Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Co o tym sądzicie? Zda to egzamin? Czy lepiej kupić sproszkowaną guaranę i yerba mate oddzielnie?
Szybko szybko proszę o odpowiedź! :listen:
1. Jak wypada jakość guarany w proszku do tabletek? Nie miałam styczności z pudrem bo wygodniej łykać tabsy ale wychodziłoby mi znacznie taniej... Warto się przerzucić?
2. Która forma jest tutaj na forum bardziej polecana? Gdzie kupujecie?
3. W kwestii tabletek - jakie są uważane za najlepsze? Swanson, Hitec, Herbalife?
Myślałem kupić bezwodną (podpasował mi produkt treka, pokapsułkowana z wyciągiem z nasionek pomarańczy narygenina), ale obawiam się trochę nadmiernego spożycia, bo raczej nie zaprzestanę na 200mg z rana, bo działa na prawdę dobrze.
Gdzie i jaka kupić najlepszą guaranę?
Energy drinki to też lipa, nie opłacają się w ogóle, do tego są gazowane.
Guarana w kapsułkach nie wychodzi zbyt tanio, ale proch np. magicznegoogrodu jest bardzo w porządku, ja to często dodaję do drinów, albo po prostu w kapsułki. Tylko po co raczyć się guaraną, skoro na rynku jest...
kofeina bezwodna!
To jedyna sensowna opcja, do tego masakrycznie tania (najtańsza z wyżej wymienionych jeszcze ze sporym zapasem $$$). Do tego kapsułki żelatynowe, 30 minut roboty i mamy zapas na miesiąc. Potem znowu kapsułkowanie itd. Zapas ze 100 g wystarcza na bardzo długo.
Najdrożej wychodiz kawa, potem suple (szczególnie Swanson jest drogi, z kolei Hitec już jest dość spoko), potem energy drinki.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.