Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 58 / 6 / 0
Bez kodu kreskowego nie powinni wydać leku psychotropowego inne leki bez kodu kreskowego na recepcie przejdą to że wydali Ci w tej aptece to ich niedopatrzenie albo zwyczajnie nieogarniety farmaceuta.
  • 188 / 15 / 0
@up akurat u mnie w miescie 40tysiecznym jest duzo nie ogarnietych farmaceutów :D :D

Nie cytujemy posta nad swoim. taurinnn
  • 90 / 15 / 0
@up Myślę żę wszędzie tak jest,bez znaczenia na wielkość miasta,zawsze trafi się jakaś niekompetentna osoba za ladą.Ale ludzie są tylko ludzmi i błędy każdy popełnia.
Choć wiadomo wkurwia to jak wiesz ze masz rację,recepta jest dobrze wypisana a baba swoje i trzeba pruć do następnej apteki.Najlepiej mieć sprawdzoną gdzie wydadzą na 100%

Nie cytujemy posta nad swoim. taurinnn
Uwaga! Użytkownik BodTram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 15 / 0
02 stycznia 2020BodTram pisze:
02 stycznia 2020szpiku15 pisze:
02 stycznia 2020SilverSky7 pisze:
Bez kodu kreskowego nie powinni wydać leku psychotropowego inne leki bez kodu kreskowego na recepcie przejdą to że wydali Ci w tej aptece to ich niedopatrzenie albo zwyczajnie nieogarniety farmaceuta.
akurat u mnie w miescie 40tysiecznym jest duzo nie ogarnietych farmaceutów :D :D
Myślę żę wszędzie tak jest,bez znaczenia na wielkość miasta,zawsze trafi się jakaś niekompetentna osoba za ladą.Ale ludzie są tylko ludzmi i błędy każdy popełnia.
Choć wiadomo wkurwia to jak wiesz ze masz rację,recepta jest dobrze wypisana a baba swoje i trzeba pruć do następnej apteki.Najlepiej mieć sprawdzoną gdzie wydadzą na 100%
Generalnie bardziej strsuje idac do innej apteki bo wiesz ze recepta musi miec kod kreskowy bo jak lekarz powiedzial " Ja moge wypisac ale nie wydadza " Sobie mysle niech wypisze, sprobuje. I jej to obojetnie czy mi wypisze, co chcialem to wypisywala xanaxy, wszystko :D
  • 924 / 138 / 0
^Chwal się na prawo i lewo, w ogóle te wszystkie posty zboczyły wam z tematu.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 10 / / 0
Dex ta twoja wcześniejsza historia to była ustawka, racja?
Uwaga! Użytkownik rekuperacjarek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 188 / 15 / 0
Jak to bedzie teraz z tymi receptami ? od 8stycznia bedzie mogl lekarz prywatny wypisac benzo na normalnym papierze dlugopisem? Finalnie z tego co sie dowiedzialem nie mogl juz dawno bo musi byc kod kreskowy ale nie kompetentni farmaceuci wydawali normalnie benzo, jeszcze wczoraj wykupowałem. Lekarz sam mowil ze w jednej aptece wydadza w drugiej nie wydadza, i ze od nowego roku sie popieprzy.. Czekam na kompetentna wypowiedz jakiegos madrego czlowieka :) z gory dziekuje, i pozdrawiam.
  • 415 / 55 / 0
Czytałem w Angorze, że jeszcze będą ważne stare recepty przynajmniej przez 2 lata - wszystko po protestach lekarzy ;)
  • 3244 / 553 / 0
1. Recepty papierowe będą nadal ważne i tyle. Nie ma żadnego określonego czasu. Po prostu.

2. szpiku15, dostałeś już odpowiedź na swoje pytanie w kwestii zasad wydawania leków IV-P, po co spamujesz, dla mnie jesteś szkodnikiem skoro tak kombinujesz, ktoś potem będzie musiał z tego ponieść konsekwencje.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 188 / 15 / 0
03 stycznia 2020pomasujplecki pisze:
1. Recepty papierowe będą nadal ważne i tyle. Nie ma żadnego określonego czasu. Po prostu.

2. szpiku15, dostałeś już odpowiedź na swoje pytanie w kwestii zasad wydawania leków IV-P, po co spamujesz, dla mnie jesteś szkodnikiem skoro tak kombinujesz, ktoś potem będzie musiał z tego ponieść konsekwencje.
kto bedzie musial poniesc konsekfencje? nie ogarniety farmaceuta? to moja wina?
Zablokowany
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.