Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Co o tym sądzicie? Zda to egzamin? Czy lepiej kupić sproszkowaną guaranę i yerba mate oddzielnie?
Szybko szybko proszę o odpowiedź! :listen:
1. Jak wypada jakość guarany w proszku do tabletek? Nie miałam styczności z pudrem bo wygodniej łykać tabsy ale wychodziłoby mi znacznie taniej... Warto się przerzucić?
2. Która forma jest tutaj na forum bardziej polecana? Gdzie kupujecie?
3. W kwestii tabletek - jakie są uważane za najlepsze? Swanson, Hitec, Herbalife?
Myślałem kupić bezwodną (podpasował mi produkt treka, pokapsułkowana z wyciągiem z nasionek pomarańczy narygenina), ale obawiam się trochę nadmiernego spożycia, bo raczej nie zaprzestanę na 200mg z rana, bo działa na prawdę dobrze.
Gdzie i jaka kupić najlepszą guaranę?
Energy drinki to też lipa, nie opłacają się w ogóle, do tego są gazowane.
Guarana w kapsułkach nie wychodzi zbyt tanio, ale proch np. magicznegoogrodu jest bardzo w porządku, ja to często dodaję do drinów, albo po prostu w kapsułki. Tylko po co raczyć się guaraną, skoro na rynku jest...
kofeina bezwodna!
To jedyna sensowna opcja, do tego masakrycznie tania (najtańsza z wyżej wymienionych jeszcze ze sporym zapasem $$$). Do tego kapsułki żelatynowe, 30 minut roboty i mamy zapas na miesiąc. Potem znowu kapsułkowanie itd. Zapas ze 100 g wystarcza na bardzo długo.
Najdrożej wychodiz kawa, potem suple (szczególnie Swanson jest drogi, z kolei Hitec już jest dość spoko), potem energy drinki.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.