Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
EdwardZnienacka pisze:
Co należy odpowiadać na "skąd masz?"
Najlepiej powiedzieć ze poprostu odbiło sie po szkiełku osobom którym sie sprzedawało palenie. Bedzie luz wtedy
Albo nie, lepiej powiedzieć "nie mam" %-D
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 272 / 2 / 0
ej właśnie, bo jak mnie pały ostatnio trzepały i tam się pytali czy jestem karany na co im odpowiedziałem, że tak że za posiadanie jointów 0.5/2, to jeden powiedział, że teraz to miałbym szczęście, bo ponoć można posiadać do 5g przy sobie. Coś się zmieniło? Penalizacja ? Czy se jaja ze mnie robił ?
Uwaga! Użytkownik Thermogrip nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 638 / 10 / 0
Tak, złagodniało trochę prawo w. Teraz prokurator może odstąpić od ścigania za tak małe ilości. Nie opłacało się:
Według danych Policji, za posiadanie niewielkiej ilości substancji psychoaktywnych na własny użytek karę więzienia w zawieszeniu orzeka się wobec 9 tys. osób rocznie, a wyroki bezwzględnego pozbawienia wolności wobec 500 osób rocznie. Instytut Spraw Publicznych w raporcie „Karanie za posiadane. Artykuł 62 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii – koszty, czas, opinie” oszacował, że egzekwowanie ustawy w dotychczasowym kształcie kosztowało budżet państwa 80 milionów złotych rocznie.
  • 4 / / 0
Ostatnio miałem taką sytuację właśnie. zatrzymali mnie (0,3 suszu zawinięte w papierowy zwitek(ach ta terminologia policjyjna)) i widzieli jak podawałem typkowi lufkę(którego SERIO zawołałem przed sekundą z ulicy żeby przyszedł na palenie %-D ) Psy z znikąd. z kapelusza wyskoczyli i od razu podbili do mnie i tego ziomka. wzięli nas do suki, spisują dane i pytają:
-Dobra chłopaki pojedziecie na komendę. W pewnym momencie na protokole padnie pytanie: "Skąd to masz". (i zwracają się do przypadkowego koleżki z którym zbiłem piontkę w suce). - No to co powiesz?
[typek]: dostałem od kolegi(i wskazuje na mnie. W tym momencie ja i dwóch panów policjantów jednocześnie zrobiliśmy tactical facepalm. Po krótkim czasie westchnień pełnych żalu i tłumionego śmiechu(także ze strony funkcjonariuszy) odzywają się do niego znowu).
-Nie...Nie... Koleś... Skąd TO MASZ?
(sytuacja się powtarza. W końcu pies się wkurwia i zaczyna na niego warczeć)
-Czy jesteś taki tępy czy tylko tak wyglądasz. Zastanów się. Albo czekaj(zwraca się do mnie): -Skąd to masz?
[ja]: Szedłem sobie Półwiejską chwilę zanim mnie capnęliście.(w tym momencie doprecyzowaliśmy godzinę i kontynuuję) zatrzymał mnie jakiś mężczyzna i spytal czy nie chcę zapalić. A, że nigdy nie paliłem (LOL :D) pomyślałem, że spróbuję to wziąłem.
[p] Czy pan wiedział że to marijuana?
[ja] nie
[p] Dostałeś za darmo czy kupiłeś
[j] za darmo!
[p] jak wyglądał?
[j] było po zmroku. miał czarną bluzę z kapturem nie widziałem twarzy. Miał może z 180 wzrostu, niższy ode mnie.
(policjanci się uśmiechnęli(nie uwierzyli w moją historię za chuja) ale nie mieli się do czego przypierdolić) i z uśmiechem do tego typka:)
[p] Widzisz? Kolega jest kumaty, teraz ty:
[typek wielkie oczy, gówno w majtach] Aaaale co?
(znów facepalm połączony już ze znużeniem)
[p] ech... skąd to masz?...
[t]: od niego
[p] kurde jak tak powiesz to on dostanie za handel czaisz?
[t] to co mam powiedzieć?
[p] nie mogę ci powiedzieć
[ja nie wytrzymałem i wyrecytowałem] masz kurwa powiedzieć, że podzedłeś i znalazłeś nabitą rurkę na murku i pojawili się panowie. nie znasz mnie czaisz?(co było w sumie prawdą, choć psy myślały, że to dalsza część cool story...)
[t]Czyli co dokładnie mam powiedzieć jakie zdanie?
[p] srakie, wysiadamy (wysiedliśmy poszliśmy na komendę, typek chyba naprawdę się posrał bo chodził jakby go ktoś dymał w odbyt tygodniami)

Dalej było super. Siedziałem na komendzie na totalnej bombie. wsytrzelony po dobrej sativce, pogadałem ze wszystkimi na komendzie. Z czego pani protokolantka myślała, że ją uwodzę i podjęła grę(chyba, że też była spalona). Skończyło się czilloutowo. Typek powiedział co ma powiedzieć, ja też i tylko umorzona sprawa za posiadanie. Bo co to w końcu jest 0,3?!

:yay:

Do tej pory jak sobie przypomnę minę tego ziomka to mogę się poturlać ze śmiechu(coś jak oglądanie zdjęć z gimnazjum)

Anyway moja linia obrony choć totalnie niewiarygodna totalnie wyczerpuje temat. Nie wiem jak z większą ilością suszu albo innym przechowywaniem (w woreczkach strunowych czy coś)
  • 414 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 2 / 0
Jak się to czyta to, aż się wierzyć nie chce. Tak z ciekawości - mógłbyś podać miejscowość, bądź coś chociaż przybliżyć? Województwo/powiat chociażby.
  • 4 / / 0
poznań zawinęli ze starego prawie, że.

Co do dobierania kolegów - święta racja, ale dobry humor miałem.... :D
  • 466 / 10 / 0
heh z poznania jestes, a zauwazyles ze psy w poznaniu juz wogole nie zatrzymuja ?? tylko jak robisz gnoj albo z browarem stoissz... TAk to do ciebie nie podjada juz ze wzgledu na posture jak to bylo z 2 lata temu
  • 11 / / 0
mesmerize pisze:
Tak, złagodniało trochę prawo w. Teraz prokurator może odstąpić od ścigania za tak małe ilości. Nie opłacało się:
Według danych Policji, za posiadanie niewielkiej ilości substancji psychoaktywnych na własny użytek karę więzienia w zawieszeniu orzeka się wobec 9 tys. osób rocznie, a wyroki bezwzględnego pozbawienia wolności wobec 500 osób rocznie. Instytut Spraw Publicznych w raporcie „Karanie za posiadane. Artykuł 62 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii – koszty, czas, opinie” oszacował, że egzekwowanie ustawy w dotychczasowym kształcie kosztowało budżet państwa 80 milionów złotych rocznie.
Nawiązując do tego postu, co to znaczy, że prokurator MOŻE odstąpić. Od czego to zależy?
  • 168 / / 0
@asdzxc22 Od dobrej woli prokuratora.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.