27 listopada 2023grzesieek pisze: czy widzicie odczuwalną różnicę między aptecznymi (tylko tych próbowałem i wyraźnych różnic nie czułem, do śmiechu mnie nie doprowadziły) a innymi odmianami?
Chciałbym jeszcze odnieść się do kwestii nawozów. Nie chodzi o ilość nawozów. Za dużo nawozów to tylko popali roślinę. Są specjalne zakazane nawozy PGR i to one stanowią ryzyko dla zdrowia. Wystarczy wpisać PGR weed I sobie poczytać. To nie jest Urban legend.
Te nawozy są używane dlatego medyczna mimo, że słabsza jest lepszym wyborem niż kupno z ulicy nawet lepszej jakości zioła. Oczywiście najlepiej by było mieć własny krzak i samemu nad nim pracować.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
"Cali weed" nie próbowałem więc nie mogę porównać do medycznej, której też próbowałem zaledwie 1 odmianę Mango. Jest spoko, ale wolę swoje, choć pewnie mniej %. Dla mnie to palenie jest za suche, jak na mój gust i gardło.
Dziś sobie walnąłem bongo swojej C99 z 2021 i niesamowite, jaki dym jest gładki. Zero drapania, odkrztuszania itp. Dobry temat potrzebuje "dojrzeć" (w sensie susz), a apteczny jest tego procesu pozbawiony.
Od buttendera z Amsterdamu wiem, że 90% odmian sprzedawanych jako Cali sprowadzana jest z Hiszpanii, albo nazywają tak najlepsze holenderskie zbiory, które pakują w modne kolorowe opakowania, trick dla turystów, żeby płacili 40 euro za sztukę.
Większość myśli, że kupuje weed z amerykańskich upraw a są to w najlepszym przypadku amerykańskie odmiany uprawiane na miejscu. Dla tego do cali wynalazków w Polsce xD jestem sceptycznie nastawiony, medyczna jest w pełni wystarczająca a ostatnimi czasami jest w czym wybierać.
Edit: fajnie nastroiło, z drugiego wapka na popołudnie pójdzie Bienville (Jean Guy) od ODI PHARM.
PS Ciekawe czy ktoś pamięta ponizsze czasy.
Co do mocy medyczniaka - każdy znajomy, który próbował mojego palenia z apteki mówił że jest mocne i dobre. Mnie też pierwszy raz z Master Kush 18% nieźle poskładał. Paliłem z dziewczyną blanta nad rzeką i później mieliśmy "kosmiczny" powrót rowerem do domu. Jedna z lepszych faz jakie miałem w życiu, później niestety tolerka zrobiła swoje. Niemniej, żeby nie czuć fazy po medycznej marihuanie to wydaje mi się, że trzeba być już bardzo konkretnie przejaranym lub sie nie zaciągać poprawnie...
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.