27 listopada 2023grzesieek pisze: czy widzicie odczuwalną różnicę między aptecznymi (tylko tych próbowałem i wyraźnych różnic nie czułem, do śmiechu mnie nie doprowadziły) a innymi odmianami?
Chciałbym jeszcze odnieść się do kwestii nawozów. Nie chodzi o ilość nawozów. Za dużo nawozów to tylko popali roślinę. Są specjalne zakazane nawozy PGR i to one stanowią ryzyko dla zdrowia. Wystarczy wpisać PGR weed I sobie poczytać. To nie jest Urban legend.
Te nawozy są używane dlatego medyczna mimo, że słabsza jest lepszym wyborem niż kupno z ulicy nawet lepszej jakości zioła. Oczywiście najlepiej by było mieć własny krzak i samemu nad nim pracować.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
"Cali weed" nie próbowałem więc nie mogę porównać do medycznej, której też próbowałem zaledwie 1 odmianę Mango. Jest spoko, ale wolę swoje, choć pewnie mniej %. Dla mnie to palenie jest za suche, jak na mój gust i gardło.
Dziś sobie walnąłem bongo swojej C99 z 2021 i niesamowite, jaki dym jest gładki. Zero drapania, odkrztuszania itp. Dobry temat potrzebuje "dojrzeć" (w sensie susz), a apteczny jest tego procesu pozbawiony.
Od buttendera z Amsterdamu wiem, że 90% odmian sprzedawanych jako Cali sprowadzana jest z Hiszpanii, albo nazywają tak najlepsze holenderskie zbiory, które pakują w modne kolorowe opakowania, trick dla turystów, żeby płacili 40 euro za sztukę.
Większość myśli, że kupuje weed z amerykańskich upraw a są to w najlepszym przypadku amerykańskie odmiany uprawiane na miejscu. Dla tego do cali wynalazków w Polsce xD jestem sceptycznie nastawiony, medyczna jest w pełni wystarczająca a ostatnimi czasami jest w czym wybierać.
Edit: fajnie nastroiło, z drugiego wapka na popołudnie pójdzie Bienville (Jean Guy) od ODI PHARM.
PS Ciekawe czy ktoś pamięta ponizsze czasy.
Co do mocy medyczniaka - każdy znajomy, który próbował mojego palenia z apteki mówił że jest mocne i dobre. Mnie też pierwszy raz z Master Kush 18% nieźle poskładał. Paliłem z dziewczyną blanta nad rzeką i później mieliśmy "kosmiczny" powrót rowerem do domu. Jedna z lepszych faz jakie miałem w życiu, później niestety tolerka zrobiła swoje. Niemniej, żeby nie czuć fazy po medycznej marihuanie to wydaje mi się, że trzeba być już bardzo konkretnie przejaranym lub sie nie zaciągać poprawnie...
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób
Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".