Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
Siemka.Mam zamiar zacząć przygodę z guaraną ponieważ piję po 3-4 mocne kawy dziennie i jakoś niezbyt specjalnie mnie to pobudza itp. Znalazłem na allegro takie coś :http://allegro.pl/yerba-mate-cbse-guara ... 52636.html
Co o tym sądzicie? Zda to egzamin? Czy lepiej kupić sproszkowaną guaranę i yerba mate oddzielnie?
  • 401 / / 0
Pożeram teraz guaranę Scitec z wapniem, ale słaaaaba jest...

Szybko szybko proszę o odpowiedź! :listen:

1. Jak wypada jakość guarany w proszku do tabletek? Nie miałam styczności z pudrem bo wygodniej łykać tabsy ale wychodziłoby mi znacznie taniej... Warto się przerzucić?

2. Która forma jest tutaj na forum bardziej polecana? Gdzie kupujecie?

3. W kwestii tabletek - jakie są uważane za najlepsze? Swanson, Hitec, Herbalife?
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 5 / 0
No fakt po kawie szczochy są mocno zanieczyszczone (pierwsze oddanie po wypiciu), aż qrwa nieraz myśle wtf, "chyba całą wit. C usunąłem". Chyba zrezygnuję z kawy bo robię maksymlną moc z 30-32g sypanej (nic więcej nie wyciągnę z kawy) i to zapierdala mi żołądek, że nie chce mi się jeść, a tak być nie może.

Myślałem kupić bezwodną (podpasował mi produkt treka, pokapsułkowana z wyciągiem z nasionek pomarańczy narygenina), ale obawiam się trochę nadmiernego spożycia, bo raczej nie zaprzestanę na 200mg z rana, bo działa na prawdę dobrze.

Gdzie i jaka kupić najlepszą guaranę?
  • 1472 / 197 / 0
Picie kawy w celach stymulacji do desperacja. Nie wspomnę o tym, że żółkną zęby, moc jest słaba, smak kiepski (wszystkim się brzydzi prędzej czy później jak pijesz tego X dziennie), a syfu w środku pewnie sporo (głównie w tańszych, mieszanych kawach).

Energy drinki to też lipa, nie opłacają się w ogóle, do tego są gazowane.

Guarana w kapsułkach nie wychodzi zbyt tanio, ale proch np. magicznegoogrodu jest bardzo w porządku, ja to często dodaję do drinów, albo po prostu w kapsułki. Tylko po co raczyć się guaraną, skoro na rynku jest...

kofeina bezwodna!

To jedyna sensowna opcja, do tego masakrycznie tania (najtańsza z wyżej wymienionych jeszcze ze sporym zapasem $$$). Do tego kapsułki żelatynowe, 30 minut roboty i mamy zapas na miesiąc. Potem znowu kapsułkowanie itd. Zapas ze 100 g wystarcza na bardzo długo.

Najdrożej wychodiz kawa, potem suple (szczególnie Swanson jest drogi, z kolei Hitec już jest dość spoko), potem energy drinki.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 28 / / 0
pilem energetyki przez okolo pol roku , praktycznie codziennie, nie wiem jak to wplynelo na moj organizm, ale pewnie nie zbyt dobrze ;D planuje przejsc wlasnie na guarane, chociaz nie jestem jej pewny. kilka razy probowalem i dzialanie wlasciwie nie widoczne. chyba pomysle o tej kofeinie bezwodnej.
I was blind, but now I see.
  • 1472 / 197 / 0
Czemu nie dobrze wpłynęło? Ile ich piłeś? Zauważyłeś jakieś zmiany?

To tylko kofeina + ewentualne dodatki (inozytol) + witaminy. Tyle, że to gazowane jest :P
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 401 / / 0
Tyler, dzięki wielkie. Czekam na paczuchę z magicznego... sprawiłam sobie lecytyne, kofeine i sporo innych cudeniek. A kapsuły wzielam rozmiaru 0 i 1, mam nadzieje skutecznie mi bedzie wychodzilo to miksowanie prochow - jaram sie! :D
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
zależy jaki dzień, czasami for fun zeby nie zamulać, a czasem bo nie bylem w stanie funkcjonowac po prostu, okolo 4-6, zdazalo sie 8-12 a i bywaly dni przerwy, trwale zmiany chyba nie zaszly, ale podczas picia tylu energetykow bywaly czeste wizyty w klopie, nie trwaly sen, czasami klucia serca, lekkie zawroty glowy czasami. to wszystki bylo pare lat temu i wedlug mnie bylo dosc glupie, obecnie wole zaplanowac jakies ew. substancje wspomagajace i stosowac je z glowa i czerpac z nich prawdziwe korzysci, a nie marnowac potencjal i dostawac po dupie skutkami ubocznymi
I was blind, but now I see.
  • 207 / 2 / 0
Kupiłem guarane w tabletkach to tak ma brzydko pachniec ? A po za tym niby to biore ale na mnie to nie dziala...
  • 1472 / 197 / 0
Weź więcej jednocześnie :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.