamujesz, dla mnie jesteś szkodnikiem skoro tak kombinujesz, ktoś potem będzie musiał z tego ponieść konsekwencje.
kto bedzie musial poniesc konsekfencje? nie ogarniety farmaceuta? to moja wina?
Zablokowany
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.