Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
a noga Ci odrośnie? Z tego co wiem, rozkurwienie sobie żyły to konsekwencje na lata.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
"wyrosnie" ci nowa zyla, ktora ominie zrost, zrosty na rekach sa stosunkowo nieszkodliwe, gorzej na nogach bo tam jest nizsze cisnienie. zrosty nie znikaja bo to blizny. a ta zyla o ktorej piszesz jest kompletnie niepotrzebna, laczy ze soba 2 roznolegle zyly.

jacok przykleisz ten temat o BHP? uzywasz igly ja osobiscie bym odkleil, bo jest tam chyba z 20 stron gadki w stylu "cpuny kanalarze dno patologia dworzec!"
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
hmm, jak wyrośnie, to czemu ćpuny którzy długo biorą nie mają gdzie się wkłuć, puste żył itp? Krew zawsze znajdzie sobie jakąś drogę, mniejsze naczynka się powiększą czy coś, ale imho to nie to samo. Mi po półtorej miesiąca grzania w jedną żyłę (momentami 2x dziennie) znikł jeden bat. Już się nie pokazuje, nie ma w nim ciśnienia i nie wychodzi, nawet ze stazą. Centralka, na samym środku łapy. Za to inna żyły się powiększyły, tak mi się przynajmniej wydaje. Miałem takie 2, w które nie szło się wkłuć, teraz najczęściej w nie wale/waliłem.

@greenz - przejrze go jeszcze raz i może dowieszę. Najlepiej sygnalizuj to w tym wątku (o bhp) żeby poleciał na górę listy, to prędzej zauważę ;)
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
stwardniała mi po boku nadgarstka żyła
nie pukałem dwa tygodnie, żarłem aspirynę
i się zmiękczyła :-p

jacok, jacok, pisaliśmy razy wiele by nie pukać ciągle w ten sam kabel. lepiej mieć z łap "konewkę" która się i tak zagoi, niż załatwić se na amen żyłę, a przecież my ćpuny potrzebujemy ją. a mamy tylko jeden zestaw na całe życie %-D
greenz pisze:
"cpuny kanalarze dno patologia dworzec!"
tym jesteśmy greenz, nie zapominaj, tym jesteśmy ;-)
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
hmm, jak wyrośnie, to czemu ćpuny którzy długo biorą nie mają gdzie się wkłuć, puste żył itp? Krew zawsze znajdzie sobie jakąś drogę, mniejsze naczynka się powiększą czy coś, ale imho to nie to samo.
sam sobie w zasadzie odpowiedziales. nie napisalem przeciez ze wyrosnie nam gruby dorodny bacik przy samej powierzchni skory. ale nie bedzie tez tak ze rece nam zdretwieja, potem zsinieja, a potem odpadna %-D
stwardniała mi po boku nadgarstka żyła
nie pukałem dwa tygodnie, żarłem aspirynę
i się zmiękczyła :-p
wydaje mi sie ze zeszla ci po prostu opuchlizna.. albo zmiekczyly ci sie zrosty, ale to nie znaczy ze da sie tam pukac.. :-/ ja za to mam wlasnie taka jakby opuchlizne 5cm powyzej nadgarstkow, ale nie wiem kurwa czy to nie sa przypadkiem miesnie :-P w kazdym razie uskuteczniam teraz maszyne do szycia na tym kablu az do lokcia ze 100% skutecznoscia
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
greenz pisze:
a ta zyla o ktorej piszesz jest kompletnie niepotrzebna, laczy ze soba 2 roznolegle zyly.
zgadzam sie w 100% ja też mam wiele niepotrzebnych żył, kończyn i organów!
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gwiazda »
a nie macie jakiejs skutecznej rady na zrosty? Tak żeby je rozmiekczyc albo cos takiego żeby juz nie powstały? Jakas dobra maść? Mialam heparyne ale za wiele to ona nie daje.
Czasem to facetom zazdroszcze, macie żyły dużo wieksze i ciężej je zajebać.

Gdybym wiedziala ze tak mi sie porobi z żyłą to bym ją zmieniala, niestety człowiek durny byl i to jak;)
"Zawsze, dla Was zawsze będę śpiewał... do końca..."  R.Riedel.[*]
  • 835 / 9 / 0
KURWA

Hegemon_Krwawy (cooltowe posty...) pisze:
greenz pisze:
a ta zyla o ktorej piszesz jest kompletnie niepotrzebna, laczy ze soba 2 roznolegle zyly.

wystapila oczywiscie literowka i chodzi o RÓWNOLEGŁE ŻYŁY

i prosze mi uargumentowac jakie sa negatywne konsekwencje zatkania tej jebanej tak zwanej zyly posrodkowej przedramienia dla ukladu krwionosnego kurwa jego mac!
  • 437 / 20 / 0
greenz pisze:
KURWA

Hegemon_Krwawy (cooltowe posty...) pisze:
greenz pisze:

wystapila oczywiscie literowka i chodzi o RÓWNOLEGŁE ŻYŁY

i prosze mi uargumentowac jakie sa negatywne konsekwencje zatkania tej jebanej tak zwanej zyly posrodkowej przedramienia dla ukladu krwionosnego kurwa jego mac!
Nie wiem jakie są, ale to, że 'żyła jest kompletnie nie potrzebna' brzmi komicznie, absurdalnie trochę. Myślę, że skoro ją mamy to jednak do czegośtam się przydaje. Ale chuj z tym. Naspidowałeś się i masz jakieś dziwne ciśnienia. Spokój. Kurwa to... sam wiesz.

EOT
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 1199 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: prawie_martwy »
Moja szitejszyn : na zgjeciach ramieniowych oraz przedramieniach wiekszosc zyl glownym mam zajebanych. Niektory sa cieniutkie i twarde jak drut, a niektore tylko troche twarde. Czy istnieje duze prawdopodobienstwo, ze jakis srzep urwie sie i zajebie bez ostrze3zenia niczym ostrzegawczy strzal w tyl glowy ?

I gdzie jescze mozna w miare bezpiecznie pukac tak zeby nie wkluwac sie po 300 raz pod roznym katem w to samo miejsce ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.