EdwardZnienacka pisze:Najlepiej powiedzieć ze poprostu odbiło sie po szkiełku osobom którym sie sprzedawało palenie. Bedzie luz wtedyCo należy odpowiadać na "skąd masz?"
Breslau jest niemieckie!
Według danych Policji, za posiadanie niewielkiej ilości substancji psychoaktywnych na własny użytek karę więzienia w zawieszeniu orzeka się wobec 9 tys. osób rocznie, a wyroki bezwzględnego pozbawienia wolności wobec 500 osób rocznie. Instytut Spraw Publicznych w raporcie „Karanie za posiadane. Artykuł 62 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii – koszty, czas, opinie” oszacował, że egzekwowanie ustawy w dotychczasowym kształcie kosztowało budżet państwa 80 milionów złotych rocznie.
-Dobra chłopaki pojedziecie na komendę. W pewnym momencie na protokole padnie pytanie: "Skąd to masz". (i zwracają się do przypadkowego koleżki z którym zbiłem piontkę w suce). - No to co powiesz?
[typek]: dostałem od kolegi(i wskazuje na mnie. W tym momencie ja i dwóch panów policjantów jednocześnie zrobiliśmy tactical facepalm. Po krótkim czasie westchnień pełnych żalu i tłumionego śmiechu(także ze strony funkcjonariuszy) odzywają się do niego znowu).
-Nie...Nie... Koleś... Skąd TO MASZ?
(sytuacja się powtarza. W końcu pies się wkurwia i zaczyna na niego warczeć)
-Czy jesteś taki tępy czy tylko tak wyglądasz. Zastanów się. Albo czekaj(zwraca się do mnie): -Skąd to masz?
[ja]: Szedłem sobie Półwiejską chwilę zanim mnie capnęliście.(w tym momencie doprecyzowaliśmy godzinę i kontynuuję) zatrzymał mnie jakiś mężczyzna i spytal czy nie chcę zapalić. A, że nigdy nie paliłem (LOL :D) pomyślałem, że spróbuję to wziąłem.
[p] Czy pan wiedział że to marijuana?
[ja] nie
[p] Dostałeś za darmo czy kupiłeś
[j] za darmo!
[p] jak wyglądał?
[j] było po zmroku. miał czarną bluzę z kapturem nie widziałem twarzy. Miał może z 180 wzrostu, niższy ode mnie.
(policjanci się uśmiechnęli(nie uwierzyli w moją historię za chuja) ale nie mieli się do czego przypierdolić) i z uśmiechem do tego typka:)
[p] Widzisz? Kolega jest kumaty, teraz ty:
[typek wielkie oczy, gówno w majtach] Aaaale co?
(znów facepalm połączony już ze znużeniem)
[p] ech... skąd to masz?...
[t]: od niego
[p] kurde jak tak powiesz to on dostanie za handel czaisz?
[t] to co mam powiedzieć?
[p] nie mogę ci powiedzieć
[ja nie wytrzymałem i wyrecytowałem] masz kurwa powiedzieć, że podzedłeś i znalazłeś nabitą rurkę na murku i pojawili się panowie. nie znasz mnie czaisz?(co było w sumie prawdą, choć psy myślały, że to dalsza część cool story...)
[t]Czyli co dokładnie mam powiedzieć jakie zdanie?
[p] srakie, wysiadamy (wysiedliśmy poszliśmy na komendę, typek chyba naprawdę się posrał bo chodził jakby go ktoś dymał w odbyt tygodniami)
Dalej było super. Siedziałem na komendzie na totalnej bombie. wsytrzelony po dobrej sativce, pogadałem ze wszystkimi na komendzie. Z czego pani protokolantka myślała, że ją uwodzę i podjęła grę(chyba, że też była spalona). Skończyło się czilloutowo. Typek powiedział co ma powiedzieć, ja też i tylko umorzona sprawa za posiadanie. Bo co to w końcu jest 0,3?!
:yay:
Do tej pory jak sobie przypomnę minę tego ziomka to mogę się poturlać ze śmiechu(coś jak oglądanie zdjęć z gimnazjum)
Anyway moja linia obrony choć totalnie niewiarygodna totalnie wyczerpuje temat. Nie wiem jak z większą ilością suszu albo innym przechowywaniem (w woreczkach strunowych czy coś)
Co do dobierania kolegów - święta racja, ale dobry humor miałem.... :D
mesmerize pisze:Tak, złagodniało trochę prawo w. Teraz prokurator może odstąpić od ścigania za tak małe ilości. Nie opłacało się:
Według danych Policji, za posiadanie niewielkiej ilości substancji psychoaktywnych na własny użytek karę więzienia w zawieszeniu orzeka się wobec 9 tys. osób rocznie, a wyroki bezwzględnego pozbawienia wolności wobec 500 osób rocznie. Instytut Spraw Publicznych w raporcie „Karanie za posiadane. Artykuł 62 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii – koszty, czas, opinie” oszacował, że egzekwowanie ustawy w dotychczasowym kształcie kosztowało budżet państwa 80 milionów złotych rocznie.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.